Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Festival de gastronomie artizanală La Pas cu supa anti-risipă și haioșe cu gem

Festivalul “La Pas” va aduce, în Capitala Europeană a Culturii, haioșe cu gem de prune, supă anti-risipă, brânzeturi şi dulceţuri artizanale.
Evenimentul va avea loc, în perioada 13 – 15 octombrie, la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”.
Vor putea fi degustate bunătăţi din satele multietnice ale Banatului și din inima Transilvaniei. Este vorba despre produse artizanale, de la mici producători, structuri de economie socială şi ferme de familie.
Printre produsele prezente la festivalul de gastronomie artizanală se numără slănina fragedă de porc de Bazna, brânza de Hoghilag, dulceaţa de ardei iute şi gemul de rubarbă sau rabarbăr, zacusca după reţeta din Ţara Momârlanilor sau cu Legume de la Hetiur. La
“La Pas” mai serveşte şi supa anti-risipă, gătită pe ritm de muzică, din legume salvate de prin pieţe şi magazine. Se va pregăti în alte ateliere dedicate, un desert din biscuiţii şi laptele care nu s-au consumat în şcoli, precum şi borcane anti-risipă, cu condimente, acţiuni menite să atragă atenţia asupra dimensiunii risipei alimentare.
“La Pas” este un eveniment-manifest care promovează producţia sustenabilă de hrană şi cultură, precum şi consumul responsabil.
Evenimentul este organizat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare în cadrul Programului La Pas / Slowing Down.
Programul artistic este susținut de invitați din regiune, din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Ucraina.

Festival de gastronomie artizanală La Pas cu supa anti-risipă și haioșe cu gem
Foto: Sursa foto: Facebook-La Pas

Articol de Radio Timișoara, 3 octombrie 2023, 19:46

Festivalul “La Pas” va aduce, în Capitala Europeană a Culturii, haioșe cu gem de prune, supă anti-risipă, brânzeturi şi dulceţuri artizanale.
Evenimentul va avea loc, în perioada 13 – 15 octombrie, la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”.
Vor putea fi degustate bunătăţi din satele multietnice ale Banatului și din inima Transilvaniei. Este vorba despre produse artizanale, de la mici producători, structuri de economie socială şi ferme de familie.
Printre produsele prezente la festivalul de gastronomie artizanală se numără slănina fragedă de porc de Bazna, brânza de Hoghilag, dulceaţa de ardei iute şi gemul de rubarbă sau rabarbăr, zacusca după reţeta din Ţara Momârlanilor sau cu Legume de la Hetiur. La
“La Pas” mai serveşte şi supa anti-risipă, gătită pe ritm de muzică, din legume salvate de prin pieţe şi magazine. Se va pregăti în alte ateliere dedicate, un desert din biscuiţii şi laptele care nu s-au consumat în şcoli, precum şi borcane anti-risipă, cu condimente, acţiuni menite să atragă atenţia asupra dimensiunii risipei alimentare.
“La Pas” este un eveniment-manifest care promovează producţia sustenabilă de hrană şi cultură, precum şi consumul responsabil.
Evenimentul este organizat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare în cadrul Programului La Pas / Slowing Down.
Programul artistic este susținut de invitați din regiune, din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Ucraina.

 

Etichete:
Timișoara sărbătorește Ziua Națională cu Zdob și Zdub și Ansamblul „Timișul” în Piața Victoriei
joi, 20 noiembrie 2025, 08:18

Timișoara sărbătorește Ziua Națională cu Zdob și Zdub și Ansamblul „Timișul” în Piața Victoriei

De Ziua Națională, Timișoara îi așteaptă pe locuitori și vizitatori să celebreze împreună România, în Piața Victoriei. Sărbătoarea...

Timișoara sărbătorește Ziua Națională cu Zdob și Zdub și Ansamblul „Timișul” în Piața Victoriei
Sezonul de schi de la Straja se deschide cu muzică și foc de artificii
joi, 20 noiembrie 2025, 07:32

Sezonul de schi de la Straja se deschide cu muzică și foc de artificii

Sezonul de schi în stațiunea Straja, din județul Hunedoara, se deschide, oficial, în 20 decembrie. Cu acest prilej, Asociația Pro Straja Lupeni...

Sezonul de schi de la Straja se deschide cu muzică și foc de artificii
CSM Lugoj pierde la zero, pe terenul ultimei clasate
joi, 20 noiembrie 2025, 07:17

CSM Lugoj pierde la zero, pe terenul ultimei clasate

Formația feminină de volei CSM Lugoj  a suferit o înfrângere surprinzătoare în turul rundei inaugurale din Cupa României. Timișencele au...

CSM Lugoj pierde la zero, pe terenul ultimei clasate
Fără apă caldă și căldură pe mai multe străzi din centrul Timișoarei
joi, 20 noiembrie 2025, 06:14

Fără apă caldă și căldură pe mai multe străzi din centrul Timișoarei

Societatea de termoficare Colterm anunță că întrerupe, între orele 8.00 și 15.00, furnizarea apei calde de consum și a încălzirii la punctul...

Fără apă caldă și căldură pe mai multe străzi din centrul Timișoarei
joi, 20 noiembrie 2025, 04:50

Vremea în vestul țării

Astăzi, vremea se va încălzi, iar cerul va fi temporar noros. Ziua, pe arii restrânse mai ales în Crișana, iar noaptea în extindere și în...

Vremea în vestul țării
miercuri, 19 noiembrie 2025, 23:24

Literatura dialectală bănățeană tezaurizată de Radio Timișoara se regăsește pe arhivagraiuluibanatan.ro | FOTO & VIDEO

Lansarea site-ului Astăzi, de la ora 14,  s-a lansat la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara arhivagraiuluibanatan.ro. Site-ul este o...

Literatura dialectală bănățeană tezaurizată de Radio Timișoara se regăsește pe arhivagraiuluibanatan.ro | FOTO & VIDEO
miercuri, 19 noiembrie 2025, 21:02

AUDIO / CSM Oradea, victorie și calificare de pe primul loc

CSM Oradea s-a calificat în faza secundă a FIBA Europe Cup, Top 16. Bihorenii au câștigat grupa C a competiției, după 77-71, acasă cu...

AUDIO / CSM Oradea, victorie și calificare de pe primul loc
miercuri, 19 noiembrie 2025, 19:29

Alertă în Arad. Anunțuri online de vânzare de carne sau porci vii deși județul se confruntă cu pesta porcină

Pesta porcină africană face ravagii în județul Arad, dar acest lucru nu-i împiedică pe crescătorii de suine să publice, zilnic, zeci de...

Alertă în Arad. Anunțuri online de vânzare de carne sau porci vii deși județul se confruntă cu pesta porcină