Categorii: RugbySport

Haos la echipa de rugby? SCM Timișoara pierde meciul cu Știința Baia Mare prin neprezentare

CSM Știința Baia Mare și SCM Timișoara ar fi trebuit să se întâlnească duminică, într-o reeditare a finalei Superligii de rugby, dar partida ce ar fi contat pentru Cupa României nu va mai avea loc. Directorul SCM Timișoara, Vasile Rușeț și managerul secției de rugby, Dănuț Borzaș, au emis un comunicat prin care anunță că „SCM Timișoara a emis o adresă către Federația Română de Rugby, în care a anunțat că nu se prezintă, pentru a nu periclita sănătatea persoanelor implicate în acest meci”.

Bănățenii au doar două cazuri de coronavirus – Mihai Lazăr și Gabriel Rupanu – și ar fi putut face lejer deplasarea. Motivul real al neprezentării pare a fi decizia tot mai multor jucători de a refuza să mai evolueze în tricoul Timișoarei. Săptămâna trecută, conducerea SCM Timișoara a invocat aceleași motive medicale, pentru a obține amânarea partidei de la Cluj, ceea ce a reușit. Acum, însă, nu a mai scăpat de sancțiunea neprezentării.

Nemuțumirile jucătorilor sunt legate atât de restanțele salariale, cât și de atmosfera din lot. De altfel, la mijlocul săptămânii, președintele Rușet a încercat să se disculpe și oarecum să paseze vina în cârca antrenorului Valentin Calafeteanu. Într-o declarație pentru opiniatimisoarei.ro, explicând pierderea a trei jucători de bază, Strătilă, Vlad Popa, Pindichii, Rușet a spus: „Cert este ca jucatorii nu pleaca din cauza mea, dar nu as marșa nici pe ideea ca pleacă din cauza lui Calafeteanu. Pentru mine este un antrenor de mare calitate, care cred că va ajunge si pe banca nationalei. Are toata increderea mea si imi doresc sa ramana pe durata intregului contract, de 4 ani aici, el fiind persoana care sa duca echipa la nivelul urmator”.

Marius Lungu si internaționalul Ionel Melinte sunt alți doi jucători care și-au exprimat clar intenția de a părăsi SCM Timișoara.

Vă amintesc, în martie, imediat după întreruperea campionatului, directorul Vasile Rușeț a schimbat peste noapte conducerile secțiilor de rugby și baschet. La rugby, managerul Atilla Brosovszky, un contestatar al președintelui – așa cum era și Ilie Trițoiu la secția de baschet – a fost înlocuit cu Dănuț Borzaș.

Articole asemănătoare

Zilele Tinerilor, cu distracție, concerte și dans la Deva

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” pregătește două zile pline de distracție și muzică pentru tineri și…

20 de minute ago

Noaptea Muzeelor aduce la Timișoara automobile de epocă

Automobile istorice vor fi expuse sâmbătă, 18 mai, după lăsarea serii, când are loc evenimentul…

26 de minute ago

Vaporașe versus barjă-terasă, dispute din cauza vitezei de navigație

Comunitatea oamenilor care dețin vaporașe în Timișoara își manifestă nemulțumirea față de modul de navigare…

32 de minute ago

Irina Begu, în optimi la WTA Roma. Jaqueline Cristian, eliminată după ce a câştigat un set la zero

Aflată pe locul 161 în clasamentul mondial, Begu s-a impus după doar o oră și…

2 ore ago

CSM Oradea – bronz în bazin, în Superliga de polo pe apă

Meciul 3, desfășurat sâmbătă, la București, s-a încheiat cu scorul de 16-8. Pe reprize: 2-2, 4-1, 5-2, 5-2.…

2 ore ago

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 19: Rittich Jenő

Totuși, pe parcursul episodului ne vom referi la el cu numele său de familie real,…

4 ore ago