Una dintre cele mai săntoase plante, alături de spanac şi urzici, este ştevia. Nutriţioniştii argumentează prin conţinutul de vitamine, minerale, proteine şi carbohidraţi fără niciun fel de grăsime. Consumul de ştevie este recomandart şi vegetarienilor, deoarece poate înlocui cu succes carnea.
În compoziţia chimică a şteviei sunt incluse vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E şi K, proteine, carbohidraţi, flavonoide, fibre, taninuri, uleiuri esenţiale, compuşi antrachinonici, săruri minerale de fier, potasiu, calciu, sodiu şi fosfor, acid malic, acid oxalic şi acid citric.
Ştevia este un bun ajutor în tratamentul anemiei. Conţinutul bogat în clorofilă face din ştevie un mijloc universal în lupta împotriva cancerului. În medicina populară, este utilizată ca agent terapeutic şi profilactic pentru diabetul zaharat, bolile ficatului, vezicii biliare şi obezitate. În plus, creşte apetitul, îmbunătăţeşte digestia şi scade tensiunea arterială.
Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…
Corvinul Hunedoara a devenit doar a cincea divizionară secundă de fotbal care câștigă Cupa României.…
Parcarea de la Modex va fi închisă până vineri seară la ora 21.00 pentru desfășurarea…
O delegație a IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, a fost prezentă la Timișoara…
Festivalul „FlorAr“ începe vineri la Arad şi se încheie duminică, iar artiști floriști, ajutați de…
Studiului de fezabilitate al skateparkului a fost realizat de o firmă privată în urma consultărilor…