Ascultă Radio Timișoara Live

Evenimente - 27 mart. 24

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
29
3
4
5
6
20
23
24
26
27
28
29
30
1
2
Evenimentele culturale ale săptămânii 30 aprilie - 7 mai
Filarmonica Banatul va deschide Festivalul „Timișoara Muzicală” cu un concert cu adevărat special. Oratoriul „Iisus pe Muntele Măslinilor”, de L. van Beethoven, poate fi alegerea perfectă pentru Săptămâna Patimilor.
Programul lunii mai al Teatrului Național Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii mai al Teatrului German de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii mai al Filarmonicii Banatul Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Înscrieri pentru rezidența de dezvoltare de scenarii New Draft
Programul New Draft, ajuns la a treia ediție, se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.
Expoziția ”Pompierii arădeni - istorie și identitate”, la Complexul Muzeal Arad
Proiectul reunește patru expoziții tematice captivante care celebrează curajul și devotamentul pompierilor arădeni de-a lungul istoriei.
Programul lunii mai al Operei Naționale Române din Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Ziua Europei sărbătorită la Timișoara
Artista britanică Sonique, Nico și Cezat Ouatu vor fi prezenți pe scena din Piața Victoriei din Timișoara. Muzeul Satului Bănățean marchează această zi cu muzică militară, peruană și spectacole.
„O scrisoare pierdută”, pe scena Teatrului Național din Timișoara
O comedie de moravuri sociale și politice, scrisă de Ion Luca Caragiale în anul 1884, actuală și azi. Un spectacol de Ada Lupu.
Harababura Vinyl Fair, o călătorie în universul muzicii
Evenimentul aduce împreună colecționari și pasionați pentru a sărbători farmecul și cultura vinilului.
Programul lunii mai al Teatrului Maghiar de Stat Timișoara
Luna mai aduce premiera spectacolului ”Tămăduitorii de amintiri” în regia lui Szabó Attila și Festivalul Ruroregional de Teatru din Timișoara - TESZT.
”Povești din vecini” în cartierele timișorene Ciarda Roșie și Bucovina
Evenimentul face parte din programul Ex-Centrica derulat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, dedicat organizării de activități culturale în cartiere.
Expoziția ”A Spring of Hope A Winter of Despair”, la Faber
Expoziția prezintă lucrări de artă conceptuală, fotografie şi artă video care ilustrează practica speranței şi discursurile disperării în regimurile politice de la totalitarism la capitalism.
”Zorba grecul” de Nikos Kazantzakis la Teatrul Național Timișoara
Spectacolul reconstruiește teatral destinele personajelor lui Kazantzakis și universalitatea pe care marele autor grec le-a menit-o și le trece prin filtrul dramatic al lui Hristo Boicev, dramaturg bulgar tradus și jucat în toată lumea.
”Durerea fantomă” de Vasili Sigarev, la Teatrul Național Timișoara
Un depou infernal, capcană pentru minte și suflet – acesta este locul în care Olga se întoarce mereu și mereu în căutarea soțului ei, singurul martor și singura legătură cu sinele ei pierdut. În acest depou, doi paznici și Olga își intersectează destinele, în întâlniri străbătute de duritate, dar și de o poezie sfâșietor de frumoasă.
Flavius Neamciuc, fotograf timișorean stabilit la Berlin, aduce un nou concept de studio la Timișoara
Proiectul reprezintă un studio pop-up de fotografie inedit, care combină ședințele de fotografie profesioniste cu evenimente culturale.
Evenimentele culturale ale săptămânii 14 - 20 aprilie 2024
Festival de teatru cu trupe din 11 țări și spectacole jucate în 10 limbi. 200 de oameni pe aceeași scenă, într-un concert-eveniment. Garry Kasparov în premieră la Timișoara. Sunt doar trei propuneri pentru această săptămână, adresate amatorilor de cultură și tehnologie.
„File... în culori de apă”, expoziție de acuarelă la Bibliotecă, la Arad
Cu multă creativitate, talent și pasiune, Alina Pătroiu transformă acuarela într-o adevărată simfonie de culori, transmițând bucurie, încredere și optimism.
Nicolae Grigorescu, expoziție aniversară la Muzeul de Artă Arad
Printre tablourile expuse la Arad se una dintre cele mai frumoase picturi semnate de Nicolae Grigorescu, “Țărăncuțe (De la fântână)”, adusă dintr-o colecție privată.
Filme și evenimente la Cinema Victoria din Timișoara
Regizori de Cannes, povești de viață care te vor inspira, subiecte mai mult sau mai puțin tabu, economie socială, avanpremiere și proiecții speciale din seriile CineMami, Film Therapy și F-Sides Cineclub te așteaptă în această săptămână.
”Cafea cu bâzdâc”, un spectacol de Ada Lupu Hausvater, la Teatrul Național Timișoara
Experimentul lui Schrödinger se transformă dintr-un exercițiu de imaginație, de fizică combinatorie, într-un exercițiu de manipulare care pune câțiva tineri în situația de a li se atribui identități și istorii tangențiale propriilor existențe.
Festivalul Artei Florale la Iulius Town Timișoara / PROGRAM
Festivalul este la doua ediție și are ca temă „Scene și personaje din literatura universală: Inspirație pentru Educație”. Artiștii participanți au realizat aranjamente speciale, având ca inspirație opere clasice ale literaturii și flori spectaculoase.
MONS Beach Volley Festival, în Parcul Rozelor din Timișoara
Timișoara se pregătește pentru a treia ediție a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care aduce atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.
Conferința Națională „Administrație Românească Arădeană”
Agenda Conferinței Naționale include prezentări, analize și cercetări originale privind aspecte legate de istorie la nivel local, regional, național și universal, dar și creionarea unor portrete și medalioane de personalități.
Noaptea Muzeelor la Complexul Muzeal Arad
Parade de costume militare, demonstraţii de luptă și degustarea de mâncăruri pe care le consumau soldații daci și romani sau soldații lui Vlad Țepeș sunt câteva dintre atracțiile Nopții Muzeelor de la Arad.
Noaptea Muzeelor la Universitatea Politehnica Timișoara
Începând cu ora 16:00 până la ora 22:00, toți cei interesați sunt invitați să descopere istoria tehnologiei informaționale, de la primele calculatoare la realitatea virtuală.
Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Banatului
În curtea Bastionului Theresia, spectacolele de istorie vie se vor împleti cu momentele artistice și cu atelierele interactive într-un mare show comun al grupurilor de reconstituire istorică și artistice.
Festivalului Euroregional de Teatru - TESZT 2024 / PROGRAM
Programul reunește 24 spectacole din Ungaria, Serbia, Croația, Slovenia, Grecia, Bulgaria, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie și Finlanda.
”Vivien Leight: Ultima conferință de presă” la Sunlight Theatre 2024
Spectacolul, prezentat în premieră la Timișoara, reconstituie ultimele zilei de viață ale actriței Vivien Leigh, devenită acum o umbră a starului adulat de altădată. Jocul viu, pătimaș, al Lamiei Beligan vă va purta ”pe aripile vântului”, ale amintirilor aşternute, cândva, de marea actriţă pe hârtie.
„Amintiri din epoca de școală” la Studio Uțu Strugari al TNT
Un spectacol despre memoria afectivă, despre emoții, despre cuvinte, întâlniri și sentimente care modelează caractere și destine.
„PreHistoria”, festival de arheologie experimentală / PROGRAM
Festivalul, organizat de Muzeul Național al Banatului la Punctul Muzeal Parța, este o veritabilă călătorie în timp, care ne permite să retrăim cotidianul comunităților neolitice din Banat.
Capodopere ale cinematografiei italiene, în proiecţii speciale la Timişoara / PROGRAM
Filmele vor fi proiectate în versiuni restaurate, prezentate în ultimii ani la marile festivaluri, şi fac parte dintr-o serie de evenimente de warm-up înaintea celei de-a 11-a ediţii a Ceau, Cinema! la Timișoara.
”O noapte furtunoasă. Un exercițiu” la Studio Uțu Strugari al TNT
Un spectacol modern, actual, un exercițiu de imaginație susținut de tinerii actori absolvenţi ai masterului Facultăţii de Muzică şi Teatru, împreună cu actorii Naționalului timișorean Ion Rizea şi Matei Chioariu.
Events on 16 mai 2024
Events on 19 mai 2024
Events on 22 mai 2024

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Teatrul Maghiar Timișoara lansează programul TESZT 2024

Teatrul Maghiar Timișoara lansează programul TESZT 2024

De Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Maghiar Timișoara lansează progarmul celei de-a cincisprezecea ediție a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT. Tema festivalului: „Celalaltă perspectivă”.
Tururi ghidate de Ziua Mondială a Teatrului, la Sala 2 a TNT

Tururi ghidate de Ziua Mondială a Teatrului, la Sala 2 a TNT

Sala 2 a Teatrului Național Timișoara se deschide pentru ultima dată în fața publicului așa cum este ea acum, miercuri, 27 martie. Urmează un șantier la capătul căruia transformarea acesteia va fi completă și va avea o nouă titulatură: Sala 2023.
Teatrul German Timișoara participă cu spectacolul ”Teatrul” la campania UNITER ”Artiști pentru artiști”

Teatrul German Timișoara participă cu spectacolul ”Teatrul” la campania UNITER ”Artiști pentru artiști”

După cum subliniază autorul Pascal Rambert, piesa este o ficțiune, chiar dacă actorii și actrițele de la TGST i-au furnizat materialul: amintiri, experiențe, vise legate, în cea mai mare parte, de meseria de actor.
Evenimentele culturale ale săptămânii 26 martie - 1 aprilie

Evenimentele culturale ale săptămânii 26 martie - 1 aprilie

În ultima săptămână din martie teatrul e vedetă. De Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie, mergeți la spectacole, indiferent de teatrul ales: biletele pe care le veți cumpăra vor ajuta un artist aflat în suferință.
Festivalul ”Din inima Basarabiei”, la Timișoara / PROGRAM

Festivalul ”Din inima Basarabiei”, la Timișoara / PROGRAM

Concerte, filme, sport, concursuri, vinuri moldovenești, Hora Unirii și o nuntă moldovenească se regăsesc în programul festivalului.
Expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede” la Muzeul de Artă Timișoara

Expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede” la Muzeul de Artă Timișoara

Operele coloniei de artiști sunt un simbol al unei perioade de cotitură din istoria artei, în care sunt căutate noi forme de exprimare artistică. Din întreaga constelație artistică de la Worpswede, Paula Modersohn-Becker se remarcă prin avangardismul său, fiind singura care s-a îndreptat cu adevărat spre modernism.
Expoziție de pictură la Palatul Apelor din Timișoara

Expoziție de pictură la Palatul Apelor din Timișoara

Expoziția de pictură reunești artiști din orașul de pe Bega, ale căror lucrări vor marca, anul acesta, Ziua Mondială a Apei.
”El camino”, expoziție de fotografie la Galeria Helios

”El camino”, expoziție de fotografie la Galeria Helios

Fotografiile artistului Călin Piescu redau starea de spirit a călătorului care a parcurs drumul spre Santiago de Compostela, într-un amestec de bucurie și speranță, îngrijorare și suferință.
”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției

”Fenomenul Pitești”, expoziție itinerantă la Memorialul Revoluției

Pe lângă informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, expoziția conține obiecte originale din sistemul penitenciar comunist, de la mobilier de celulă, până la cărți poștale și fotografii inedite.
Programul lunii martie al Operei Naționale Române Timișoara

Programul lunii martie al Operei Naționale Române Timișoara

Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Teatrului Maghiar Timișoara

Programul lunii martie al Teatrului Maghiar Timișoara

Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Templul din Indore,o viziune a studenților de la arhitectură

Templul din Indore,o viziune a studenților de la arhitectură

Templul din Indore, un edificiu de cult care ar fi trebuit să poarte semnătura lui Constantin Brâncuși, dar care a rămas doar o legendă în conștiința colectivă, a devenit tema unui exercițiu pentru studenții de la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara

Programul lunii martie al Teatrul German de Stat Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara

Programul lunii martie al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara

Programul lunii martie al Teatrului Național Timișoara

Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția „Gărâna 2023 – Simpozion de Artă Contemporană”

Expoziția reunește aproximativ 50 de lucrări de pictură și sculptură aparținând unor artiști din țară, dar și din străinătate, artiști consacrați, dar și la început de drum, pentru care atelierul de creație de la Gărâna reprezintă inspirație, relaționare și conectare.
Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția „Neoavangarda Timișoreană – Concept și Contextualizare” la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția subliniază contribuțiile remarcabile ale unei generații care asemenea soldaților din prima linie, explorează necunoscutul, tatonând limitele predefinite ale artei, câștigând astfel, pe bună dreptate, titlul de Avangardă.
Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Cea mai amplă expoziție dedicată artistei Suzana Fântânariu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări ale artistei, în tehnici diverse (grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură, performance), împreună cu un vast fond documentar.
"Fantomele din Fabric", în imaginația copiilor de la "Galeria din Curte"

"Fantomele din Fabric", în imaginația copiilor de la "Galeria din Curte"

Expoziția își propune să atragă atenția asupra istoriei, garhitecturii și personalităților cartierului Fabric. Program: luni-vineri 16:30-20, sâmbată 10-14.