Categorii: Baschet

AUDIO / Favoritele se impun în prima zi la EuroBasket 2015. Ana Căta-Chiţiga cheamă fanii timişoreni la sală

După prima zi de competiţie, putem spune că Timişoara a trecut testul organizării Campionatului European de baschet feminin. Pe parchetul Sălii „Constantin Jude”, care a trecut prin transformări vizibile în ultima lună, favoritele grupei A de la EuroBasket 2015 şi-au respectat blazonul. Muntenegru a trecut de Cehia cu 71-52, iar Franţa a depăşit Ucraina cu 79-55, ambele succese fiind conturate în repriza a doua.

Pentru selecţionata „Cocoşului Galic„, vicecampioană continentală en-titre, nu a evoluat Ana Maria Căta-Chiţiga, din cauza unor probleme de ordin medical pe care le-a acuzat miercuri. Pivotul Franţei a vorbit însă, la final, despre succesul echipei sale.

A fost puţin mai greu la început, până am itnrat în ritm. N uam jucat de o săptămână, dar bine că până la final am reuşit să ne trezim şi să jucăm mai bine, să nu mai lăsăm atâtea spaţii în apărare (…) Nu am jcuat din precauţie. Mâine (n.r. astăzi) încep să mă antrenez, nu este nimic grav – Ana Căta Chiţiga

România joacă astăzi primul meci la EuroBasket 2015. Selecţionata condusă de Florin Nini va întâlni puternica echipa din Muntenegru. Antrenorul „tricolorelor” îşi doreşte un start pozitiv.

Nu cred că în această grupă există, ştiu eu, vreo preferinţă. Noi trebuie să începem turneul bine, aş vrea să iau ca pe un avantaj faptul că am văzut echipa Muntenegrului la treabă şi nu are importanţă cu cine începem, sau faptul că vom juca patru meciuri, unul după altul – Florin Nini

De partea cealaltă, tehnicianul Momir Milatovic crede că România va da maximum pentru a obţine victoria dar că echipa pe care o conduce este superioară valoric.

Trebuie să pregătim foarte bine meciul împotriva României, pentru că este una dintre gazde şi va fi dificil. Sunt sigur că România va da maximum să câştige – Momir Milatovic

Singurul minus notabil este reprezentat de public. Doar aproximativ 150 de specatori au fost ieri la sala „Constantin Jude”, dar aici trebuie să anunţ prezenţa unor grupuri din Franţa sau Cehia. Aflată în premieră în oraşul de pe Bega, deşi tatăl său este fostul mare voleibalist timişorean Marius Căta-Chiţiga, Ana Maria a transmis un mesaj iubitorilor de sport din oraş.

Să veniţi mai mulţi să ne vedeţi, să puneţi mai multă ambianţă – Ana Căta-Chiţiga

Programul zilei de astăzi, ora 18:00 Ucraina – Cehia, 20:30 România – Muntenegru.

Articole asemănătoare

Festivalul PreHistoria, o incursiune în neoliticul Sanctuarului de la Parţa

Festivalul de arheologie experimentală PreHistoria va avea loc în zilele de 25 și 26 mai…

6 minute ago

Vremea în Banat și Crișana

Meteorologii anunță că arii relativ extinse în Crișana, local în Banat, vor fi averse și…

o oră ago

„Nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară”

Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…

10 ore ago

„Oamenii aceia imenși au făcut atâtea pentru Hunedoara și cumva ne-au purtat și pe noi spre acest triumf” | AUDIO

Corvinul Hunedoara a devenit doar a cincea divizionară secundă de fotbal care câștigă Cupa României.…

10 ore ago

Raliu feminin și paradă pe motoare. Restricții de circulație în Timișoara

Parcarea de la Modex va fi închisă până vineri seară la ora 21.00 pentru desfășurarea…

11 ore ago

Proiectul unui nou Spital Municipal la Timișoara intră într-o altă etapă

O delegație a IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, a fost prezentă la Timișoara…

11 ore ago