Specialiștii în nutriție și dietă atrag atenția că este necesară o perioadă de tranziție între post și mesele de sărbători.
Trecerea de la alimentația din timpul postului la masa îmbelșugată de sărbători trebuie facută treptat, pentru a nu crea un șoc la nivelul organismului și al sistemului digestiv.
Specialistul în nutriție și dietă, Maria Varga, recomandă ca tranziția să fie facuta pe durata a două sau trei zile, în care să nu fie consumate mai mult de două feluri de mâncare la o masă.
“Nu introducem foarte multe grupe alimentare deodată, adică să mâncăm și cozonaci, sarmale și ouă. Deci nu ne introducem pe toate, le introducem pe rând și mănânci ceva la prânz și la cină mănânci altceva, nu mai mănânci din toate felurile, adică nu este bufet. Masa de sărbători ar trebui să nu fie bufet”, spune Maria Varga.
Important in perioada de tranzitie este si consumul de legume sau de ceaiuri care sa ajute la digestie, mai spune Maria Varga.
În Parcul Castelului Huniade vor exista mai multe standuri ale instituţiilor de cultură subordonate Consiliului…
Noul punct de colectare va fi deschis din data de 15 mai și va colecta…
Angajații afiliați la Sindicatul Național al Salariaților Comunelor și Orașelor (SCOR) au suspendat activitatea cu…
Calificată în turul al doilea după un meci reușit în fața canadiencei Leylah Fernandez, Ana Bogdan…
De la ora 11:00 se vor juca cele șase meciuri din play-out, din etapa a…
Accidentul s-a produs, în această dimineață, pe strada Andrei Șaguna din Timișoara. „Un bărbat de…