Ascultă Radio Timișoara Live

Ford la IAA Transportation 2022, Hanovra

Ford Pro prezintă soluții digitale care accelerează productivitatea, la IAA Transportation Show 2022: o platformă revoluționară ,emită să mărească timpul de funcționare și eficiența transportuilor.

Ford la IAA Transportation 2022, Hanovra
Foto: From left to right. Ali Y. Koç - Deputy Chairman, Koç Holdings Board of Directors and Chairman, Ford Otosan; Mustafa Varank - Minister of Industry and Technology, Republic of Turkey; İlknur Karaca - Team Leader, Assembly Shop Production Line, Gölcük plant. LICENSE EXPIRES: In perpetuity. LICENSE BY: Ford Otosan. LICENSE SCOPE: A - Earned editorial, press releases, press kits, C - All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc). REGION: EU. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Articol de Radu Micu, 19 septembrie 2022, 14:50 / actualizat: 20 ianuarie 2024, 23:11

Gama de vehicule electrificate este condusă de noul E-Transit Custom și continuă cu întreaga gamă Transit Custom.

De asemenea, cu Ranger, constructorul vrera să fie lider în segmentul camionetelor ușoare.

Sistemul digital Upfit System, lansat în pemieră absolută, impulsionează organizarea și optimizare.

HANOVRA, Germania, 19 septembrie 2022 – Soluțiile Ford Pro expuse cuprind o platformă unică pentru integrarea gamei de vehicule și a soluțiilo software, de încărcare și servicii de conectate. Astfel, clienții comerciali pot să reducă la maximum costurile și să optimizeze eficiența de îndată ce identifică soluțiile de finanțare a noilor vehicule electrice necesare lanțului de transporturi.

All-new E-Transit Custom is the EV successor to Europe’s best-selling van with uncompromised capability, new customer experiences and full Ford Pro support LICENSE EXPIRES: 07.09.2024. LICENSE BY: Makerhouse London. LICENSE SCOPE: A – Earned editorial, press releases, press kits. REGION: EUROPE. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Gama de vehicule electrice prezentă la salon este deschisă de noul E-Transit Custom , care își face debutul mondial. Sunt prezentate, de asemenea, mai multe detalii despre noua generație Transit Custom – inclusiv plug-in hybrid (PHEV) și derivatele Diesel EcoBlue – primele livrări fiind programate la jumătatea anului 2023.

Alte inițiative de creștere a productivității oferite de cea mai importantă marcă europeană de vehicule comerciale includ noul sistem avansat de integrare Upfit, care este conceput pentru a permite conversii mai inteligente și mai eficiente.

Se prezintă, de asemenea, liderul din segmentul pick-up-urilor din Europa, cu noul Ranger Raptor și Ranger Wildtrak4, ambele expuse la standul companiei.

Versiune complet nouă pentru cel mai vândut van din Europa: E-Transit Custom, complet electric. Cu o baterie de cea mai nouă generație, care permite o autonomie de 380 km și o capacitate de încărcare rapidă de 125 kW.

Există expusă și o versiune complet nouă Plug-In Hybrid dacă este necesară autonomie suplimentară și combustibilul tradițional rămâne vandabil ;  aceasta oferă posibilitatea de a conduce pur electric pentru livrări în zona orașului, dar și un motor pe benzină pentru călătorii prelungite pe autostradă. Interesant că hibridizarea, deși posbilă, nu se face motorină-electric, ci benzină-electric.

First E-Transit models ready to ship from Ford Otosan’s Gölcük plant in Kocaeli, Turkey to help Ford Pro satisfy strong customer demand to electrify European fleets. LICENSE EXPIRES: In perpetuity. LICENSE BY: Ford Otosan. LICENSE SCOPE: A – Earned editorial, press releases, press kits, C – All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc). REGION: EU. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Noul sistem de propulsie, similar cu cel utilizat de Ford Kuga Plug-In Hybrid – cel mai vândut PHEV din Europa în 2021 –  combină un motor pe benzină în ciclu Atkinson de 2,5 litri cu o baterie de 11,8 kWh. Autonomia de rulare electrică este de până la 57 km. Ca și la E-Transit Custom, este disponibilă o putere de 2,3 kW prin intermediul ProPower Onboard .

Transit Custom oferă, de asemenea, cea mai nouă generație de motoare Diesel Ford EcoBlue cu puteri de 110 CP, 136 CP, 150 CP sau 170 CP. Cutia de viteze manuală cu șase trepte este disponibilă alături de un diferențial mecanic cu alunecare limitată pentru o funcționare îmbunătățită. În plus, este introdusă o cutie de viteze automată cu opt trepte, foarte eficientă, care oferă o capacitate maximă de remorcare de 2.500 kg  și este disponibilă în combinație cu un nou sistem de tracțiune integrală, disponibil pentru prima dată la Transit Custom.

Noul Transit Custom a fost proiectat de la zero pentru a oferi performanțe și capacitate de transport remarcabile și, la fel ca E-Transit Custom (versiunea complet electrică), oferă o gamă largă de noi experiențe pentru clienți, menite să sporească productivitatea, cum ar fi Mobile Office, cu un volan ajustabil inovator. Se observă că se diversifică foarte mult funcțiile șofatului, abilitățile necesare celor care vor ”pilota” acești mastodonți fiind tot mai apropiate nivelului studiilor superioare.

Caracteristicile cheie includ:

– arhitectură complet nouă

– suspensie spate independentă

– patru variante de dimensiuni: lungimi și înălțimi care pot fi personalizate

– cabină simplă, cabină dublă, kombi și secțiune interioară în formă de L

– modem 5G standard și ecran tactil SYNC 4 de 13 inchi

– versiuni de echipare – Base, Trend, Limited, Active, Trail și Sport

Modelele Kombi sunt oferite pentru prima dată în versiunile Limited și Trail, oferind rafinament semnificativ îmbunătățit și confort pentru pasageri. Nu e clar dacă aceste modele sunt rezervate cazurilor în care noile camioane vor fi conduse chiar de directorii companiilor sau dacă se adresează firmelor cu unic angajat.

Toate vehiculele Transit Custom de ultimă generație sunt complet integrate cu noua platformă de software și de servicii conectate, inclusiv soluții de încărcare, instrumente de gestionare Telematică și aplicația Pass Pro 10 și FORD Live.

„Noul E-Transit Custom va ajuta mai mult decât oricând companiile mici să treacă la propulsia electrică. Pentru toți ceilalți avem variantele Transit Custom Plug-In Hybrid și EcoBlue susținute de o arhitectură complet nouă”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Transit Custom va fi construit într-o fabrică nouă, de ultimă generație, de Ford Otosan, în Turcia (aceeași de care ține acum unitatea de producție și asamblare Ford Craiova).

Livrările pentru versiunile Transit Custom cu EcoBlue sunt programate să înceapă la jumătatea anului 2023, iar restul de versiuni vor începe să fie livrare de la sfârșitul aceluiași an.

Sursa: Comunica de Presă Ford Pro, 19 sept. 2022 la deschiderea IAA 2022 Hanovra. Mai multe similare la sectorul AUTOMOTIVE

 

Garry Kasparov vine la Timișoara, la Tech Talks by UPT
Știință și tehnologie vineri, 22 martie 2024, 14:31

Garry Kasparov vine la Timișoara, la Tech Talks by UPT

Universitatea Politehnica din Timișoara lansează oficial ediția din acest an a evenimentului Tech Talks by UPT. Evenimentul se desfășoară sub...

Garry Kasparov vine la Timișoara, la Tech Talks by UPT
Primul Makerspace, centru de știință și tehnologie, deschis la Biblioteca Județeană Arad
Știință și tehnologie sâmbătă, 27 ianuarie 2024, 14:37

Primul Makerspace, centru de știință și tehnologie, deschis la Biblioteca Județeană Arad

Makerspace este un centru sau un laborator de creație dedicat tinerilor care pot pune în practică teoria învățată la școală cu ajutorul...

Primul Makerspace, centru de știință și tehnologie, deschis la Biblioteca Județeană Arad
Invenția inedită a unui arădean protejează animalele de companie de zgomotul artificiilor
Știință și tehnologie marți, 23 ianuarie 2024, 08:30

Invenția inedită a unui arădean protejează animalele de companie de zgomotul artificiilor

Un arădean a confecționat un dispozitiv, sub formă de cască, prin care animalele sunt protejate de zgomotele puternice, în special de la petarde...

Invenția inedită a unui arădean protejează animalele de companie de zgomotul artificiilor
medalii de aur pentru inventatorul hunedorean Corneliu Birtok Băneasă
Știință și tehnologie luni, 22 ianuarie 2024, 07:00

Filtru de aer care neutralizează microbii din spațiile medicale, creat de inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă

Documentaţia pentru brevetarea invenţiei a fost depusă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Inventatorul devean Corneliu...

Filtru de aer care neutralizează microbii din spațiile medicale, creat de inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă
Știință și tehnologie miercuri, 18 ianuarie 2023, 15:43

Ofensiva chinezească se transformă în tăvălug!

Producătorul chinez de automobile BYD va începe să vândă vehicule electrice în Regatul Unit deja în acest trimestru! Mașinile electrice ocupa...

Ofensiva chinezească se transformă în tăvălug!
Știință și tehnologie luni, 16 ianuarie 2023, 15:28

Cresc speranţele geo-strategice după decizia Indiei de a fabrica baterii auto în Europa!

Tata India, proprietarul mărcilor britanice Jaguar şi Land Rover, caută să mute în Europa producţia de baterii pentru modele electrice. Grupul...

Cresc speranţele geo-strategice după decizia Indiei de a fabrica baterii auto în Europa!
Știință și tehnologie luni, 9 ianuarie 2023, 09:05

Calendarul Saloanelor Auto Mondiale din 2023

Ceea ce fusese odata o afacere complexa cu un meniu bogat, a ramas o amintire palida: calendarul saloanelor auto s-a restrans pana la un nivel la...

Calendarul Saloanelor Auto Mondiale din 2023
Știință și tehnologie vineri, 11 noiembrie 2022, 14:50

Extinderea facilităţilor de producţie la cel mai mare angajator din zonă!

Timișoara, 11 noiembrie 2022. Continental, companie tehnologică a finalizat construcția celei de-a treia extinderi a fabricii de componente...

Extinderea facilităţilor de producţie la cel mai mare angajator din zonă!