Categorii: FotbalSport

AUDIO | Liga a II-a, etapa a şasea: Eşecuri pentru CSM Reşiţa şi ASU Poli, victorie pentru Ripensia

Şase partide s-au disputat, astăzi, la ora obşinuită, 11:00, în liga secundă. Doar Ripensia a reuşit să obţină puncte, dintre cele trei „vestice”, după 2-1, pe „Electrica”, cu Gloria Buzău. În schimb, CSM Reşiţa a pierut, 0-3, acasă, cu Unirea Slobozia, în vreme ce ASU Politehnica se întoarce cu mâna goală din Harghita, după 0-2 cu FK Csikszereda – primul eşec al stagiunii.

Ripensia a început cu stângul meciul de pe propriul teren, după ce Ţieranu a făcut un henţ în careu, iar Constantin Stoica a transformat, cu siguranţă, penalty-ul rezultat. Timişorenii au revenit însă în meci destul de prompt, după ce Marius Ioniţă a deviat în proprie poartă, un şut bun al lui Tudorache (22). Acelaşi jucător şi-a dus echipa în avantaj, imediat după pauză, după o fază pe care a construit-o singur şi a finalizat-o cu un şut plasat de la 20 de metri. Oaspeţii au încercat apoi să egaleze, însă echipa lui Cosmin Petruescu a stat bine în teren şi a gestionat pe măsură finalul de meci, pentru a doua victorie din campionat. Despre pragmatism a vorbit, la final, antrenorul Ripensiei:

La polul opus, ASU Politehnica a suferit primul eşec, după 0-2, la Miercurea Ciuc. Succesul gazdelor s-a conturat în actul secund, nu înainte însă ca, Deronja, aflat la primul meci în poarta bănăţenilor, să pareze o lovitură de la 11 metri a lui Eder Gonzalez, dictată de arbitru pentru un henţ al lui Mera (53). Golul a căzut 10 minute mai târziu, după ce Meszaros a reluat în poartă, din câţiva metri, o minge venită din transversală, la o lovitură liberă a lui Bor. Acelaşi Meszaros a făcut 2-0, pe final, după o acţiune conturată tot de activul Bor (82), spre nemulţumirea lui Octavian Benga, care a subliniat jocul mai modest al echipei sale:

CSM Reşiţa rămâne fără gol marcat pe teren propriu, în acest campionat, dar a ajuns la 7 primite în cele două partide desfăşurate în Valea Domanului. Nou-promovata Unirea Slobozia a trecut cu 3-0, graţie reuşitelor lui Toma (22 – penalty), Moldovan (55) şi Lazăr (64), fiind de menţionat că gazdele au ratat un penalty, în minutul 50, prin Buş, care a fost „ghicit” de Poiană! Antrenorul gazdelor a caracterizat evoluţia echipei sale:

Rezultatele etapei a şasea:

Rapid – Concordia Chiajna 4-2

CSM Reşiţa – Unirea Slobozia 0-3

Ripensia – Gloria Buzău 2-1

FK Csikszereda – ASU Poli 2-0

Viitorul Pandurii – Petrolul 1-1

Dunărea Călăraşi – Aerostar 3-2

Farul – Metaloglobus 1-2

Comuna Recea – FCU Craiova – a început la ora 13:00

 

 

Articole asemănătoare

Vreme ploioasă la început de săptămână

Astăzi, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate mai…

2 ore ago

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

12 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

14 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

14 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

14 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

15 ore ago