Bucurați-vă de „Marele Circ”!

Foto: chainimage.com

Caragiale ar fi complet depășit de situația actuală din fotbalul românesc. Ar intra în pielea cetățeanului turmentat și s-ar îndepărta de realitatea actuală mioritică pentru că nu ar avea un răspuns clar la întrebarea „Eu pe cine satirizez?”.  Sunt prea multe personaje implicate.

În România anului 2016 suntem nevoiți să votăm sau să alegem răul cel mai mic. Nici alegerile acestea nu se mai fac atât de ușor. Cine să fie în Liga 1? Avem două variante. Rapid – un club aflat în faliment cu datorii de peste 10 milioane de euro sau ACS Poli – o echipă retrogradată cu datorii de 1 milion și jumătate de euro și o penalitate sportivă de 14 puncte. Opinia mea se poate încheia cu întrebarea precedentă. Prefer să continuăm, în loc să vă las timp de gândire.

Puși în fața acestei provocări, asistăm la circul mediatic în care sunt implicate organismele așa zise profesioniste ce conduc sportul acesta în care 22 de jucători aleargă după o minge, nimic mai mult. Rapid este exlcusă din campionat și Timișoara intră în competiție. După doar câteva ore, apare documentul salvării- aparent cu o semnătură falsă și giuleștenii sunt din nou în Liga 1. Cum a fost posibil așa ceva? MINUNE – spune unul dintre conducătorii fotbalului.

În 2016, când alții atuncă sute de milioane de euro pe transferuri, noi vorbim de minuni. Nu m-ar mira să aud că asupra Rapidului au fost făcute vrăji şi că din această cauză falimentul s-a instalat peste farmecul vieţii.

Ce este de făcut? Liga de Fotbal somează Federația Română să decidă care este cea de-a 14-a echipă din „Marele Circ” al țării. Știu că este în desfășurare cursa de F1 de la Hungaroring, dar nu la ea fac referire. Răzvan Burleanu vs. Gino Iorgulescu și Justin Ștefan a devenit cel mai important derby și le propun caselor de pariuri să îl introducă în program. Presimt că vom avea parte de el pe viitor – cel puțin în fiecare etapă în care Rapid şi ACS Poli vor susține sus și tare, din fața televizoarelor, cu pungile de popcorn pregătite, că merită să joace în elită.

Printre replicile de mare efect ce curg necontenit pe axa Ligă-Federație reacționează și UTA Bătrâna Doamnă. Aradul amenință cu TAS, dar Timișoara – fruncea țării – joacă și mai tare și merge la DNA. În acest context, să se mai mire cineva că stadioanele sunt goale. Marele spectacol este la TV. Ce mai contează că mesajele sunt transmise într-un limbaj de mahon? Efectul de tumă este garantat.

Altfel, „Marele Circ” a început ieri cu 13 formații de cascadori la start, urmând ca luni – vorba românului, Doamne ajută! – să aflăm care este cea de-a 14-a. Bucurați-vă de fotbal. Spre norocul nostru, în România le putem vedea la lucru pe Juventus, Liverpool, Napoli, Real, Barca, Manchester United, Manchester City, PSG.

Articole asemănătoare

România, dublă victorie în Golden League

Naţionala masculină de volei a României a debutat cu dreptul în noul sezon al competiţiei…

3 ore ago

Iordănescu a convocat preliminar 21 de stranieri pentru meciurile cu Bulgaria şi Liechtenstein

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a trimis 21 de convocări preliminare stranierilor pentru…

5 ore ago

Trenul cu pelerinii din Ungaria, participanți la procesiunea de la Șumuleu Ciuc, a intrat în țară prin Arad

Trenul care îi poartă pe pelerinii din Ungaria la Șumuleu Ciuc a intrat, vineri, în…

6 ore ago

Muzeele din Timișoara rămân închise în semn de protest în Noaptea Muzeelor

Muzeul Național de Artă din Timișoara a anunțat că refuză să organizeze evenimentul Noaptea Muzeelor,…

7 ore ago

Circulație restricționată și parcare închisă, zilele următoare la Timișoara

Parcarea publică de pe strada Ștrandului va fi închisă din 20 mai până în 22…

7 ore ago

Stop joc, după cinci meciuri în maximum de seturi

Jucătoarea română de tenis Anca Todoni a fost învinsă de japoneza Moyuka Uchijima, cu 6-2,…

7 ore ago