Urgențele de la Spitalul Județean din Timișoara funcționează la capacitate maximă. Crește numărul pacienților non-COVID
Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara este deschisă pentru pacienții non-COVID și funcționează la capacitate maximă.
Articol de Radio Timișoara, 11 iunie 2020, 17:01 / actualizat: 11 iunie 2020, 18:07
În condiții special amenajate, toți pacienții care solicită serviciul de urgențe sunt primiți spune directorul Spitalului Județean, Raul Pătrașcu.
“Noi am avut și încă avem un triaj extrem de complex în Unitatea de Primiri Urgențe care delimitează zonele infecțioase de zonele non-infecțioase în funcție de simptomatologia pacientului care prezintă. Toată lumea care vine este primită, la fel s-a întâmplat în Ambulatoriu, la fel s-a întâmplat și la Ambulatoriul de diabet, de exemplu”, spune Raul Pătrașcu.
Creșterea numărului de persoane care solicită serviciile UPU se datorează încrederii sporite că pericolul infectării este mult mai scăzut dar au venit și mulți bolnavi cronici care au evitat să se expună în timpul stării de urgență, spune medicul primar de medicină de urgență, Niculina Julea.
“Acum, după ce s-a ridicat starea de urgență și s-a instituit starea de alertă, progresiv a crescut numărul de pacienți cu patologii non-infecțioase care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe. Este datorat acest fapt și decompensării afecțiunilor cronice ale pacienților care au evitat să ia legătura cu medicii în această perioadă și pentru că au stat mai mult acasă și pentru că le-a fost teamă să nu se infecteze. A crescut de asemenea numărul de pacienți care se adresau și înainte serviciului nostru, probabil nemaifiind așa de evidentă această infecție”, spune Niculina Julea.
Medicii de la urgențe efectuează triajul pacienților, fac investigațiile de specialitate necesare și stabilesc medicația ori recomandă internarea, în funcție de fiecare caz în parte.