Alte Sporturi

Lipă la Timișoara: soluția pentru baza de canotaj a fost găsită

Președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport s-a aflat astăzi la Timișoara. Elisabeta Lipă s-a întâlnit cu reprezentanții municipalității pentru a găsi o soluție legată de baza de canotaj.

Cele două părți au agreat astăzi că soluția optimă pentru activitățile secției de canotaj al CSM Timișoara o constituie baza sportivă a clubului, de pe malul Begăi.

În suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, baza CSM din Parcul Rozelor are acces la luciul de apă și dispune și de alte facilități pentru sportivi. Clubul Sportiv Municipal este în subordinea Agenției Naționale pentru Sport. În perioada următoare, cu sprijinul Primăriei, vor începe demersurile pentru mutarea pontoanelor și pentru alte amenajări necesare.

„Au existat mai multe opțiuni pe care le-am analizat în ultimele luni cu primarul Dominic Fritz și cea mai potrivită este actuala bază CSM. Este o bijuterie pe care o putem transforma într-o bază ultramodernă, așa cum se întâmplă la Belgrad, la Viena sau în alte orașe mari și așa cum merită un oraș cu tradiție în canotaj, precum Timișoara. Mulțumesc domnului primar, ne-a asigurat de tot sprijinul pentru a ține sus rezultatele sportivilor noștri dar și pentru a deschide astfel de baze pentru toată lumea”

Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport

Baza veche a secției de canotaj a clubului a funcționat în ansamblul de construcții ilegale pe domeniul public pe malul Begăi demolate de primărie la sfârșitul anului trecut.

Terenul de peste 15.000 de metri pătrați pe care Clubul Sportiv Municipal Timișoara are mai multe terenuri de sport și pe care va amenaja noua bază aparține statului român, iar CSM are drept de administrare.

„Îi mulțumesc doamnei Lipă pentru pasiunea ei și dialogul constant din aceste luni. Astăzi, după o vizită comună pe teren, am convenit asupra celei mai bune soluții pentru sportivi. Canotajul este unul din sporturile de tradiție ale Timișoarei și ambiția noastră este să le oferim o bază sportivă reală, construită pe baze legale, care să maximizeze potențialul Begăi pentru sportul pe apă. Voi susține dezvoltarea acestei noi baze cu toată forța mea. Mă bucur că împărtășim viziunea de a deschide această bază pentru cât de mulți timișoreni posibil, atât pentru sportul de performanță, cât și pentru cel de masă și de agrement”

Dominic Fritz, primarul Timișoarei

Articole asemănătoare

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

3 minute ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

9 minute ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

44 de minute ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

5 ore ago

Acces mai sigur spre Cascada Lolaia din Retezat

Accesul turiștilor spre una dintre cele mai mari atracții turistice din județul Hunedoara este mai…

7 ore ago

Pleacă și Căpusă de la UTA. Ce să mai înțelegi?

43 de jucători, dintre care 25 de debutanți, a folosit UTA în campionatul recent încheiat.…

8 ore ago