Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Evenimente - 11 iul. 25

Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin

lun
mar
mie
J
vin
S
D
l
m
m
j
v
s
d
4
6
10
11
17
18
23
24
25
28
1
+
Înscrieri pentru Concursul  Internațional Cangurul Lingvist – Limba Engleză
Destinat elevilor din clasele I-XII, concursul testează cunoștințele de limbă și civilizație, intuiția, logica și viteza de reacție.
Evenimentele culturale ale săptămânii 29 octombrie - 4 noiembrie, la Timișoara
În acesată săptămână aveți parte de filme, petreceri cu tema previzibilă - Halloween-ul, spectacole în locuri mai mult sau mai puțin convenționale, concerte.
„Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” la Teatrul Național Timișoara, în seara de Revelion
Spectacolul își propune să catalizeze valențele benefice ale comunicării, demonstrând că, la fel ca în viață, nimic nu e axiomatic, există dreptate pentru toată lumea, este loc de conflict, dar și de iubire, de frustrare, dar și de contemplare.
Muntele dezvrăjit. Un dialog despre comunicarea medicală, la Cărturești Mercy
Evenimentul are loc în cadrul proiectului ”Dialogul de anamneză cu pacientul standardizat”, derulat prin Centrul de cercetare Lingvistică aplicată și studii culturale comparate de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara,
Les Films de Cannes à Timișoara 2024, un maraton al filmelor de autor / PROGRAM
"Emilia Pérez” deschide Les Films de Cannes à Timișoara 2024 iar regizorul filmului, Jacques Audiard, va fi prezent într-o sesiune Q&A cu publicul.
Expoziție colectivă de artă contemporană slovacă la Timișoara
Expoziția atrage atenția asupra Dunării, al doilea cel mai lung fluviu din Europa, care leagă mai multe țări, inclusiv Slovacia și România.
Programul lunii noiembrie al Filarmonicii Banatul din Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Programul lunii noiembrie la Teatrul German de Stat Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, citește detalii despre fiecare dintre ele și află de unde poți cumpăra bilete.
OUT OF THE BOX, expoziție inedită cu creații ale deținuților din penitenciare
Expoziția este un proiect unic, coordonat de Regina Damian, ce aduce în fața publicului larg creațiile artistice ale deținuților din penitenciarul Timișoara, oameni care și-au redescoperit vocea interioară și exprimarea prin arta vizuală.
Programul lunii noiembrie al Operei Naționale Române Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.
Evenimentele culturale ale săptămânii 5 - 11 noiembrie în Timișoara
O săptămână cu spectacole de teatru, petreceri, expoziții ale unor artiști care au scris istorie în arta românească, dar și un spectacol cu unul dintre cele mai renumite ansambluri din lume, Akademie für Alte Musik Berlin, în premieră la Timișoara.
„O privire de aproape”: o nouă perspectivă asupra expoziției permanente Corneliu Baba
Expoziția reunește cea mai amplă și cuprinzătoare colecție publică de lucrări ale maestrului Corneliu Baba, prezentată dintr-o nouă și inovatoare perspectivă curatorială.
“Bloom”. Expoziție Sorin Scurtulescu la META Spațiu
În lucrările sale, artistul surprinde florile într-un moment de imobilitate meditativă, invitând privitorul să exploreze geometria fragilă a acestora și prezența copleșitoare a texturii.
În căutarea libertății: alegeri și identități. Proiecții de film și dezbatere
La Timișoara vor fi proiectate două filme de impact care vor aduce în prim-plan teme esențiale precum libertatea, identitatea și rezistența umană.
Producători de vinuri la târgul ”Tradiții de iarnă” de la Arad
Evenimentul reunește producători de vinuri din podgoria Miniș-Măderat și oferă celor interesați ocazia de a-și îmbogăți cunoștințele despre vinuri și de a împărtăși experiențe cu alță pasionați de vinuri.
”Timing”, proiecție de gală în prezența echipei, la Timișoara
Realizat de o echipă tânără și pasionată, filmul abordează teme actuale precum sănătatea mintală, anxietatea, depresia și abuzurile sexuale.
Curse de ciclism și alergare pentru toate vârstele și degustare de vinuri pe Lunca Timișului
Continental Anvelope CX se va desfășura pe parcursul a două zile, pe un traseu de 3 km marcat pe Lunca Timișului, la Urseni, la 10 km de Timișoara.
PARENT X, evenimentul care a revoluționat educația părinților și copiilor în România, ajunge la Arad
Tematica evenimentului explorează subiecte ce acoperă toate cele 7 arii esențiale ale vieții: mental, familial, social, vocational, financiar, fizic și spiritual. Banii proveniți din vânzarea biletelor vor fi donați către copiii din judet sub formă de burse de studiu.  
Reprezentație unică a spectacolului de dans contemporan „All In Good Time” la Timișoara
Spectacolul este realizat de Asociația Pentru Teatru și Carte (PETEC) în co-producție cu Echo Echo Dance Theatre Company (Irlanda de Nord).
Evenimentele culturale ale săptămânii 12-18 noiembrie la Timișoara
Din programul săptămânii: se deschide expoziția Caravaggio, John Malkovich joacă din nou la Timișoara, de trei ori în două zile, în weekend puteți degusta cele mai bune vinuri, făcând în același timp o faptă bună, la Rovinhud. .
Expoziția info-documentară „Stop prejudecăților!” la Biblioteca din Arad
Expoziția marchează Ziua Internațională a Toleranței, sărbătorită anual pe 16 noiembrie, și cuprinde lucrări realizate de tineri din comunități multietnice din România în cadrul Taberei interculturale „Stop prejudecăților!”.
Recital Viola Voyage la Filarmonica de Stat Oadea
Lucian Moraru, la violă, și Viniciu Moroianu – pian vă vor purta într-o călătorie muzicală prin diferite epoci si stiluri muzicale diverse.
”Unde de niciunde”, un proiect ce explorează întâlnirile dintre știință, artă și viață
Proiectul este un demers colectiv demarat de doi artiști și doi ingineri, respectiv Ciprian Chirileanu – artist vizual, Ionel Mărginean - inginer, Ion Rusan – inginer și Mihai Toth – artist vizual/inginer.
Expoziție retrospectivă 70 - Mihai-Corneliu Donici
Expoziția cuprinde lucrări reprezentative dintr-o activitate continuă  în  arhitectură, design și arte vizuale.
Viziunile grădinăresei. Brain dance și instalații new media într-o grădină urbană digitală
În Grădina Triade vor fi expuse trei instalații digitale care augmentează patrimoniul cultural imaterial din Timișoara. Instalațiile folosesc sunet, imagine și animație, spații în care vizitatorul devine creator de sens, reactivând istorii personale și memoria colectivă.
Game ON! Festival, la Timișoara / PROGRAM
Festival promite o experiență captivantă, cu competiții incitante, board games, târg de jocuri de societate, escape rooms fascinante și activități potrivite pentru toate vârstele.
Târgul de Crăciun 2024 la Arad / PROGRAM
Târgul de Crăciun din Arad va fi deschis din 15 noiembrie până în 5 ianuarie 2025.
Spectacol aniversar Doina Timișului “La joc, prin Banat”
Ansamblul ”Doina Timișului” sărbătorește 65 de ani de activitate prin câteva evenimente speciale care vor avea loc în 15 și 16 noiembrie.
Expoziția “Luminile lui Caravaggio”, la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția este deschisă în perioada 16 noiembrie 2024 - 6 martie 2025. Cele 43 de opere expuse reprezintă reflexele inovației caravaggești, însușite cu măiestrie de către 33 de creatori ai picturii europene.
Evenimentele culturale ale săptămânii 19-25 noiembrie la Timișoara
Filme, stand-up comedy, lansări de carte, expoziții, spectacole, concerte și petreceri fac parte din oferta culturaă a săptămânii.
„Dincolo de Mureș”, expoziție de fotografie la Biblioteca din Arad
Fotografiile surprind frumusețea naturală și legătura adâncă dintre Râul Mureș și oamenii care trăiesc de-a lungul său.
”Teatrul”, spectacol scris și regizat de Pascal Rambert, la Teatrul German Timișoara
Autorul spune despre spectacol că este o ficțiune, chiar dacă actorii și actrițele de la Teatrul German Timișoara i-au furnizat materialul: amintiri, experiențe, vise.
Au început înscrierile pentru Concursul ”Cangurașul matematician”
Concursul este destinat elevilor clasei pregătitoare și claselor I-IV și va avea loc în 17 decembrie 2024. Elevii pot susține testul atât offline, cât și online.
Conferinţa internaţională ”1989, anul revoluţiilor europene în memoria colectivă”
Conferința, organizată de Memorialul Revoluției din Timișoara, reunește specialiști din opt țări. În cadrul conferinței vor mai avea loc un vernisaj și o prezentare de carte.
Festivalul Internaţional de Teatru Clasic 2024, la Arad / PROGRAM
Festivalul aduce laolaltă, timp de șapte zile, nouă spectacole semnate de regizori importanți, creații actoricești memorabile, concerte și întâlniri interesante.
Evenimentele culturale ale săptămânii 26 noiembrie - 2 decembrie la Timișoara
La sfârșitul săptămânii începe o nouă ediție a Târgului de Crăciun, cu patinoar, carusel, vin fiert și muzică, iar de Ziua Națională a României e programată paradă militară.
Spectacolul „Caravaggio - pictorul luminii”, la Muzeul de Artă Timișoara
Reprezentația, care aduce în prim-plan unele dintre cele mai faimoase lucrări ale lui Caravaggio și artiștilor din cercul său, îmbină scenografia, cercetarea istorică, muzica, artele spectacolului și jocurile de lumini.
Conferința „Românii – între tradiție și modernitate de-a lungul timpului”, la Arad
Conferința își propune să evidențieze rolul Aradului ca și capitală politică a Marii Uniri, precum și semnificația actului istoric de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.
Târgul de Crăciun 2024 de la Oradea / PROGRAM
Din 29 noimebrie până în 26 decembrie vor avea loc evenimente specifice sărbătorilor de iarnă în Piața Unirii și Piața Ferdinand.
Concert simfonic la Filarmonica Banatul, cu o lucrare în primă audiție
Concertul este susținut de Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii sub bagheta dirijorului Robert Moody.
Târgul de Crăciun 2024 de la Timișoara / PROGRAM
Târgul de Crăciun din Timișoara are loc în perioada 30 noiembrie - 5 ianuarie, în Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Unirii.
„Tectonica norilor” de José Rivera, la Teatrul German din Timișoara
Spectacolul produs de Teatrul German, în regia lui László Bocsárdi, bifează o premieră mondială – este prima montare din lume în limba germană a piesei scrise de José Rivera.
1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorită la Timișoara
Vor avea loc depuneri de coroane, o ceremonie militară, defilări, momente artistice și proiecția spectacolului „Te binecuvântez, Românie!”.
”35”, expoziție comemorativă a Revoluției din `89
Realizată de artistul plastic Adrian Florin Pop pornind de la fotografiile revoluționarului Cătălin Regea, expoziția reprezintă un spațiu și un timp tranzitoriu ce rememorează consecințele epocii de dinainte și de după 1989.
Programul lunii decembrie al Operei Naționale Române Timișoara
Află la ce ore încep spectacolele, unde poți citi detalii despre fiecare dintre ele , dar și de unde poți cumpăra bilete.

Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:

Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Conferința ”Ioan Slavici – 100 de ani de moștenire literară, jurnalistică și culturală”, la Șiria

Conferința ”Ioan Slavici – 100 de ani de moștenire literară, jurnalistică și culturală”, la Șiria

Reputați cercetători, critici literari, istorici și jurnaliști vor analiza contribuțiile fundamentale ale lui Ioan Slavici la dezvoltarea literaturii române, a presei și a spiritului civic.
Festivalul Medieval al Castelului Huniade, la Timișoara / PROGRAM

Festivalul Medieval al Castelului Huniade, la Timișoara / PROGRAM

Timp de trei zile, cavaleri în armuri, domnițe cu rochii ample, meșteșugari iscusiți, trubaduri și războinici din toate colțurile Europei vor reînvia atmosfera vibrantă a unui burg medieval.
Rock la Mureș, ediția a XIII-a

Rock la Mureș, ediția a XIII-a

În primul val de artiști anunțați pentru ediția din acest an se află Cred Că Sunt Extraterestru, Partizan, Schëppe Siwen, Anchorage, Watch Me Rise, Howl Live Wolves, Downstroy, Next Ice Age și Peek Boulevard.
Festivalul de film „Ioan Slavici – 100 de ani de eternitate”

Festivalul de film „Ioan Slavici – 100 de ani de eternitate”

Asociația "Arad - trecut, prezent și viitor" vă invită la Șiria, pentru a viziona două capodopere ale cinematografiei românești inspirate din literatura lui Ioan Slavici.
Gărâna Jazz Festival 2025 / PROGRAM

Gărâna Jazz Festival 2025 / PROGRAM

Cea de-a 29-a ediție a Gărâna Jazz Festival reunește pe scena din Poiana Lupului artiști consacrați și proiecte experimentale din peste 8 țări.
Filme și evenimente la Cinema Timiș din Timișoara

Filme și evenimente la Cinema Timiș din Timișoara

Programul săptămânii la Cinema Timiș se învârte în jurul muzicii și al muzicalurilor, dar conține și o tușă de pictură vizionară, precum și motoare turate la viteza optimă. 
„Café Phum de Brazil” – poezie, teatru și muzică braziliană, în inima Timișoarei

„Café Phum de Brazil” – poezie, teatru și muzică braziliană, în inima Timișoarei

Spectacolul are la bază volumul de poezii Café Phum, semnat de Dragoș Rusu – o colecție de versuri care explorează relații, trăiri și fragmente de identitate.
Filme și evenimente la Cinema Studio din Timișoara

Filme și evenimente la Cinema Studio din Timișoara

Filme și evenimente la Cinema Studio în săptămâna 10 - 13 iulie. Aflați detalii despre filme și de unde să luați bilete.
Expoziția ”DATA MUNDI [error 500]”, la Galeria Helios din Timișoara

Expoziția ”DATA MUNDI [error 500]”, la Galeria Helios din Timișoara

Expoziția reunește lucrări recente de pictură în ulei, parte dintr-o serie ce reflectă o critică subtilă a societății digitale.
Expoziție de afișe alternative pentru festivalul Ceau,Cinema!, la Galeria Pygmalion

Expoziție de afișe alternative pentru festivalul Ceau,Cinema!, la Galeria Pygmalion

Expoziția cuprinde aproape 30 de lucrări selectate în urma concursului de afișe alternative pentru ediția 12 a Ceau, Cinema!, dedicat tinerilor între 18 și 25 de ani.
Filme și evenimente la Cinema Victoria din Timișoara

Filme și evenimente la Cinema Victoria din Timișoara

Un joc de-a v-ați ascunselea. Acesta e firul roșu al săptămânii la Cinema Victoria. Protagoniștii? Oameni care se ascund, uneori chiar de ei înșiși, care caută ceva mai înalt decât ei, care-și caută semenii sau, pur și simplu, un sens al realității cu o notă de umor.
Evenimentele culturale ale săptămânii 8 - 14 iulie, la Timișoara

Evenimentele culturale ale săptămânii 8 - 14 iulie, la Timișoara

Bienala Art Encounters se încheie duminică, Teatrul Thespis împlinește 60 de ani, iar în weekend, cavaleri, domnițe și turniruri ne poartă în Evul Mediu, la Festivalul Medieval al Casteluilui Huniade.
Expoziția „Efemeride”, semnată de artistul vizual Mátyás László, la Arad

Expoziția „Efemeride”, semnată de artistul vizual Mátyás László, la Arad

Expoziția cuprinde o selecție de picturi, desene și lucrări de modelaj care explorează, cu o sensibilitate rară, ideea de feminitate efemeră, în afara clișeelor vizuale.
Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Exponatul lunii iulie este un Antefix cu mască tragică, castrul roman Berzobis (Berzovia, jud. Caraș-Severin).
Stagiunea estivală 2025 a Teatrului de Vară Ethos din Arad / PROGRAM

Stagiunea estivală 2025 a Teatrului de Vară Ethos din Arad / PROGRAM

Stagiunea aduce șapte spectacole și un concert Nicu Alifantis. Spectacolele au loc în fiecare miercuri, de la ora 20:00.
Bienala Art Encounters 2025 la Timișoara / PROGRAM

Bienala Art Encounters 2025 la Timișoara / PROGRAM

Sub tema „Bounding Histories. Whispering Tales”, curatorii Ana Janevski (MoMA New York) și Tevž Logar (curator independent) ne invită să reflectăm asupra trecutului complex al orașului și să descoperim poveștile ascunse ale unor locații emblematice: Comenduirea Garnizoanei, FABER și sediul Fundației Art Encounters.
Expoziția ”Mănăstirea Cisterciană de la Igriș” la Muzeul Național al Banatului

Expoziția ”Mănăstirea Cisterciană de la Igriș” la Muzeul Național al Banatului

Expoziția reunește aproape un deceniu de cercetări arheologice desfășurate în parteneriat cu Universitatea Catolică „Pázmány Péter” din Budapesta și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române.
Retrospectivă Virginia Baz Baroiu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Retrospectivă Virginia Baz Baroiu, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția „Cerul, Pământul și Cuvântul. O retrospectivă Virginia Baz Baroiu” aduce în prim-plan opera uneia dintre cele mai longevive artiste din Banat, punând în valoare atât creațiile sale, cât și contribuția sa esențială la viața artistică din România.
1 2