Categorii: RugbySport

AUDIO | Filipaş: „Ne-am făcut planurile până la finalul anului”

În contextul actual al finanţării cluburilor sportive din Timişoara, Saracens RCM Timişoara a adoptat o strategie care oferă stabilitate pe termen scurt. Vicepreşedintele Duşan Filipaş a dat asigurări că, până în luna decembrie, clubul va funcţiona la cote normale. Mai mult, Filipaş este optimist şi anunţă că obiectivele rămân de actualitate: câştigarea campionatului şi participarea în cupele europene.

Duşan Filipaş consideră că „este mult spus” că poate fi viabilă decizia luată vineri de consilierii locali timişoreni, cu referire la modalitatea de finanţare a cluburilor sportive. Filipaş aşteaptă mai mult din partea Guvernului şi a ministrului Gabriela Szabo în această situaţie care „afectează tot sportul românesc„.

S-a vorbit mult săptămâna această despre posibilitatea că activitatea clubului de rugby să fie suspendată. Duşan Filipaş îi linişteşte pe suporteri şi dă asigurări că există un plan prin care clubul beneficiază de stabilitate, până în luna decembrie.

Noi ne-am făcut planurile pe umătorele trei luni, pâna la finalul acestui an. Vom mai face o analiză în decembrie şi vom vedea atunci. Am dovedit că suntem o adevărată echipă şi, decoamdată, obiectivele rămân aceleaşi pentru Timişoara, câştigarea campionatului şi participarea în cupele europene, explică vicepreşedintele clubului Saracens RCM, Duşan Filipaş.

Pe termen lung, situaţia poate să devină cu adevărat dramatică, dacă nu se va găsi o modalitate prin care banii veniţi de la consilii să fie utilizaţi pentru cheltuielile de personal. Filipaş trage un semnal de alarmă şi spune că nu doar participarea în cupele europene ar fi pusă în pericol.

Este o problemă globală, nu vorbim aici doar de participarea în cupele europene. Dacă ajungem la măsuri extreme, vorbim pus şi simplu despre închiderea clubului de rugby. Depunem toate eforturile de a susţine această activitate şi acest sport, considerăm că, la ora actuală, Timişoara are una dintre cele mai bune echipe din istoria rugby-ului românesc, a conchis Duşan Filipaş.

Articole asemănătoare

Oradea pierde acasă; Clujul tot mai aproape de titlu

Acest rezultat face ca Clujul să se apropie de un nou titlu de campioană. Trupa…

4 ore ago

Începe programul “Litoralul pentru toți”

Turiştii se pot caza în hotelurile de 2, 3 şi 4 stele din staţiunile de…

10 ore ago

Lectură în avanpremieră cu Gabriel Liiceanu la aniversarea UVT

Joi, de la ora 18.00, filosoful Gabriel Liiceanu va susține o conferință publică, al cărei…

10 ore ago

Accident în Parcul Industrial și Tehnologic din Timișoara

Potrivit Poliției Timiș, un bărbat de 51 de ani conducea un autoturism în incinta Parcului…

10 ore ago

Protest la Timișoara. Angajații mai multor primării au pichetat Prefectura

Reprezentanții Sindicatului Columna-SCOR spun că actualele lefuri nu reflectă efortul pe care salariații îl depun…

10 ore ago

Trafic închis pe strada Căpitan Ignat din Arad

Comisia de Sistematizare a Circulației a aprobat închiderea circulației pe strada Căpitan Ignat, din 21…

11 ore ago