Categorii: Politică

Șeful liberalilor timișeni, Alin Nica, critică măsurile fiscale anunțate de Guvern

Liderul PNL Timiș, Alin Nica, se pronunță pentru menținerea facilităților fiscale pentru angajații din IT, care spune el, au reprezentant principalul motor al dezvoltării județului.
Alin Nica afirmă că va susține în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, la nivel național, în cadrul negocierilor, și, public, acolo unde îi va fi solicitat punctul de vedere, să fie păstrate excepțiile fiscale din IT și să fie eliminat pragul de 7.5% pentru cheltuielile cu activitățile culturale, sportive și cele specifice cultelor.
Președintele Consiliului Județean Timiș arată că Timișoara, care este Capitală Europeană a Culturii, este cel mai bun exemplu că investițiile în cultură aduc turiști și generează creștere în domeniul turismului și HoReCa.
Nica mai apreciază că și domeniul construcțiilor va fi dat peste cap de noile măsuri, în condițiile în care a fost numit în 2018 domeniu strategic pentru 10 ani.
Chiar dacă este o situație de criză, e periculos să alunecăm în socialism și să sacrificăm domeniile care produc, a mai precizat Alin Nica.
“Chiar dacă este o situație de criză, e periculos să alunecăm în socialism și să sacrificăm domeniile care produc. Sunt de acord cu reducerea cheltuielilor, însă propun să începem cu pensiile speciale, apoi restructurări masive în administrația centrală și în agențiile aferente. Și noi, aici, la nivel local vom restrânge cheltuielile, dar o vom face inteligent, fără să prejudiciem economia care funcționează”, scrie, pe pagina sa de Facebook, Alin Nica
Liderul CJ Timiș mai spune că este de acord cu reducerile de cheltuieli dar apreciază că trebuie să se înceapă cu pensiile speciale, apoi cu restructurările masive în administrația centrală și în agențiile aferente.
Reamintim, în urma schimbului de acuzații dintre PSD și PNL din ultima săptămână pe tema îndeplinirii reformelor anunţate, premierul Marcel Ciolacu a transmis că actul de guvernare este mai important decât păruiala politică și a subliniat că scandalurile și disputele care țin de menajeria politică le lasă în seama altora.

Articole asemănătoare

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi ușor instabilă, iar cerul va fi mai mult noros pe durata…

59 de minute ago

Oradea conduce aproape trei sferturi, dar pierde și jocul al doilea

Finala din Liga Națională masculină de baschet a continuat la Cluj-Napoca cu meciul secund. Campioana…

9 ore ago

„La începutul sezonului, am notat în vestiar data finalei din Cupa României” | AUDIO

Corvinul Hunedoara a efectuat astăzi antrenamentul oficial înaintea finalei Cupei României la fotbal. Aceasta va…

10 ore ago

Timișul, Aradul și Oradea, în finala competiției Destinația Anului 2024

Categoria Cea mai bună campanile de promovare va primi puncte exclusiv din partea juriului, nu…

10 ore ago

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine la Oradea

Până în data de 19 mai, editurile prezente vor prezenta cele mai recente titluri la…

10 ore ago

Muzeul de Artă din Timișoara refuză să organizeze Noaptea Muzeelor

Angajații Muzeului Național de Artă din Timișoara nu vor deschide porțile instituției de cultură în…

10 ore ago