Pompierii timișeni le reamintesc oamenilor să fie prudenți, de 1 mai, atunci când ies la grătase și folosesc focul deschis.
Prepararea alimentelor la flacără deschisă poate deveni periculoasă, dacă se face în locuri cu materiale combustibile ori ușor inflamabile. Jarul încins, cărbunii nestinși ori o țigară aruncată la întâmplare pot cauza un adevărat dezastru, atât pentru mediul încojurător cât și pentru oameni, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș Timiș, Zorița Mircov.
“Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesară respectare a câtorva reguli simple, însă foarte importante. Vă recomandăm să respectați măsurile de apărare a incendiilor. Astfel, prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement și în gospodării se face numai în locuri special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri sau alte vecinătăți”, spune Zorița Mircov.
Este foarte important să nu lăsați copiii să se joace cu focul. Pompierii mai recomandă să aveți la îndemână un stingător sau o găleată cu apă, în zonele în care se folosește focul deschis, pentru prepararea alimentelor.
Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…
Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…
Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…
Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…
Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…
Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…