Evenimente - 19 iul. 25
Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin
lun
mar
mie
J
vin
S
D
l
m
m
j
v
s
d
1
2
3
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Caută evenimente în anumite zile sau într-o anumită zonă:
Implicit sunt afișate toate evenimentele viitoare, inclusiv cele în derulare (care în calendar apar numai în ziua de debut).
Pentru a vedea evenimente care vă interesează introduceți criteriile dorite și apăsați apoi pe butonul ”Caută”!

Timișoara Triathlon powered by Continental Anvelope Timișoara – Orașul se mișcă din nou în ritmul triatlonului urban
Peste 700 de concurenți din 21 de țări vin la Timișoara pentru cea de-a patra ediție a celui mai mare triatlon urban din România.

Timișoara țintește sus - Concurs de darts pentru amatori, la Iulius Town
Timișoara va deveni capitala darts-ului din Europa de Est în această vară, odată cu lansarea proiectului „Timișoara țintește sus”, o inițiativă sportivă a Darts Club Timișoara.

Magia musicalului revine pe scena de la Muzeul Satului Bănățean
Asociația Teatrul de Musical Timișoara vă invită să luați parte la două spectacole care reunesc teatrul, dansul și muzica, într-o celebrare a limbii române și a mitologiei tradiționale.

Festivalul de reconstituire istorică ”DacFest – Sub semnul lupului”, lângă Simeria / PROGRAM
Festivalul reunește în perioada 17 - 20 iuie 2025 aproximativ 350 de reenactori din țară și din străinătate, care vor aduce la viață atmosfera lumii antice prin confruntări, ritualuri, ateliere interactive, dansuri și spectacole cu foc.

Expoziția „Mezzotinta” la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția reunește 30 de lucrări de gravură, realizate de studenți ai Facultății de Arte și Design, Secția Grafică, realizate într-o tehnică specială și rar întâlnită, mezzotinta sau „maniera neagră”.

Festivalul Ceau, Cinema! 2025 / PROGRAM
Ediția a 12-a cuprinde aproape 50 de filme, atât titluri noi, care au avut premiera mondială în marile festivaluri internaţionale în ultimul an, cât şi filme clasice, prezentate în versiuni restaurate.

Evenimentele culturale ale săptămânii 15 - 21 iulie, la Timișoara
O săptămână cu filme pentru mci și mari la Ceau, Cinema!, cu petreceri pe malul apei, tururi ghidate la Nodul Hidro și festivalul Orgile Cetății.

Expoziție de afișe alternative pentru festivalul Ceau,Cinema!, la Galeria Pygmalion
Expoziția cuprinde aproape 30 de lucrări selectate în urma concursului de afișe alternative pentru ediția 12 a Ceau, Cinema!, dedicat tinerilor între 18 și 25 de ani.

Expoziții la Muzeul Național al Banatului din Timișoara
Exponatul lunii iulie este un Antefix cu mască tragică, castrul roman Berzobis (Berzovia, jud. Caraș-Severin).

Expoziție de Ex Libris „Baroul Arad la 150 de ani”, la Complexul Muzeal Arad
Expoziția este un un omagiu vizual adus profesiei de avocat și trecutului Baroului Arad.

Stagiunea estivală 2025 a Teatrului de Vară Ethos din Arad / PROGRAM
Stagiunea aduce șapte spectacole și un concert Nicu Alifantis. Spectacolele au loc în fiecare miercuri, de la ora 20:00.

Expoziția ”Mănăstirea Cisterciană de la Igriș” la Muzeul Național al Banatului
Expoziția reunește aproape un deceniu de cercetări arheologice desfășurate în parteneriat cu Universitatea Catolică „Pázmány Péter” din Budapesta și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române.

Retrospectivă Virginia Baz Baroiu, la Muzeul Național de Artă Timișoara
Expoziția „Cerul, Pământul și Cuvântul. O retrospectivă Virginia Baz Baroiu” aduce în prim-plan opera uneia dintre cele mai longevive artiste din Banat, punând în valoare atât creațiile sale, cât și contribuția sa esențială la viața artistică din România.

Expoziția „Plante de leac din colecțiile muzeului”, la Complexul Muzeal Arad
Pe parcursul expoziției, Asociația Culturală „Tomis”, filiala Arad va desfășura atelierele tematice „Farmacia dacică”, în cadrul cărora se vor prezenta detalii despre tratamentele dacice.

”Spațiile Oravitzan” - Expoziție unică în Bastionul Maria Theresia
Artistul Silviu Oravitzan a adus pe simeze 80 de lucrări, găzduite în opt săli. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment, care devine permanentă.

„Istoria militară a Banatului”, expoziție permanentă la Muzeul Național al Banatului
Expoziția cuprinde uniforme, arme și piese de echipament militar de la începutul secolului al XVIII-lea (armatele habsburgică și otomană) și din anii Primului Război Mondial (armata română).