Categorii: Social

De Ziua Europeană a Părinților, un dascăl atrage atenția că meditatorii nu pot suplini absența familiei

Astăzi este Ziua Europeană a Părinților, prilej potrivit să ne gândim cât timp mai petrecem alături ce copiii noștri.

“Venim la bunica, facem teme, vine mama și verifică temele, ne explică dacă nu înțelegem ceva și apoi mergem la activități”, spune o elevă din Timișoara despre programul ei zilnic, un copil pentru care părintele are un rol determinant în pregătirea temelor.

Oricât de ocupaţi ar fi, unii dintre părinţi îşi fac timp să se ocupe de copii în pregătirea lecţiilor. “Obligatoriu ambii părinți. Nu scăpăm niciunul. Depinde cum avem timp. Nu tot timpul eu sau nu tot timpul soția”, mărturisește un tătic din Timișoara.

În multe cazuri, responsabilitazea ajutorului la teme le revine bunicilor, părinţii având doar misiunea de a-i verifice seara pe copii.

“Are nevoie de ajutor. Are nevoie de bunicul la teme, are nevoie de supraveghere. Dacă este cazul să facă și seara, atunci îl mai supraveghez. În general, reușește să facă singur”, spune o mămică.

La rândul său o bunică spune că părinții copilului sunt la serviciu și a preluat grija copilului. “Sunt inginer chimist, matematica mă descurc, cu româna – mi-a plăcut gramatica”. O altă bunică spune că părinții sunt sunt foarte ocupați, mulți având două joburi, astfel că le rămâne doar seara la dispoziție pentru a sta alături de copii.

Gheorghe Brancu, profesor cu o experienţă de zeci de ani în învăţământ explică greşeala pe care o fac mulţi părinţi prin pasarea responsabilităţii lor pe umerii unui meditator.
“Mulți părinți au impresia că dacă au găsit un meditator și copilul începe să intre într-un program de meditații particulare, problema e rezolvată. De multe ori, cred eu, se greșește aici. Părinții ar avea mai multe responsabilități în a urmări evoluția elevului prin legătura cu școala, cu profesorii care predau”, consider dascălul.

În 2002, la nivel european a fost instituită Ziua Europeană a Părinţilor, marcată, în fiecare an în a doua zi de marţi din octombrie. Prin marcarea acestei zile se doreşte sublinierea nevoii de implicare a părinţilor în viaţa şcolii, promovarea unei participări active a acestora în educaţia copiilor şi iniţierea dialogului între comunitatea şcolară şi părinţi.

Ascultați reportajul în format audio realizat de Daniel Dancea:

Articole asemănătoare

Vremea în vestul țării

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, iar local, în cursul zilei, vor fi averse, descărcări…

29 de minute ago

Absențe importante pentru CSC Ghiroda înaintea meciului cu Dinamo

Mijlocașul Răzvan Trandu este accidentat, căpitanul Cosmin Mancaș are o ruptură și a devenit incert,…

14 ore ago

Andrei Dumiter revine în fotbalul din vestul țării

Timișoreanul în vârstă de 25 de ani a semnat cu „Bătrâna Doamnă” un contract valabil…

16 ore ago

Florentina Iușco a ratat calificarea în finală la lungime

Ea a avut o singură încercare valabilă, care a măsurat 6,58 metri. Astfel, hunedoreanca a…

16 ore ago

Cod portocaliu de averse, vijelii şi grindină în vestul țării

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse ce vor acumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni medii…

17 ore ago

Acoperișuri de bloc distruse de vânt şi autovehicule avariate de vijelia din Hunedoara

Potrivit ISU Hunedoara, opt acoperişuri de bloc au fost distruse sau luate pe sus de…

17 ore ago