Documentația va fi realizată de Caius Ovidiu Merșa, antropolog culinar și expert în artele culinare, alături de un grup de specialiști și persoane publice cu competențe în domeniu.
Până în 22 mai, persoanele interesate pot contribui la documentul care va prezenta obiectivele, ariile de interes gastronomic, produsele și evenimentele care vor reprezenta Banatul.
Dosarul de candidatură va fi finalizat luna viitoare și va fi depus în septembrie la Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism.
În proiect vor fi implicate și autoritățile din județele Arad, Caraș Severin și Hunedoara, întrucât titlul de Regiune Gastronomică Europeană cuprinde întreg Banatul.
Astăzi, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima…
Copiii vor putea vedea aparatele de termoviziune, cum se face amprentarea în laboratorul mobil de…
Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi. Ștrandurile termale din Complexul “Băile…
Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi. Ștrandurile termale din complexul “Băile…
De la vagoane, locomotive, șine, gări, felinare, tuneluri și până la orașe, localnici, copaci, cladiri,…
Jucătoarea timișoreană de tenis Anca Todoni s-a calificat în semifinalele turneului de la Troisdorf, Germania.…