Categorii: BaschetSport

AUDIO | Nenad „Shone” Markovic, „Antrenorul inimilor”

Este cel mai longeviv jucător din istoria clubului care astăzi reprezintă Timişoara pe prima scenă a baschetului românesc. A prins perioada ELBA şi a fost unul dintre oamenii de bază în formaţia care câştiga, în premieră, Cupa României, în 2010. A rămas să evolueze pe parchetul bătrânei săli „Olimpia” şi după formarea noului club. Şi-a încheiat conturile, ca jucător, cu baschetul timişorean după şase ani, iar anul acesta a revenit ca asistent al lui Dragan Petricevic. „Căpitanul inimilor”, cum era alintat de suporteri, a devenit aseară „Antrenorul inimilor”.

 A debutat ca antrenor în tricoul cu numărul 10, care l-a consacrat ca jucător la ELBA. Lucrurile s-au mişcat repede pentru „Shone”, aşa cum a recunoscut la finalul eşecului de aseară, 63-74 în faţa echipei SCMU Craiova. Iniţial trebuia să îl ajute pe Dragan Petricevic ca „secund”, dar situaţia s-a schimbat, scontat, peste noapte. „Căpitanul inimilor” a acceptat provocarea de a prelua echipa, alături de Cristian Bota şi Radenko Toroman, iar aseară dădea impresia că este al şaselea jucător. Purta echipamentul „alb-violet”, a stat la limita spaţiului tehnic mai mereu, dar nu a intrat în joc, chiar dacă îşi dorea acest lucru. A decis să ofere o şansă jucătorilor tineri.

Vreau să dau minute băieţilor care reprezintă viitorul Timişoarei. Doi jucători de la Craiova au împeună 75 ani. Tot respectul pentru Burlacu şi Popescu, pentru mine sunt cei mai buni jucători români, dar ei reprezintă trecutul. Viitorul va fi reprezentat de băieţii noştri – Nenad Markovic

„Shone” nu se aştepta să facă atât de rapid pasul către cariera de „principal”. A răspuns apelului de a reveni la Timişoara ca antrenor secund, iar la scurt timp a acceptat adevărata provocare chiar dacă nu este o misiune uşoară. Ascultaţi-l pe Markovic.

Este obişnuit cu situaţiile mai puţin fericite din punct de vedere financiar. Vă amintiţi sezonul 2009-2010? După ce au câştigat Cupa, cu salarii neplătite de luni bune, „Leii din Banat” au primit prime de Paşte cu titlu de împrumut(!). La un antrenament înainte de finala pentru medaliile de bronz, jucătorii au întrerupt perioada de încălzire, au fugit la vestiar şi s-au întors cu banii ce trebuiau restituiţi. Sunt mai bine de cinci ani de la acea întâmplare. BCT este mai aproape de sistarea activităţii decât de câştigarea unui nou trofeu, dar „Shone” cere publicului să aiba răbdare cu această echipă încropită pe ultimii 50 metri.

Articole asemănătoare

SCM Timișoara se întoarce în Ronaț din postura de lider | AUDIO

SCM Timișoara joacă pe teren propriu etapa a V-a, ultima din turul Ligii de Rugby.…

2 ore ago

Sute de timișoreni l-au primit cu aplauze pe Garry Kasparov

Sute de timișoreni au participat la întâlnirea cu Garry Kasparov, maestru al șahului, considerat un…

3 ore ago

Festivalul PreHistoria, o incursiune în neoliticul Sanctuarului de la Parţa

Festivalul de arheologie experimentală PreHistoria va avea loc în zilele de 25 și 26 mai…

6 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Meteorologii anunță că arii relativ extinse în Crișana, local în Banat, vor fi averse și…

7 ore ago

„Nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară”

Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…

16 ore ago

„Oamenii aceia imenși au făcut atâtea pentru Hunedoara și cumva ne-au purtat și pe noi spre acest triumf” | AUDIO

Corvinul Hunedoara a devenit doar a cincea divizionară secundă de fotbal care câștigă Cupa României.…

16 ore ago