Categorii: RugbySport

AUDIO / Timișoara Saracens și-a prezentat achizițiile verii 2019!

Echipa de rugby Timișoara Saracens trece prin schimbări destul de substanțiale în această vară, opt dintre cei nou veniți fiind prezentați azi. Managerul Attila Brosovszki a menționat că transferurile nu se opresc aici.

Toți jucătorii aduși până acum sunt din campionatul intern. ”Cap de listă” e georgianul Bidzina Samkaradze – mijlocaș la grămadă – revenit de fapt la Timișoara, după 6 ani petrecuți la Știința Baia Mare; ceilalți jucători sunt tineri cu mai multă sau mai puțină experiență, dar cu dorință de a-și apropia un trofeu în tricoul formației bănățene. E vorba de ex-steliștii Ionel Melinte (23 ani, fundaș și mijlocaș la deschidere), Cristian Strătilă (23 ani, închizător) și Marius Lungu (23 ani, pilier), precum și de doi foști jucători ai CSM București, Moa Maliepo (23 ani, centru) și Vaovasa Hinckley (20 ani, mijlocaș la deschidere). Au fost cooptați și doi tineri mijlocași la deschidere, care au evoluat anulte trecut la celelalte două echipe din zonă, dar în eșalonul secund: Paul Perici (20 ani), care a făcut junioratul la Timișoara, dar a jucat la CSU AV Arad, respectiv Gabriel Jipa (19 ani) de la Știința Petroșani.

Îi ascultăm alături pe cei trei jucători veniți de la Steaua – Lungu, Strătilă și Melinte – care vorbesc despre motivele pentru care au ales să se alăture Timișoarei în această vară:

La capitolul plecări, trebuie menționați Rose, Boshoff, Whitehurst și Stewart aflați la final de contract, Doge plecat în Franța la o ofertă mai bună, respectvi Lemnaru și Mariș, care au avut probleme medicale și s-a încheiat colaborarea de comun acord.

Timișoara Saracens se pregătește pe plan local, cu multe dintre antrenamente pe terenul al doilea din Ronaț. Pe terenul mare se va intra, probabil, peste vreo două sau trei săptămâni, urmând ca arena ””Gheorghe Rășcanu” să redevină gazdă permanentă pentru fosta campioană. Până la definitivarea situației vor mai fi câteva ședințe de pregătire în complexul ”Dan Păltinișanu”, după care gruparea timișoreană își va muta și vestiarele-container în Ronaț.

Sezonul oficial va începe în 10 august cu partidele tur din grupele Cupei României. Din ultimul weekend al lunii august va lua startul Superliga, iar în noiembrie se va disputa returul Cupei și finala acestei competiții, între liderii celor două grupe.

E posibil un meci amical în jurul datei de 3 august, dar deocamdată nu se știe nici unde și nici cu cine s-ar putea juca. De asemenea, conducătorii timișoreni spun că nu e exclus să mai fie și vreo plecare din actualul lot al ”sarazinilor”.

Articole asemănătoare

Infracțiunile electorale pot fi sesizate la numărul 112

Potrivit Poliției, se consideră infracţiuni electorale şi sunt pedepsite de lege împiedicarea exercitării votului, coruperea…

6 ore ago

Acuzaţie de mită electorală în judeţul Hunedoara

Poliția Hunedoara a fost sesizată prin 112 că, pe raza comunei Bucuresci, o persoană oferă…

6 ore ago

Doi adulți și un copil de 8 luni, izolați pe insulă formată pe râul Strei

Doi adulţi şi un copil de 8 luni, aflate la scăldat pe râul Strei, lângă…

6 ore ago

Sâmbătă prolifică pentru rugbiştii bănăţeni: victorie la scor cu Universitatea Cluj

Oaspeţii au rezistat doar un sfert de oră în Ronaţ, în faţa unei echipe mult…

6 ore ago

Alina Podar, noul conducător de joc al celor de la FCC UAV Arad

Podar vine de la campioana en titre, CSM Constanța. Ea mai are în palmares un…

7 ore ago

Iga Swiatek a câştigat pentru a patra oară turneul de la Roland Garros

Iga Swiatek, care a împlinit recent 23 de ani, a mai câştigat turneul de la…

7 ore ago