Categorii: FotbalSport

AUDIO / O nouă remiză pentru UTA: în loc de 3-0, s-a făcut 2-2

Prim-divizionara UTA a încheiat anul calendaristic 2023 cu o nouă remiză, 2-2 cu Universitatea Craiova, într-un meci considerat acasă, dar disputat pe Cluj Arena. E a 9-a remiză stagională pentru „Bătrâna Doamnă”, care va ierna cu o zestre de 24 de puncte și riscă să rămână pe loc de baraj, dacă FC Voluntari nu pierde cu Dinamo.

Arădenii au început fulminant meciul. Scorul a fost deschis în minutul 3 de Claudiu Micovschi, bihoreanul împingând în poartă o minge lovită greșit de Cooper, după o centrare de pe dreapta a lui Diogo. Apoi, în minutul 7, Cooper a trimis din stânga la limita careului mic, iar fundașul craiovean Raul Silva și-a împins balonul în propria poartă, aflat în duel cu același Micovschi. UTA părea să scape în câștigătoare în minutul 40, când Marcelo de Freitas a înscris cu un șut din afara careului, dar golul a fost anulat la VAR pentru un ofsaid anterior la Stahl.

În loc să fie 3-0, s-a făcut rapid 2-1, Nicușor Bancu reducând din diferență pentru olteni în minutul 45+2. Craiova a fost aproape de egalare, în minutul 55, dar Kurtic a ratat penalty-ul dictat pentru faultul lui Abeid asupra lui Căpățână. S-a făcut 2-2 abia în minutul 76, atunci când Alexandru Mitriță a înscris cu un șut de la 22 de metri, deviat de Stolnik.

În jocul de azi, UTA a evoluat în formula Fl. Iacob – Stolnik, Conte, Benga – Rodrigues, Cr. Mihai, Freitas (56, Marku), Abeid – R. Pop (56, Fabry), Cooper (84, Căpușă), Micovschi (19, Stahl; 57, Omondi)

Au lipsit din lot Kevin Luckassen – accidentat, dar și Cătălin Carp alături de Reagy Ofosu, considerați liderii revoltei de luni, când fotbaliștii au refuzat să se antreneze din cauza întârizerilor salariale.

Fundașul UTA-ei, Alexandru Benga, a tras concluziile jocului de astăzi, de la Cluj:

Antrenorul Mircea Rednic a reclamat un henț nesancționat de centralul Szabolcs Kovacs în minutul 60, într-o situație în care Fabry putea scăpa singur spre poartă. De altfel, tehnicianul UTA-ei a și văzut cartonașul galben pentru că a protestat după această decizie:

Articole asemănătoare

Festivalul Muzicii de Cameră într-un„Weekend muzical de vis”

Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Muzică și Teatru organizează, pe parcursul lunii…

53 de minute ago

SCM Timișoara se întoarce în Ronaț din postura de lider | AUDIO

SCM Timișoara joacă pe teren propriu etapa a V-a, ultima din turul Ligii de Rugby.…

4 ore ago

Sute de timișoreni l-au primit cu aplauze pe Garry Kasparov

Sute de timișoreni au participat la întâlnirea cu Garry Kasparov, maestru al șahului, considerat un…

4 ore ago

Festivalul PreHistoria, o incursiune în neoliticul Sanctuarului de la Parţa

Festivalul de arheologie experimentală PreHistoria va avea loc în zilele de 25 și 26 mai…

8 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Meteorologii anunță că arii relativ extinse în Crișana, local în Banat, vor fi averse și…

9 ore ago

„Nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară”

Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…

17 ore ago