Categorii: BaschetSport

”Vesticele” pierd în play-off, dar câștigă în play-out!

Etapa finalului de săptămână în Liga Națională de baschet masculin a adus înfrângeri la diferențe mici pentru BC Timișoara și pentru CSM Oradea în vreme ce Timba Timișoara s-a impus în deplasarea de la Politehnica Iași.

Sursa foto: Facebook BC Timba Timisoara

Ultima deplasare din Top 6 pentru BCT ar fi putut echivala cu o surpriză, însă Steaua s-a impus cu 84-81 (45-31). ”Regret că nu am câștigat această partidă, deși am avut șansele noastre. Am început modest și apoi ne-am consumat energia ca să revenim de la -17, ceea ce ne-a făcut să nu mai fim lucizi pe final de meci. Revenim acasă pentru două meciuri pe care vrem să le câștigăm, pentru a păstra șanse la locul al patrulea” a spus după meci antrenorul Tudor Costescu. Cel mai bun segment de meci al ”leilor din Banat” a fost cel de-al 3-lea,  când au ajuns să și conducă la 7 puncte. Remarcații timișorenilor au fost Diaz 26 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții, Jeremic 15 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 10 puncte, 4 pase decisive, 5 intercepții.

CSM Oradea a cedat și mai strâns, la un singur punct, pe terenul celor de la CSU Sibiu. A fost 93-92 pentru formația de pe Cibin, după ce bihorenii conduceau la pauza mare cu 45-35. Primul sfert a fost un start lansat pentru gruparea orădeană, care a avut în primele 10 minute 27-12. Cursa de recuperare a gazdelor a durat până în final și a avut succes. Tyler Laser, de la sibieni, a marcat 32 de puncte, în vreme ce Oradea i-a avut printre remarcați pe Kariniauskas cu 20 de puncte, Richard cu 19 și Denison cu 18.

Mult mai ușoară a fost misiunea ”urșilor” bănățeni în Moldova; Timba Timișoara a câștigat pe terenul Politehnicii Iași cu 117-82 (53-50). Diferența s-a făcut după pauză, când trupa de pe Bega a marcat 64 de puncte în 20 de minute, adjudecându-și o victorie meritată. Kandic cu 26 de puncte a fost principal marcator, însă Lazar a reușit un ”double-double” însumând 18 puncte și 14 recuperări!

Articole asemănătoare

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi caldă și în general frumoasă în cursul zilei, când cerul va…

2 ore ago

AUDIO / Ghiroda domină Bihorul, Motan „egalează”

Partida de pe arena „Emilian Pavel” a fost sub controlul gazdelor, care au condus cu…

11 ore ago

85% stadiul de execuție la centura Timișoara Sud

Lucrările la varianta de ocolire Timișoara Sud au ajuns la un stadiu de execuție de…

14 ore ago

Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu

Biroul Teritorial al Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu. Reprezentanții Biroul Teritorial al…

15 ore ago

Aglomerație la vămile Nădlac 1 și Nădlac 2

Șoferii de autoturisme au de așteptat mai bine de o oră pentru a trece frontiera…

15 ore ago

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 22: Sorin Babii

Format în poligonul clubului UTA, el avea să scrie istorie în sportul românesc, prin salba…

15 ore ago