Categorii: BaschetSport

BC Timișoara vrea în cupele europene

Baschetbaliștii formației BC Timișoara stau în ultima etapă a Ligii Naționale, ce se joacă la acest final de săptămână. Bănățenii sunt deja calificați pentru grupa locurilor 1-6, urmând a-și afla doar poziția de pe care pornesc în partea a doua a campionatului: a patra, dacă BCMU Pitești pierde mâine la Tg Mureș, a cincea, dacă piteștenii se impun.

Managerul general Ilie Trițoiu spune că violeții își doresc să se califice pentru viitoarea ediție a cupelor europene. Oficialul timișorean declară că acest lucru este posibil dacă echipa ajunge în semifinalele Ligii Naționale.

”Este clar că mai sunt lucruri de pus la punct. Mă refer la relațiile de joc și la coeziunea dintre jucători, dar suntem pe un drum bun. Acest lucru s-a văzut la începutul anului, când am învins consecutiv, acasă, liderul la zi, Steaua, vicecampioana, Mureș Tg Mureș, și campioana, CSM Oradea. Dacă vom continua să obținem rezultate bune, dacă nu vom avea prea multe oscilații, tind să cred că ne putem bate pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale. Am încredere în stafful tehnic și în toți jucătorii. Atmosfera din lot este bună și avem toate motivele să sperăm într-un final de sezon reușit. Nu ascund că mă gândesc să reintrăm în circuitul european, acest lucru fiind posibil dacă ajungem în semifinale

Ilie Trițoiu, manager general BCT

Trițoiu a mai afirmat că este important pentru formația antrenată de Tudor Costescu să joace alături de cele mai bune formații din campionat, chiar dacă vor urma ”meciuri de foc”.

”Cred că aceste confruntări sunt binevenite. Ne vom edifica unde ne aflăm la acest moment ca echipă, iar în funcție de aceste partide vom ști ce avem de făcut pe viitor. Mă refer în principal la jucători: unii își vor câștiga locul la Timișoara pentru încă un sezon, de alții ne vom despărți. Repet, suntem pe un drum bun la nivel de club și ne dorim continuitate, dar și obiective tot mai îndrăznețe, pentru că Timișoara este un nume foarte important în baschetul românesc. Noi și Clujul suntem cele mai titrate echipe în ultimii zece ani, după retragerea Ploieștiului.

Considerăm că suntem pregătiți pentru toate înfruntările din grupa 1-6. Vor fi zece meciuri de foc, iar la finalul lor vrem să ne asigurăm un loc cât mai bun în perspectiva fazei playoff. Ne bucurăm că timișorenii vor putea vedea la lucru cele mai bune echipe din România și îi așteptăm la sală. Vom juca din trei în trei zile și tot ceea ce ne dorim la finalul acestui mini-campionat este să arătăm un baschet de calitate și să evităm accidentările, pentru a putea aborda playoff-ul cu un lot competitiv”

Ilie Trițoiu, manager general BCT

Bănățenii au evoluat ultima oară în cupele continentale în sezonul 2012/2013, în FIBA Europe Cup, și ar fi trebuit să joace și în sezonul 2015/2016, după ce au câștigat Cupa României, dar s-au retras din rațiuni financiare.

Articole asemănătoare

Festivalul PreHistoria, o incursiune în neoliticul Sanctuarului de la Parţa

Festivalul de arheologie experimentală PreHistoria va avea loc în zilele de 25 și 26 mai…

8 minute ago

Vremea în Banat și Crișana

Meteorologii anunță că arii relativ extinse în Crișana, local în Banat, vor fi averse și…

o oră ago

„Nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară”

Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…

10 ore ago

„Oamenii aceia imenși au făcut atâtea pentru Hunedoara și cumva ne-au purtat și pe noi spre acest triumf” | AUDIO

Corvinul Hunedoara a devenit doar a cincea divizionară secundă de fotbal care câștigă Cupa României.…

10 ore ago

Raliu feminin și paradă pe motoare. Restricții de circulație în Timișoara

Parcarea de la Modex va fi închisă până vineri seară la ora 21.00 pentru desfășurarea…

11 ore ago

Proiectul unui nou Spital Municipal la Timișoara intră într-o altă etapă

O delegație a IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, a fost prezentă la Timișoara…

11 ore ago