Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Festival de gastronomie artizanală La Pas cu supa anti-risipă și haioșe cu gem

Festivalul “La Pas” va aduce, în Capitala Europeană a Culturii, haioșe cu gem de prune, supă anti-risipă, brânzeturi şi dulceţuri artizanale.
Evenimentul va avea loc, în perioada 13 – 15 octombrie, la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”.
Vor putea fi degustate bunătăţi din satele multietnice ale Banatului și din inima Transilvaniei. Este vorba despre produse artizanale, de la mici producători, structuri de economie socială şi ferme de familie.
Printre produsele prezente la festivalul de gastronomie artizanală se numără slănina fragedă de porc de Bazna, brânza de Hoghilag, dulceaţa de ardei iute şi gemul de rubarbă sau rabarbăr, zacusca după reţeta din Ţara Momârlanilor sau cu Legume de la Hetiur. La
“La Pas” mai serveşte şi supa anti-risipă, gătită pe ritm de muzică, din legume salvate de prin pieţe şi magazine. Se va pregăti în alte ateliere dedicate, un desert din biscuiţii şi laptele care nu s-au consumat în şcoli, precum şi borcane anti-risipă, cu condimente, acţiuni menite să atragă atenţia asupra dimensiunii risipei alimentare.
“La Pas” este un eveniment-manifest care promovează producţia sustenabilă de hrană şi cultură, precum şi consumul responsabil.
Evenimentul este organizat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare în cadrul Programului La Pas / Slowing Down.
Programul artistic este susținut de invitați din regiune, din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Ucraina.

Festival de gastronomie artizanală La Pas cu supa anti-risipă și haioșe cu gem
Foto: Sursa foto: Facebook-La Pas

Articol de Radio Timișoara, 3 octombrie 2023, 19:46

Festivalul “La Pas” va aduce, în Capitala Europeană a Culturii, haioșe cu gem de prune, supă anti-risipă, brânzeturi şi dulceţuri artizanale.
Evenimentul va avea loc, în perioada 13 – 15 octombrie, la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”.
Vor putea fi degustate bunătăţi din satele multietnice ale Banatului și din inima Transilvaniei. Este vorba despre produse artizanale, de la mici producători, structuri de economie socială şi ferme de familie.
Printre produsele prezente la festivalul de gastronomie artizanală se numără slănina fragedă de porc de Bazna, brânza de Hoghilag, dulceaţa de ardei iute şi gemul de rubarbă sau rabarbăr, zacusca după reţeta din Ţara Momârlanilor sau cu Legume de la Hetiur. La
“La Pas” mai serveşte şi supa anti-risipă, gătită pe ritm de muzică, din legume salvate de prin pieţe şi magazine. Se va pregăti în alte ateliere dedicate, un desert din biscuiţii şi laptele care nu s-au consumat în şcoli, precum şi borcane anti-risipă, cu condimente, acţiuni menite să atragă atenţia asupra dimensiunii risipei alimentare.
“La Pas” este un eveniment-manifest care promovează producţia sustenabilă de hrană şi cultură, precum şi consumul responsabil.
Evenimentul este organizat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare în cadrul Programului La Pas / Slowing Down.
Programul artistic este susținut de invitați din regiune, din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Ucraina.

 

Etichete:
AUDIO / Eroii uitați ai băncilor timișorene (I) – Tony Cargnelli
sâmbătă, 27 decembrie 2025, 13:00

AUDIO / Eroii uitați ai băncilor timișorene (I) – Tony Cargnelli

Primul episod al serialului dedicat antrenorilor din fotbalul timișorean în perioada interbelică ne prezintă povestea italo-austriacului Tony...

AUDIO / Eroii uitați ai băncilor timișorene (I) – Tony Cargnelli
Avertisment DNSC: escrocii se dau drept firme de curierat și profită de livrările de sezon
sâmbătă, 27 decembrie 2025, 12:49

Avertisment DNSC: escrocii se dau drept firme de curierat și profită de livrările de sezon

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția că, în această perioadă, infractorii cibernetici exploatează...

Avertisment DNSC: escrocii se dau drept firme de curierat și profită de livrările de sezon
Stațiunea Straja: schi nocturn și condiții foarte bune pe pârtii
sâmbătă, 27 decembrie 2025, 12:39

Stațiunea Straja: schi nocturn și condiții foarte bune pe pârtii

Stațiunea Straja a intrat în program normal de funcționare, inclusiv cu schi nocturn, anunță reprezentanții Complexului Montana. După...

Stațiunea Straja: schi nocturn și condiții foarte bune pe pârtii
Alertă epidemiologică de gripă în țară: peste 11.000 de cazuri într-o săptămână și primul deces confirmat
sâmbătă, 27 decembrie 2025, 12:35

Alertă epidemiologică de gripă în țară: peste 11.000 de cazuri într-o săptămână și primul deces confirmat

Este alertă epidemiologică în ţara noastră după ce în ultima săptămână s-au raportat peste 11.000 de cazuri de gripă clinică la nivel...

Alertă epidemiologică de gripă în țară: peste 11.000 de cazuri într-o săptămână și primul deces confirmat
sâmbătă, 27 decembrie 2025, 12:23

Reținut după ce a condus un tractor băut și fără permis în județul Timiș

Polițiștii Secției 3 Rurale Sânandrei au reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea mai multor infracțiuni la regimul...

Reținut după ce a condus un tractor băut și fără permis în județul Timiș
sâmbătă, 27 decembrie 2025, 12:20

Incendiu puternic în Săcărâmb: pompierii au intervenit aproape șase ore pentru stingerea flăcărilor

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Deva au intervenit cu trei autospeciale de stingere, o autoscară și o autospecială de primă...

Incendiu puternic în Săcărâmb: pompierii au intervenit aproape șase ore pentru stingerea flăcărilor
sâmbătă, 27 decembrie 2025, 11:14

Corvinul pregătește promovarea în Antalya

Liderul ligii secunde de fotbal, Corvinul Hunedoara, se va reuni pe 12 ianuarie, la stadionul din localitate. Alb-albaștrii se vor pregăti pe plan...

Corvinul pregătește promovarea în Antalya
sâmbătă, 27 decembrie 2025, 11:09

FCC UAV Arad, înapoi la antrenamente

Prim-divizionara de baschet feminin FCC UAV Arad a reluat ieri pregătirile, după o pauză de șase zile. Arădencele pregătesc derby-ul din...

FCC UAV Arad, înapoi la antrenamente