Evenimente - 28 mai 25
Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin
lun
mar
mie
J
vin
S
D
l
m
m
j
v
s
d
28
3
7
11
12
11:00 AM - Zilele Stațiunii Moneasa 2025 / PROGRAM
10:00 AM - Noaptea Muzeelor 2025 la Deva
12:00 PM - Noaptea Muzeelor 2025 la Arad și Lipova
19
25
26
27
29
Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:
Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

„Aventurile lui Plüm Plüm”, o nouă premieră pentru copii la Teatrul Maghiar din Timișoara
Finalul lunii mai aduce pe scena Teatrului Magiar Timișoara un musical cu păpuși, „Aventurile lui Plüm Plüm”, în regia lui Varga Ibolya, o poveste jucăușă și năstrușnică, concepută pentru preșcolari și copiii din clasele mici.

Timișoara Innovation City: de la orașul libertății la orașul ideilor care schimbă lumea
Participanții vor avea ocazia să asculte lideri din industrie, să participe la sesiuni de networking și să descopere cele mai recente tendințe în tehnologie, startup-uri și orașe inteligente.

„Amintiri din epoca de școală” la Studio Uțu Strugari al TNT
Un spectacol despre memoria afectivă, despre emoții, despre cuvinte, întâlniri și sentimente care modelează caractere și destine.

Tururi ghidate în cadrul expoziției Ștefan Bertalan ”În ritmul lumii”, o retrospectivă
Cea mai cuprinzătoare retrospectivă dedicată operei artistului român Ștefan Bertalan (1930–2014) reunește peste 250 de lucrări ale artistului.

Unelte și pasageri, expoziție semnată de artistul Bogdan Achimescu, la Casa Artelor
Bogdan Achimescu va fi și protagonistul unui eveniment desfășurat în Noaptea Muzeelor, prilej cu care propune prelegerea performativă cu titlul „Seara minții - Noaptea muzeelor”.

S-au deschis înscrierile pentru tabăra de creație Murani Art Academy
Tabăra este dedicată elevilor și studenților din învățământul vocațional și își deschide porțile între 22-29 iunie 2025, în localitatea Murani din județul Timiș.

Expoziția ”Mănăstirea Cisterciană de la Igriș” la Muzeul Național al Banatului
Expoziția reunește aproape un deceniu de cercetări arheologice desfășurate în parteneriat cu Universitatea Catolică „Pázmány Péter” din Budapesta și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române.

Expoziția 145 de ani de relații diplomatice între România și Italia, la Muzeul de Artă Timișoara
Vor fi expuse documente diplomatice, telegrame, scrisori, note verbale, protocoale, extrase din presa vremii, monede emise în Italia în secolele XIX–XX, provenite din colecții ale Băncii Naționale a României și din surse private.

Programul lunii mai la Opera Națională Română Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.

Programul lunii mai la Teatrul Maghiar de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.

Festivalul Internațional ”Timișoara Muzicală” 2025 / PROGRAM
Festivalul a ajuns la ediția cu numărul 49 și este organizat de Filarmonica „Banatul” și Opera Națională Română din Timișoara.

Programul lunii mai la Teatrul Național Timișoara
Află care sunt spectacolele lunii, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.

Kunsthalle Bega prezintă expoziția Work as a Trace as a Place a artistului slovac Martin Piaček
Expoziția reunește câțiva ani de explorare în care artistul s-a aplecat asupra contrastului dintre moale și solid, urmărind călătorii materiale cartografiate în piatră.

Retrospectivă Virginia Baz Baroiu, la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția „Cerul, Pământul și Cuvântul. O retrospectivă Virginia Baz Baroiu” aduce în prim-plan opera uneia dintre cele mai longevive artiste din Banat, punând în valoare atât creațiile sale, cât și contribuția sa esențială la viața artistică din România.

În ritmul lumii, cea mai amplă retrospectivă Ștefan Bertalan, la Timișoara
Expoziția, curatoriată de Bernard Blistène, cuprinde peste 250 de lucrări care explorează viziunea profundă a lui Bertalan asupra relației dintre natură, formă și percepție.

Expoziția „Plante de leac din colecțiile muzeului”, la Complexul Muzeal Arad
Pe parcursul expoziției, Asociația Culturală „Tomis”, filiala Arad va desfășura atelierele tematice „Farmacia dacică”, în cadrul cărora se vor prezenta detalii despre tratamentele dacice.

Istoria familiilor nobile din Banat, într-o expoziție inedită la Muzeul Național al Banatului
Expoziția „Între memorie și uitare. Familii nobile din Banat în perioada modernă” reconstituie o lume a rafinamentului aristocratic prin intermediul unor obiecte rare și valoroase, care au supraviețuit atât capriciilor istoriei, cât și celor două războaie mondiale și regimului comunist.

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia
Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.