Categorii: BaschetSport

Baschetul renaște la Reșița: juniorii U18, printre cele mai bune echipe din țară | AUDIO

Echipa de baschet juniori sub 18 ani de la CSM Reșița s-a calificat în faza a treia a Campionatului Național, deși se află la primul sezon în competițiile oficiale. Secția de baschet a clubului de pe Bârzava a reapărut la mijlocul lui 2020, iar la acest moment funcționează la trei categorii de vârstă, U18 băieți, U14 fete și 10-12 ani.

Antrenorul CSMR U18, Miodrag Miloievici, spune că startul a fost foarte greu. Jucătorii săi nici măcar nu erau obișnuiți cu meciuri conduse de arbitri, ei fiind practic implicați doar în partide de verificare și jocuri-școală, până să înceapă acest campionat:

„Noi am jucat mai multe meciuri amicale, cu Valbon Arad, cu MP Sport Timișoara, am făcut și un turneu, dar arbitram noi antrenorii. Când am intrat în campionat, ei habar n-aveau ce înseamnă un meci cu arbitri, un meci oficial. A fost foarte, foarte greu”

Miodrag Miloievici, antrenor CSM Reșița – pentru declarația pe larg, acționați butonul „play” al fișierului AUDIO de mai jos

CSM Reșița a pierdut toate cele șase meciuri din faza întâi a campionatului, dar apoi a avut o evoluție foarte bună în Grupa 12 din partea a doua, unde a prins locul secund și calificarea în turul al treilea. Cărășenii au devansat centre cu mai mare tradiție, precum Sibiu și Brașov și au ajuns între cele mai bune 26 de formații din țară.

Acum câteva decenii, Reșița a avut echipă de seniori în divizia a doua, unde fostul nostru colaborator, regretatul Petru Fuchs, a și fost antrenor, dar sportul cu mingea la coș intrase într-o lungă adormire înainte de reluarea activității în 2020.

Originar din Belobreșca, Miloievici a mai avut grupe de jucători în Moldova Nouă, dar și la Caransebeș. Antrenorul spune că unul dintre jucătorii lui din Caransebeș, Aris Pîrvulescu, a debutat în liga a doua din Germania, la numai 17 ani:

Un interviu pe larg cu Miodrag Miloievici puteți asculta mâine, la Arena Radio, emisiune ce începe după știrile orei 11,00.

Articole asemănătoare

„Nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară”

Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…

15 minute ago

„Oamenii aceia imenși au făcut atâtea pentru Hunedoara și cumva ne-au purtat și pe noi spre acest triumf” | AUDIO

Corvinul Hunedoara a devenit doar a cincea divizionară secundă de fotbal care câștigă Cupa României.…

59 de minute ago

Raliu feminin și paradă pe motoare. Restricții de circulație în Timișoara

Parcarea de la Modex va fi închisă până vineri seară la ora 21.00 pentru desfășurarea…

o oră ago

Proiectul unui nou Spital Municipal la Timișoara intră într-o altă etapă

O delegație a IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, a fost prezentă la Timișoara…

2 ore ago

Trei zile de festivalul „FlorAr“ la Arad

Festivalul „FlorAr“ începe vineri la Arad şi se încheie duminică, iar artiști floriști, ajutați de…

2 ore ago

Proiect pentru un skatepark de 3 milioane de lei în Parcul Central din Timișoara

Studiului de fezabilitate al skateparkului  a fost realizat de o firmă privată în urma consultărilor…

2 ore ago