Categorii: Alte SporturiSport

Usain Bolt se impune la Monaco în Diamond League

Sprinterul jamaican Usain Bolt s-a impus aseară în proba de 100 m din cadrul reuniunii atletice de la Monte Carlo, contând pentru circuitul Liga de Diamant, la care a reușit să coboare sub 10 secunde pentru prima oară de la debutul acestui an.

Bolt, care urmează să se retragă din activitate luna viitoare, cu ocazia Campionatelor Mondiale de la Londra (4-13 august), a fost înregistrat în 9 secunde 95 sutimi, în cursa desfășurată pe stadionul Louis II din Principatul Monaco, reușind să-i devanseze pe americanul Isiah Young (9sec.98/100) și pe sud-africanul Akani Simbine (10sec.02/100).

 

„Este bine că am coborât sub 10 secunde. Sunt pe calea cea bună, chiar dacă mai trebuie să muncesc. Am trăit sentimente contradictorii în această seară: de fericire pentru cariera mea și de tristețe pentru că s-a încheiat”, a declarat Bolt după ultima reuniune din cariera sa, înaintea Mondialelor din capitala britanică, unde va lua startul la 100 m și ștafetă 4×100 m.

 

Usain Bolt, care va împlini 31 de ani luna viitoare, considerat cel mai bun sprinter din toate timpurile, are în palmares opt titluri de campion olimpic și 11 titluri mondiale, fiind totodată deținătorul recordurilor lumii la 100 m și 200 m.

Cel supranumit „Fulgerul” s-a referit la ceea ce ar putea face după încheierea activității sportive. „Sunt mai multe căi pe care le-aș putea urma. Vreau să încerc să rămân cât mai aproape posibil de atletism”, a subliniat el, sugerând că ar putea deveni antrenor.

Usain Bolt vrea să se dedice, de asemenea, operelor de caritate, precum și principalei sale pasiuni, fotbalul. „Am mai vorbit în trecut, este adevărat. Vom vedea ce se va întâmpla”, a mai spus sprinterul jamaican, suporter declarat al echipei engleze Manchester United.

Articole asemănătoare

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 22: Sorin Babii

Format în poligonul clubului UTA, el avea să scrie istorie în sportul românesc, prin salba…

23 de minute ago

SCM Timișoara, lider și după deplasarea din Ghencea

Rugbiștii de la SCM Timișoara au început returul cu o victorie în deplasare. Ei au…

23 de minute ago

Obiectiv ratat: CSM Oradea pierde și cu Steaua București

Handbaliștii de la CSM Oradea au pierdut și meciul al doilea meci al barajul de…

4 ore ago

Data la care va fi dată în folosință noua maternitate a Spitalului Judeţean din Timişoara

Noua maternitate a Spitalului Judeţean din Timişoara va fi fi dată în data 31 august,…

4 ore ago

România începe cursa pentru o dublă istorică, Mondial–European | VIDEO

Echipa națională de minifotbal a României, campioană mondială, participă de astăzi la o nouă ediție…

7 ore ago

Cronica unui eșec cu repetiție: handbalul de la CSM Deva | AUDIO

Echipa feminină de handbal CSM Deva a ratat, pentru al doilea sezon consecutiv, promovarea în…

8 ore ago