Ascultă Radio Timișoara Live

Gaudeamus 100, la final. S-au decernat trofeele ediţiei

Gaudeamus 100, la final. S-au decernat trofeele ediţiei

Articol de Radio Timișoara, 17 august 2017, 12:15

Cea de a IX-a ediţie a Caravanei Gaudeamus, organizată de Radio România pe Litoral, s-a încheiat. Evenimentul, derulat sub semnul a două aniversări – 100 de ediţii ale Târgului Gaudeamus şi 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanţa, a constituit o premieră în ceea ce priveşte conceptul de organizare: timp de cinci zile, între 12 şi 16 august, carţile din Pavilionul Gaudeamus şi muzica prezentă în Piaţeta Perla din Mamaia prin intermediul spectacolelor oferite de Radio România s-au îmbinat într-un mod armonios, spre deliciul constănţenilor şi al turiştilor prezenţi în această perioadă pe Litoral.

Peste 10.000 de vizitatori care au trecut pragul târgului, la fel de mulţi participanţi la concertele susţinute de Orchestrele Radio România şi aproape 50 de evenimente editoriale găzduite, sunt dovada că, acolo unde ajunge Gaudeamus, cartea nu ia niciodată vacanţă.

Târgul Gaudeamus Litoral 2017 a fost organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media şi Radio Constanţa, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, iar preşedinte de onoare al acestei ediţii a fost Decebal Făgădău, primarul Constanţei.

Premiile Târgului Gaudeamus Litoral 2017, decernate în cadrul festivităţii care a avut loc miercuri, 16 august, sunt următoarele:

– Trofeele Gaudeamus acordate expozanţilor prin votul publicului: locul 1 – Editura Nemira, locul 2 – Editura Trei şi locul 3 – Grupul Editorial ART;

– Premiul pentru Cea mai râvnită carte a târgului, votată de vizitatori, a fost acordat Editurii Arthur (Grupul Editorial ART), pentru seria Harry Potter de J.K. Rowling;

– Trofeul Presei a revenit cotidianului Cuget Liber – secţiunea publicaţii şi postului Pro TV – secţiunea TV.

Premiul Miss Lectura a fost câştigat de Raluca Brian, studentă la Secţia Comunicare şi Relaţii Publice a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti. Premiul a constat într-un pachet de produse cosmetice oferite de ARENA Communications.

Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, vizitatorii au avut ocazia să participe la Tombola Gaudeamus, organizată pe baza buletinelor pentru votul publicului. Câştigătorii celor două mari premii puse în joc au fost Flavia Nicoleta Pelmuş – un premiu constând în suma de 500 de lei, oferit de Lions Club Constanţa Balkanica, şi Geanina Truţiu – un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc de pe Aeroportul Tuzla, oferit de Regional Air Services. La Tombola Gaudeamus au mai fost oferite şi patru pachete surpriză (oferite de ARENA Communications), dar şi trei invitaţii pentru zona VIP, la show-ul aviatic Aeromania – 19 august, pe aeroportul Tuzla (oferite de Regional Air Services).

Proiecte Radio România la Târgul Gaudeamus Litoral – Gaudeamus 100

– Concursul Gaudeamus în 100 de cuvinte derulat pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus.

Menit să îi provoace pe toţi cei care îndrăgesc Târgul Gaudeamus la un schimb de replici, amintiri şi idei, concursul se desfăşoară până în 31 august, pe baza mesajelor cu conţinut 100% personal, postate de către vizitatori pe pagina târgului. Premiul constă în vouchere în valoare totală de 1.000 de lei, care pot fi utilizate pentru achiziţia de cărţi de la Târgul Internaţional Gaudeamus. Câştigător al acestui premiu va fi desemnat mesajul care va obţine cel mai mare număr de aprecieri, indiferent de formula de prezentare aleasă. Editurile care susţin acest proiect sunt: Editura Trei, Grupul Editorial Art, Grupul Editorial Corint, Editura Herald, Nemira, Polirom, RAO, Humanitas şi Editura Niculescu.

– Concursul foto Gaudeamus 100

Cel de-al doilea concurs găzduit pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus, în intervalul 12 – 31 august, se adresează pasionaţilor de fotografie, care sunt invitaţi să posteze pe pagina târgului una, două sau chiar trei fotografii din arhiva proprie, realizate la Gaudeamus. Cea mai apreciată imagine (conform numărului de like-uri obţinute) îi va aduce fotografului un premiu care constă într-un voucher pentru o fotocarte CEWE XXL Panoramică, de 154 de pagini, în valoare de 862 de lei. Cele mai apreciate 10 fotografii vor fi incluse, cu acordul autorilor, în expoziţia foto Gaudeamus 100, care va fi amenajată la Târgul Internaţional Gaudeamus.

– Gaudeamus 100 la matinalul Radio România Cultural

Din prima zi a Târgului Gaudeamus Litoral, timp de 100 de zile, matinalul Radio România Cultural găzduieşte concursul Gaudeamus 100. În fiecare zi, ascultătorii emisiunilor Espresso – matinal cultural şi Răsfăţ matinal (sâmbătă şi duminică) îşi pot testa cunoştinţele despre Gaudeamus, scriitori şi cărţi în vogă, fiind răsplătiţi cu premii în cărţi, oferite de editurile partenere ale RRC şi cu invitaţii la Gaudeamus.

– 100 de cărţi în top la Gaudeamus

100 de volume aflate în topul vânzărilor la cele mai recente ediţii ale Târgului Gaudeamus, multe dintre ele votate de către vizitatori drept Cea mai râvnită carte a târgului, sunt prezentate fanilor paginii Facebook Radio România, în formula de o carte pe zi, până la debutul Târgului Internaţional Gaudeamus, piatra de temelie a întregului proiect.Titlurile din această culegere au fost selectate la recomandarea şi cu sprijinul participanţilor la numeroase ediţii ale târgului Gaudeamus.

– Expoziţia foto aniversară Gaudeamus 100, amenajată în incinta Târgului Gaudeamus Litoral, a reunit 100 de fotografii de la majoritatea celor 99 de ediţii anterioare, care au avut loc în întreaga ţară (memento fotografic care a prezentat momente emoţionante sau amuzante, porterete de scriitori îndrăgiţi sau „simpli” pasionaţi de carte).

– Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere. Circa 150 de volume au fost donate la Gaudeamus Litoral 2017, pentru acest proiect, având ca destinaţie biblioteca şcolii din comuna Dobromir, judeţul Constanţa, iar proiectul va continua până la finalul lunii august, la Radio Constanţa.

– Poliţia Gaudeamus. Peste 50 de cititori de pe plajă, surprinşi în flagrant, au fost din nou amendaţi, ca la fiecare ediţie estivală Gaudeamus. „Amenda” a constat în cărţi oferite de editurile participante la târg.

Gaudeamus Litoral – un eveniment Radio România.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale şi Dacia. Parteneri: Primăria Municipiului Constanţa, ARENA Communications, Lions Club Constanţa Balkanica, Regional Air Services, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Departamentul Centenar, Statul Major al Forţelor Navale Române – Muzica Militară a Forţelor Navale, RATC. Parteneri media: TV Alpha Media, Caţavencii, Constănţeanul, Forbes, Litoral TV, Neptun TV, Observator Cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultură, Telegraf, www.educta.ro.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România ajunge la Sibiu
EVENIMENT Radio România joi, 10 august 2023, 16:10

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România ajunge la Sibiu

O nouă ediție estivală a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România se deschide vineri, 11 august, în Piața Mare din Sibiu. Reluată după o...

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România ajunge la Sibiu
Gala Premiilor Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova – Radio România
EVENIMENT Radio România joi, 22 iunie 2023, 14:26

Gala Premiilor Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova – Radio România

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova – Radio România își desemnează câștigătorii. Gala...

Gala Premiilor Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova – Radio România
Distincție oferită de Ambasada Israelului președintelui director general al Radio România
EVENIMENT Radio România luni, 8 mai 2023, 19:01

Distincție oferită de Ambasada Israelului președintelui director general al Radio România

În cadrul unei întâlniri la sediul Radio România, ES Reuven Azar, ambasador al statului Israel la București, a oferit lui Răzvan Ioan Dincă,...

Distincție oferită de Ambasada Israelului președintelui director general al Radio România
Incluziv, un podcast Radio Cluj cu și despre persoanele cu dizabilități
EVENIMENT Radio România joi, 27 aprilie 2023, 19:22

Incluziv, un podcast Radio Cluj cu și despre persoanele cu dizabilități

Radio România Cluj lansează astăzi un podcast dedicat exclusiv problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. “Incluziv” este...

Incluziv, un podcast Radio Cluj cu și despre persoanele cu dizabilități
EVENIMENT Radio România sâmbătă, 22 aprilie 2023, 12:04

Radio România dezaprobă categoric orice formă de stigmatizare, inclusiv pe criterii de sănătate mintală

În urma tragicei dispariții a unui jurnalist, ale cărui probleme de sănătate au generat în spațiul public numeroase comentarii, Radio România...

Radio România dezaprobă categoric orice formă de stigmatizare, inclusiv pe criterii de sănătate mintală
EVENIMENT Radio România luni, 3 aprilie 2023, 14:53

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, organizat pentru a douăzeci și doua oară în inima Transilvaniei, își va deschide porțile în Piața...

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, în Piața Unirii din Cluj-Napoca
EVENIMENT Radio România marți, 28 martie 2023, 19:42

Flavia Voinea, primul jurnalist radio din România speaker la RadioDays Europe

1.300 de participanți din 50 de țări sunt prezenți, în această perioadă, la RadioDays Europe, cea mai mare întâlnire a oamenilor de radio...

Flavia Voinea, primul jurnalist radio din România speaker la RadioDays Europe
EVENIMENT Radio România miercuri, 22 martie 2023, 14:16

Amplă acțiune de împădurire, organizată de Radio România Oltenia Craiova și Direcția Silvică Dolj

Radio România Oltenia Craiova și Direcția Silvică Dolj organizează, joi, o acțiune amplă de împădurire, pe raza Ocolului Silvic Perișor....

Amplă acțiune de împădurire, organizată de Radio România Oltenia Craiova și Direcția Silvică Dolj