Categorii: Politică

Încotro se îndreaptă alianțele politice la nivelul CL Timișoara și CJ Timiș

USR Timiș se arată interesată de o colaborare constructivă, la nivel local și județean, cu orice partid, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz, președintele filialei.
Precizarea vine după ce, în ultima săptămână, la Consiliul Județean Timiș au fost disensiuni între PNL și USR pe tema proiectelor culturale, care vor fi finanțate, anul acesta, prin TimCultura.
“Despre iubire cred că de mult nu se mai poate vorbi. Suntem două partide diferite, cu două viziuni diferite pentru România. Eu cred că, și la nivel județean, USR își afirmă valorile și insistă ca lucrurile să se întâmple corect și acolo unde sunt proiecte care nu sunt corecte, cum, de exemplu, era acel proiect cu împărțirea ciudată pentru bani de cultura, acolo, colegii își ridică vocea sau nu, nu votează. (Reporter: Întâlniri cu Alin Nica, precum cea pe care ați avut-o la paharul acela de vin, ați mai avut?) Da, noi suntem în contact atunci când sunt probleme importante de discutat, le discutăm. Avem și diferențele noastre pe care ni le și spunem, atât în întâlniri separate, cât și în public”, spune Dominic Fritz.

De cealaltă parte, Alin Nica îi acuză pe USR-iști de un pact politic neasumat cu PSD, cel puțin în Consiliul Local Timișoara.
„N-aș pune această dezbatere încinsă strict ca o acțiune definitivă în relațiile dintre PNL și USR. Sigur, mai avem și divergențe uneori, dar per ansamblu, eu sunt mulțumit de colaborarea de la Consiliul Județean, dintre PNL și USR. Nu pot spune același lucru despre colaborarea de la Primăria Municipiului Timișoara, unde, desigur, acolo e o altă conjunctură și o altă alianță de facto, în Consiliul Local, mă refer la USR și PSD”, spune Alin Nica.

Există un singur lucru neschimbat între cele două partide, după alegerile din 2020: oamenii pe care PNL și USR i-au negociat pentru ocuparea funcțiilor de conducere din primărie, respectiv CJ Timiș. Este vorba despre liberalul Cosmin Tabără, viceprimar în administrația Fritz, respectiv Cristian Moș de la USR, vicepreședinte al CJ Timiș în administrația Nica.

 

Articole asemănătoare

Radu și Ilie Vincu – simboluri ale artei instrumentale tradiționale / VIDEO-LIVE

Violoniștii Radu şi Ilie Vincu şi-au făurit de-a lungul anilor un loc binemeritat printre instrumentiștii…

3 ore ago

Anca Todoni, două victorii în calificări

Anca Todoni a acces pe tabloul principal al turneul challenger de tenis de la Madrid.…

8 ore ago

Povestea Antoniei, eleva din Timișoara care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științele Pământului

Antonia Ioana Balcu este unul din cei patru liceeni români care se vor întrece cu…

9 ore ago

Sute de slujbe disponibile la Bursa Locurilor de Muncă de la Timișoara

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează, marți, Bursa Locurilor de Muncă. Evenimentul va…

9 ore ago

Se oprește apa caldă în mai multe zone ale Timișoarei

Consumatorii care locuiesc în zona de nord a Timișoarei vor rămâne fără apă caldă din…

10 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, temperaturile diurne vor crește ușor. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza și…

11 ore ago