Categorii: Politică

Marcel Ciolacu se arată pentru un parteneriat PSD-PNL la alegerile locale. Sorin Grindeanu, despre candidatul pentru șefia CJ Timiș

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la Timișoara, în contextul anului electoral 2024, că exclude refacerea Uniunii Social-Liberale.
Marcel Ciolacu spune că, la nivel local, ar fi de acord cu un proiect între PSD și PNL, dacă acesta ar fi acceptat de locuitorii din zonă.
“USL s-a creat pentru că exista un dușman, Traian Băsescu. Eu nu am dușman în politică, eu am adversari. Vă pot spune de ceva când am decis dacă rămâne sau nu valabil. La fel ca la Timiș și Timișoara. Dacă cele două mari partide găsesc niște personalități și un proiect local important pe care să îl susțină și pe care nu trebuie să-l accept eu, pe care-l acceptați, dumneavoastră, locuitorii in Timiș și Timișoara, atunci când sunt total deschis. Același lucru vorbim și de alegerile generale. (Reporter: Sorin Grindeanu vorbea de câștigarea alegerilor pentru conducerea Consiliului Județean Timiș. Întrebare ar fi pentru dl. Simonis dacă-și asumă această candidatură?) Dacă nu și-o asumă, vin eu și candidez pentru la Consiliul Județean Timiș”, a declarat Marcel Ciolacu.

Un răspuns cu privire la candidatura președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis, la alegerile locale, a venit și din partea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
“Și eu și Freddy (Alfred Simonis-n.r.) avem anumite responsabilități în statul român, în acest moment. Nu pe măsura rezultatelor pe care le-a avut PSD Timiș în 2020. Asta înseamnă o datorie pe care PSD Timiș trebuie s-o aibă, iar această datorie înseamnă rezultate. Este obligatoriu, obligatoriu, pentru noi, în 2024, să repetăm istoria din 2016, și anume să câștigăm alegerile locale. Știți că, de fiecare dată, președintele e căpitanul de echipă. La alegerile din 2024 este președintele Alfred Simonis. Sunt convins că va face o treabă extraordinar de bună”, a declarat Sorin Grindeanu.

Alfred Simonis a fost reales în funcția de președinte al PSD Timiș, în urma votului dat de delegații din județ. În context, Simonis a declarat că se încadrează pentru a candida atât la funcția de primar al Timișoarei, cât și la funcția de președinte al Consiliului Județean, însă, dacă sondajele ar arăta că o altă personalitate ar avea mai multe șanse pe aceste funcții, partidul s-ar reorganiza.

Articole asemănătoare

Oradea conduce aproape trei sferturi, dar pierde și jocul al doilea

Finala din Liga Națională masculină de baschet a continuat la Cluj-Napoca cu meciul secund. Campioana…

6 ore ago

„La începutul sezonului, am notat în vestiar data finalei din Cupa României” | AUDIO

Corvinul Hunedoara a efectuat astăzi antrenamentul oficial înaintea finalei Cupei României la fotbal. Aceasta va…

6 ore ago

Timișul, Aradul și Oradea, în finala competiției Destinația Anului 2024

Categoria Cea mai bună campanile de promovare va primi puncte exclusiv din partea juriului, nu…

7 ore ago

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine la Oradea

Până în data de 19 mai, editurile prezente vor prezenta cele mai recente titluri la…

7 ore ago

Muzeul de Artă din Timișoara refuză să organizeze Noaptea Muzeelor

Angajații Muzeului Național de Artă din Timișoara nu vor deschide porțile instituției de cultură în…

7 ore ago

Peste jumătate dintre participanții la Bursa Locurilor de Muncă, selectați pentru angajare

Potrivit AJOFM Tmiș, dintre cei o mie de participanți, aproximativ șase sute au au fost…

7 ore ago