Tenis

Zilele decisive: Simona Halep a plecat la audierile din Elveția

Simona Halep a plecat astăzi către Elveția, pentru audierile de la TAS. Fostul număr 1 mondial al tenisului a făcut apel la decizia ITIA prin care a fost suspendată pentru patru ani, dintre care a ispășit deja un an și patru luni.

Audierile încep mâine și sunt programate pe parcursul a trei zile. euronews.no a oferit detalii despre avocații Simonei: „Halep are parte de o echipă foarte bună de avocați care o reprezintă în acest proces cu Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA). În avion, ea a fost însoțită de avocatul Bogdan Stoica, asociat la firma americană a avocatului Howard L. Jacobs, din Los Angeles. Alături de cei doi, al treilea avocat ales de Halep este fostul patinator american Jeffrey G. Benz, care este chiar arbitru la TAS”.

Vă amintesc, ITIA o acuză pe Simona Halep de două încălcări ale regulamentului anti-doping. În dosarul de la tribunal se arată că ITIA a cerut șase ani de suspendare pentru jucătoarea din România. Acuzatorii au susținut că dopajul „repetitiv și sofisticat” al Simonei Halep a fost conceput pentru a-i îmbunătăți performanțele la turneele de la Wimbledon 2022 și la US Open 2022.

Simona Halep a plecat astăzi către Elveția pentru audierile de la TAS fără a oferi vreo declarație. Simona a fost numărul 1 WTA vreme de 64 de săptămâni și a câștigat de-a lungul carierei turneele de la Roland Garros (2017) și Wimbledon (2019). Anterior, în decembrie 2023, sportiva originară din Constanța afirmase că o eventuală menținere a suspendării înseamnă finalul carierei sale.

Articole asemănătoare

CFR Călători pune în circulație “Trenurile Soarelui”

CFR Călători va da startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui” în 14/15 iunie 2024.…

3 minute ago

CET Hidrocarburi Arad a furnizat în sezonul rece cea mai puţină căldură de până acum

Producătorul de energie termică din Arad, CET Hidrocarburi, a furnizat în sezonul rece 2023 -…

11 minute ago

Todoni mai face o „victimă”; Bara se oprește în optimi

Todoni a învins-o, în această după amiază, pe japoneza Mao Hontama cu 6-3, 3-6, 6-3.…

2 ore ago

Argint și bronz pentru floretistele timișorene

Cele două au fost adversare în semifinale, unde câștig de cauză a avut Rebeca Cândescu,…

3 ore ago

„Belshazzar’s Feast” de William Walton, primă audiție națională, la Filarmonica „Banatul”

Concertul vocal-simfonic din cadrul Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”, programat vineri, 17 mai 2024, la Sala…

5 ore ago

CSS Bega e gazdă pentru turneul final U19; eșec la primul meci acasă

La sala ”Mircea Albu”, CSS Bega a cedat cu 3-1 întâlnirea de ieri cu CSU…

9 ore ago