Stroe: ”Competiţiile nu se vor întrerupe, dar sigur nu vom avea spectatori!”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că nu vor fi blocate competiţiile sportive în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, existând reguli suficiente pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranţă.

‘Nu vor fi blocaje în ceea ce priveşte competiţiile sportive. Lucrul la care ţin foarte mult este respectarea regulilor pentru că dacă faci acest lucru, ca sportiv sau ca entitate sportivă, riscul se diminuează foarte mult. Acum nu putem reduce totul la nivel de absurd, să nu avem niciun fel de infectare, dar, cu siguranţă, dacă regulile se respectă, sănătatea sportivilor este protejată şi numărul infectărilor ar fi foarte mic. Pe cale de consecinţă am putea asigura continuitatea tuturor competiţiilor’, a declarat Stroe.

În schimb, ministrul a afirmat că procedurile privind reluarea competiţiilor cu spectatori au fost suspendate. ‘Deocamdată am suspendat modul în care ne organizam pentru repornirea evenimentelor sportive cu spectatori, tocmai din cauza acestui număr foarte mare de infectări. Este practic factorul de care depindem în luarea unei decizii. Îmi doresc să revenim la momente cu spectatori pe stadioane, nu vă ascund faptul că mi-aş fi dorit să se întâmple în toamna acestui an, că aş fi mers cu foarte mare încredere alături de FRF în organizarea meciurilor naţionalei de la Bucureşti cu spectatori. Nu a fost o solicitare a lor în mod expres, dar în mod evident că îşi doresc toţi cei care organizează competiţii, nu numai FRF-ul, să reia acest lucru’, a declarat Stroe. El a afirmat că accesul spectatorilor pe arenele sportive va fi permis în momentul în care va exista un trend descendent al infectărilor cu noul virus.

Articole asemănătoare

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

2 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

2 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

4 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

4 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

5 ore ago

Începe o nouă etapă de dezinsecție în Timișoara

Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…

5 ore ago