Categorii: HandbalSport

Tradiția se respectă; la Timișoara, avem ”Cupa Politehnica”

Conform tradiției, cu aproximativ o săptămână înaintea reluării sezonului oficial, handbaliștii alb-violeți sunt gazde pentru tradiționalul turneu ”Cupa Politehnica”. În această lună august se împlinesc 55 de ani de la prima ediție Cupa Poli, la care au participat tot două formații românești și două din străinătate.

Lotul Politehnicii, la prezentarea oficială de Ziua Timișoarei; băieții așteaptă spectatorii și la sala ”Constantin Jude”. FOTO: Facebook / SCM Politehnica Timișoara

În 1968, formația alb-violetă evolua în fața propriilor spectatori alături de Tehnometal Timișoara, MP Stockholm și Selecționata Berlinului de Vest, obținând victorii în toate cele trei jocuri de verificare.

În 2023, turneul se joacă pe sistemul eliminatoriu, cu două semifinale vineri, în 18 august și cu finalele în cursul zilei de sâmbătă, 19 august. Prima zi va începe, însă, la ora 13, cu un meci între echipele de liga a 2-a SCM Poli tineret și CSU Politehnica. După această întâlnire, sunt programate jocurile Universitatea Cluj – Metaloplastika Sabac (Serbia) de la ora 16 și SCM Politehnica Timișoara – Proleter Zrenjanin (Serbia) de la ora 18. Formațiile învinse vor fi față în față sâmbătă dimineața, de la ora 11, iar învingătoarele vor disputa finala mare, de la ora 13. Partidele vor avea loc la sala Constantin Jude, unde suprafața de joc a trecut printr-o nouă cosmetizare. Din acest motiv, handbaliștii s-au antrenat în această perioadă la sala UVT, de pe strada Oituz.

”Pregătirile decurg bine. Conform planificării, ne aflăm în punctul în care ne doream să fim acum, cu două săptămâni înainte de începerea campionatului. La Cupa Poli, vrem să vedem o îmbunătățire a jocului. În turneul din Baia Mare, toți handbaliștii noștri s-au mișcat bine, dacă ținem cont că aveam mai puțin de o săptămână de pregătire, dar acum ne dorim o creștere. Fiecare jucător poate face acest salt și sper să-l arate la Cupa Poli”

Sorin Sărăndan, antrenor secund SCM Politehnica Timișoara

Partidele de la Cupa Poli vor fi ultimele verificări înaintea startului de campionat, programat duminică, 27 august. Gruparea bănățeană va juca pe teren propriu la acea dată, cu CSM Focșani.

Articole asemănătoare

Războiul continuă: „ Meszar, soția lui Meszar, secretara și câțiva angajați”, învinși în instanță

Suporterii arădeni au obținut anularea în instanță a unei decizii luate de conducerea clubului în…

22 de minute ago

Pleacă golgeterul. Cum va arăta Corvinul 2024/2025? | AUDIO

Corvinul Hunedoara a reușit în acest sezon să facă minuni cu un lot de autohtoni.…

o oră ago

Memorial automobilistic “Timișoara 1930” și expoziție de mașini de epocă, la Noaptea Muzeelor

Sâmbătă are loc cea de-a patra ediție a memorialului automobilistic “Timișoara 1930 - Primul Concurs…

2 ore ago

Victorie facilă pentru Flavius Biea în lupta pentru centură

Pugilistul timișorean Flavius Biea a cucerit centura WBC Continental Latino, aseară, la Craiova. Bănățeanul l-a…

2 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil și, pe arii restrânse, îndeosebi…

4 ore ago

România, dublă victorie în Golden League

Naţionala masculină de volei a României a debutat cu dreptul în noul sezon al competiţiei…

12 ore ago