Categorii: SportTenis

Tenis News 7 iulie

Simona Halep se menţine pe locul al treilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste (WTA), dat publicităţii astăzi, iar de poziţia secundă, ocupată de chinezoaica Na Li, o mai despart doar 175 de puncte.

Lideră este în continuare americanca Serena Williams, în timp ce pe locul al patrulea a urcat Petra Kvitova (Cehia), câştigătoarea turneului de la Wimbledon, aflată la 715 puncte de Halep. Eugenie Bouchard (Canada) a intrat în premieră în ”top ten”, după finala de la All England Club, fiind pe 7, după un salt de şase poziţii.

România are din nou şase jucătoare în ”top 100”: Sorana Cîrstea se menţine pe 29, Irina Begu, victorioasă în finala turneului ITF de la Contrexeville, a reuşit un salt de 17 locuri şi se găseşte pe 64, Monica Niculescu a coborât o poziţie, pe 68, Alexandra Cadanţu a ajuns pe 87, după o cădere de 14 locuri, iar Alexandra Dulgheru a revenit în prima sută după o lungă perioadă, fiind pe 98, graţie unui salt de şase poziţii faţă de acum două săptămâni.
La dublu, Monica Niculescu e în continuare cea mai bună româncă, în staţionare pe locul 42.

 

Sârbul Novak Djokovic, câştigător ieri al turneului de tenis de la Wimbledon, la capătul unui meci spectaculos în faţa lui Roger Federer, a declarat la final că “a disputat cea mai mare finală din cariera sa” la o competiţie de Mare Şlem.

“Am fost foarte emoţionat. Împotriva lui Rafa Nadal, la Openul Australiei în 2012, a fost cea mai lungă şi mai intensă finală, dar nivelul celei de acum a fost şi mai mare. Este victoria de care sunt cel mai mândru”, a afirmat Djokovic. Sârbul l-a învins pe Federer cu 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4 şi este, de astăzi, noul lider ATP.

 

Arădeanul Marius Copil figurează pe ambele tablouri principale, de simplu şi dublu, ale turneului ATP pe iarbă de la Newport (SUA), dotat cu premii totale de 474.000 de dolari.

La simplu, Copil (23 ani, 161 ATP) va întâlni un adversar venit din calificări, în timp ce la dublu face pereche cu belgianul Ruben Bemelmans, urmând să joace în runda inaugurală cu perechea Nicolas Mahut (Franţa)/Serghei Stahovski (Ucraina).

Articole asemănătoare

Vreme ploioasă la început de săptămână

Astăzi, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate mai…

6 minute ago

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

10 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

11 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

12 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

12 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

13 ore ago