Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor avertizează asupra riscurilor pentru sănătate pe care le poate avea consumul cărnii de porc neverificate sanitar-veterinar.
Pentru evitarea posibilelor toxiinfecţii şi a infestării cu parazitul Trichinella, autorităţile recomandă cumpărarea cărnii de porc doar din locuri autorizate. Cei care cresc porci în gospodărie trebuie să solicite vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea animalului. Dacă este bolnav, proprietarii vor fi despăgubiţi de stat la valoarea de piaţă a porcului.
Examinarea cărnii este obligatorie şi în cazul mistreţilor. Amenzile pentru comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar-veterinar sunt de până la 40.000 lei.
Antrenorul Florin Maxim trimite în teren formula, pe care o consideră cea mai bună pentru…
Liceele, colegiile, dar și școlile tehnice și duale și-au prezentat oferta la la Târgul Liceelor…
Specialist de talie mondială în reprezentări de grupuri algebrice și grupuri cuantice, George Lusztig este…
Platforma tranzi.ai a fost pusă gratuit la dispoziția Societății de Transport Public din Timișoara și…
Aproximativ 40% dintre cardurile speciale de parcare gratuită pentru persoane cu handicap folosite în Arad…
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş împreună cu poliţiştii Serviciului Criminalistic Timiş au identificat cadavrul…