Producători și artizani sunt prezenți timp de trei zile, la Timisoara, la o noua ediție a Festivalului de Gastronomie Artizanala “La Pas”.
Evenimentul subscrie conceptelor de sustenabilitate și solidaritate promovând producția locala și consumul responsabil, iar, pe lângă oferta gastronomică, are si o componenta educațională, spune Mihaela Vețan, presedintele Centrului de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare (CRIES), organizator al festivalului.
“Lucrăm cu nouă școli anul acesta, peste o mie de elevi au fost implicați în programul educațional. Vom avea demonstrații gastronomice, vom avea o secțiune de film pe tematica sustenabilități, în toate cele trei zile de festival. Vom avea foarte multe momente în care aducem în discuție, sub formă de dezbatere sau mese rotunde, teme principale legate de hrană, de producția, de consumul hranei. Duminică avem un focus special pe tema de reducere a risipei alimentare”, spune Mihaela Vețan.
Festivalul La Pas începe mâine și se încheie duminică, la Muzeul Corneliu Miklosi din Timisoara iar intrarea este libera.
Colterm anunță că întrerupe furnizarea apei calde, între orele 10.00 și 13.00, la centralele termice…
UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…
„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…
În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…
Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…