Timișorenii pot studia piața legumelor și zarzavaturilor odată cu noua ediție a Roadelor toamnei, în plină desfășurare la Muzeul Satului Bănățean. Sunt prezenți zeci de producători agricoli din zona de vest a țării care vin întâmpinarea gospodinelor, interesate să facă proviziile pentru iarnă.
Vizitatorii pot găsi la Muzeul Satului Bănăţean şi produse preparate în gospodării după reţetele bunicilor, fără aditivi ori conservanţi.
Astfel, se găsesc conserve din legume, zacuscă, gogoşari roşii umpluţi cu conopidă sau cu varză, dulceaţă de gutui sau de nuci verzi, ţuica din pere, brânza de burduf ori brânză ‘de piatră’, foarte tare şi sărată, din zona Caransebeşului, caşcaval afumat în coajă de brad, telemea de oaie, iaurt în oală de lut, pâine albă împăturată. Sunt expuse și produse de patiserie precum baigly, covrigei de casă, cornuleţe de casă, cornuri umplute, plăcinte cu griş, cornuleţe boiereşti, plăcintă întinsă sau coarde.
Zeci de meșteri populari au venit pe aleile Muzeului Satului Bănățean cu covoare și pături din lână merinos, blănuri și ilice, mănuși din piele îmblănite.
Târgul este deschis până duminică între orele 10:00-20:00.
Autoritățile de frontieră din Ungaria anunță că, în cele două zile, nu este permisă circulația…
Vremea va fi închisă, iar cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Pe arii relativ extinse…
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că proiectul de construire a sensului giratoriu de pe…
Lucrările la calea ferată între Lugoj și Timișoara sunt cele mai avansate de pe toate…
Opera Națională Română din Timișoara a fost invitată să susțină o serie de trei concerte,…
CSM Oradea a fructificat avantajul terenului propriu în partida a treia din finala Ligii Naționale.…