Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Festival de gastronomie artizanală La Pas cu supa anti-risipă și haioșe cu gem

Festivalul “La Pas” va aduce, în Capitala Europeană a Culturii, haioșe cu gem de prune, supă anti-risipă, brânzeturi şi dulceţuri artizanale.
Evenimentul va avea loc, în perioada 13 – 15 octombrie, la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”.
Vor putea fi degustate bunătăţi din satele multietnice ale Banatului și din inima Transilvaniei. Este vorba despre produse artizanale, de la mici producători, structuri de economie socială şi ferme de familie.
Printre produsele prezente la festivalul de gastronomie artizanală se numără slănina fragedă de porc de Bazna, brânza de Hoghilag, dulceaţa de ardei iute şi gemul de rubarbă sau rabarbăr, zacusca după reţeta din Ţara Momârlanilor sau cu Legume de la Hetiur. La
“La Pas” mai serveşte şi supa anti-risipă, gătită pe ritm de muzică, din legume salvate de prin pieţe şi magazine. Se va pregăti în alte ateliere dedicate, un desert din biscuiţii şi laptele care nu s-au consumat în şcoli, precum şi borcane anti-risipă, cu condimente, acţiuni menite să atragă atenţia asupra dimensiunii risipei alimentare.
“La Pas” este un eveniment-manifest care promovează producţia sustenabilă de hrană şi cultură, precum şi consumul responsabil.
Evenimentul este organizat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare în cadrul Programului La Pas / Slowing Down.
Programul artistic este susținut de invitați din regiune, din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Ucraina.

Festival de gastronomie artizanală La Pas cu supa anti-risipă și haioșe cu gem
Foto: Sursa foto: Facebook-La Pas

Articol de Radio Timișoara, 3 octombrie 2023, 19:46

Festivalul “La Pas” va aduce, în Capitala Europeană a Culturii, haioșe cu gem de prune, supă anti-risipă, brânzeturi şi dulceţuri artizanale.
Evenimentul va avea loc, în perioada 13 – 15 octombrie, la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”.
Vor putea fi degustate bunătăţi din satele multietnice ale Banatului și din inima Transilvaniei. Este vorba despre produse artizanale, de la mici producători, structuri de economie socială şi ferme de familie.
Printre produsele prezente la festivalul de gastronomie artizanală se numără slănina fragedă de porc de Bazna, brânza de Hoghilag, dulceaţa de ardei iute şi gemul de rubarbă sau rabarbăr, zacusca după reţeta din Ţara Momârlanilor sau cu Legume de la Hetiur. La
“La Pas” mai serveşte şi supa anti-risipă, gătită pe ritm de muzică, din legume salvate de prin pieţe şi magazine. Se va pregăti în alte ateliere dedicate, un desert din biscuiţii şi laptele care nu s-au consumat în şcoli, precum şi borcane anti-risipă, cu condimente, acţiuni menite să atragă atenţia asupra dimensiunii risipei alimentare.
“La Pas” este un eveniment-manifest care promovează producţia sustenabilă de hrană şi cultură, precum şi consumul responsabil.
Evenimentul este organizat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare în cadrul Programului La Pas / Slowing Down.
Programul artistic este susținut de invitați din regiune, din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Ucraina.

 

Etichete:
Avertisment Salvamont: Risc de avalanșă în Masivul Parâng
joi, 18 decembrie 2025, 07:59

Avertisment Salvamont: Risc de avalanșă în Masivul Parâng

Salvamontiștii din Parâng atrag atenția asupra riscului de producere a avalanșelor în zona montană înaltă, în special pe traseele de...

Avertisment Salvamont: Risc de avalanșă în Masivul Parâng
Start pentru sezonul de schi în stațiunea Straja
joi, 18 decembrie 2025, 07:54

Start pentru sezonul de schi în stațiunea Straja

Sezonul de schi din stațiunea Straja va începe oficial sâmbătă, 20 decembrie, după ce tunurile de zăpadă artificială au funcționat intens...

Start pentru sezonul de schi în stațiunea Straja
Vremea în Banat și Crișana
joi, 18 decembrie 2025, 07:43

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în nordul Crișanei și în zonele de...

Vremea în Banat și Crișana
CSM Oradea, al doilea eşec în faza Top 16 a FIBA Europe Cup
miercuri, 17 decembrie 2025, 23:50

CSM Oradea, al doilea eşec în faza Top 16 a FIBA Europe Cup

Principalii marcatori ai partidei au fost Caupain 13 puncte, pentru gazde, respectiv Richard 19, Nzekwesi 19, pentru CSM Oradea. În primul meci din...

CSM Oradea, al doilea eşec în faza Top 16 a FIBA Europe Cup
miercuri, 17 decembrie 2025, 21:09

Rugby | SCM Timişoara, şase nominalizări la Superlativele anului

Timișoara îi are nominalizați pe Kemal Altînok – Cel mai bun Jucător român în Liga de Rugby; Tique Iliesa – Cel mai bun Jucător...

Rugby | SCM Timişoara, şase nominalizări la Superlativele anului
miercuri, 17 decembrie 2025, 13:16

Despărţire-surpriză: Claudiu Keseru nu mai este director sportiv la FC Bihor

Fostul internaţional spune, citat de pagina de facebook a clubului orădean, că motivele sunt doar de natură personală: „Motivele sunt doar...

Despărţire-surpriză: Claudiu Keseru nu mai este director sportiv la FC Bihor
miercuri, 17 decembrie 2025, 12:39

Prima ediție a festivalului de cultură bănățeană „Ionel Iacob-Bencei”

Comuna Pișchia devine, la final de an, un punct de întâlnire pentru creatori, iubitori de cultură și tradiții bănățene. Festivalul de...

Prima ediție a festivalului de cultură bănățeană „Ionel Iacob-Bencei”
miercuri, 17 decembrie 2025, 12:25

Crăciun tradițional la Muzeul Satului Bănățean: colinde, alaiuri și ateliere pentru copii

Crăciunul este sărbătorit anul acesta într-un cadru autentic, cu alaiuri de colindători care vor anima gospodăriile tradiționale din Muzeul...

Crăciun tradițional la Muzeul Satului Bănățean: colinde, alaiuri și ateliere pentru copii