Brânzeturile și diferitele lor sortimente se bucură de o largă apreciere în rândul gurmanzilor, așa încât aceștia au propria lor zi.
Brânza este unul dintre alimentele care au o istorie pe cât de bogată pe atât de extravagantă.
Unele regiuni sunt foarte protectoare și mândre de sortimentele de brânzeturi pe care le produc. În plus, producătorii din aceste regiuni manifestă o grijă aparte față de ingredientele și tehnicile pe care le folosesc.
La ora actuală există peste 2.000 de sortimente, de la brânzeturile Roquefort maturate în peşteri, brânza cheddar sau mozzarella.
Ziua pasionaților de brânzeturi, marcată pe 20 ianuarie, este un prilej de a sărbători diversitatea culinară a brânzeturilor. Pe lângă cunoscătorii care apreciază varietatea produselor, ziua se adresează tuturor persoanelor care doresc să încerce gusturi noi.
Sursa: Agerpres/ Foto: pixabay.com
Astăzi, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate mai…
Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…
Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…
Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…
Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…
Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…