Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Roadele toamnei se culeg la Muzeul Satului Bănățean / FOTO

Timișorenii pot studia piața legumelor și zarzavaturilor odată cu noua ediție a Roadelor toamnei, în plină desfășurare la Muzeul Satului Bănățean. Sunt prezenți zeci de producători agricoli din zona de vest a țării care vin întâmpinarea gospodinelor, interesate să facă proviziile pentru iarnă.

Roadele toamnei se culeg la Muzeul Satului Bănățean / FOTO

Articol de Radio Timișoara, 26 septembrie 2014, 14:25 / actualizat: 26 septembrie 2014, 17:51

Vizitatorii pot găsi la Muzeul Satului Bănăţean şi produse preparate în gospodării după reţetele bunicilor, fără aditivi ori conservanţi.

Astfel, se găsesc conserve din legume, zacuscă, gogoşari roşii umpluţi cu conopidă sau cu varză, dulceaţă de gutui sau de nuci verzi, ţuica din pere, brânza de burduf ori brânză ‘de piatră’, foarte tare şi sărată, din zona Caransebeşului, caşcaval afumat în coajă de brad, telemea de oaie, iaurt în oală de lut, pâine albă împăturată. Sunt expuse și produse de patiserie precum baigly, covrigei de casă, cornuleţe de casă, cornuri umplute, plăcinte cu griş, cornuleţe boiereşti, plăcintă întinsă sau coarde.

Zeci de meșteri populari au venit pe aleile Muzeului Satului Bănățean cu covoare și pături din lână merinos, blănuri și ilice, mănuși din piele îmblănite.

Târgul este deschis până duminică între orele 10:00-20:00.

18 porci sacrificați după confirmarea unui focar de pestă porcină în Timiș
Agricultură luni, 8 septembrie 2025, 17:11

18 porci sacrificați după confirmarea unui focar de pestă porcină în Timiș

18 porci au fost sacrificați în Timiș, după ce a fost identificat un nou focar de pestă porcină africană. Inspectorii sanitari veterinari și...

18 porci sacrificați după confirmarea unui focar de pestă porcină în Timiș
Focar de pestă porcină africană în Timiș
Agricultură sâmbătă, 6 septembrie 2025, 17:05

Focar de pestă porcină africană în Timiș

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Timiș. Direcția Sanitară Veterinară a anunţat că e vorba de o...

Focar de pestă porcină africană în Timiș
Un nou an apicol dificil în Banat
Agricultură marți, 29 iulie 2025, 14:01

Un nou an apicol dificil în Banat

Problemele apicultorilor au început încă de anul trecut, când, din cauza secetei, albinele au cules puțin polen și au intrat nepregătite în...

Un nou an apicol dificil în Banat
Ministrul Agriculturii promite extinderea sistemelor de irigații
Agricultură luni, 28 iulie 2025, 06:52

Ministrul Agriculturii promite extinderea sistemelor de irigații

Ministerul Agriculturii anunță măsuri concrete pentru extinderea sistemelor de irigații. Declarația vine în contextul în care sudul României...

Ministrul Agriculturii promite extinderea sistemelor de irigații
Agricultură duminică, 27 iulie 2025, 14:32

Seceta face ravagii în județul Arad: unuii agricultori reclamă culturi compromise în totalitate

Seceta creează mari probleme in România și în acest an. În lipsa sistemelor de irigații, în județul Arad există agricultori care reclamă...

Seceta face ravagii în județul Arad: unuii agricultori reclamă culturi compromise în totalitate
Agricultură marți, 22 iulie 2025, 14:53

Coniacul de Teremia Mare, povestea unei tradiții viticole pierdute

Pe câmpiile pe care acum grâul așteaptă combinele pentru recoltat, în urmă cu mai bine de 40 de ani, erau plantate aproximativ 2.000 de hectare...

Coniacul de Teremia Mare, povestea unei tradiții viticole pierdute
Agricultură miercuri, 25 iunie 2025, 19:52

Cireşii înfloriți a doua oară în Arad; anomalie posibil cauzată de climă

Cireşii au înflorit pentru a doua oară în acest an în mai multe zone din judeţul Arad. Specialiștii consideră că este o anomalie cauzată de...

Cireşii înfloriți a doua oară în Arad; anomalie posibil cauzată de climă
Agricultură sâmbătă, 14 iunie 2025, 20:25

„Diminețile satului”, de la FoodIntelForum

Duminică, 15 iunie, între orele 7:00 și 9:00, emisiunea „Diminețile satului” de la Radio Timișoara este dedicată celei de-a VIII-a ediții...

„Diminețile satului”, de la FoodIntelForum