Categorii: FotbalSport

LIGA 2 / Remize albe înregistrate de ACS Poli și Energeticianul

În etapa a 26-a a Ligii a II-a, ACS Poli a reușit o surpriză, prin punctul obținut astăzi, pe terenul liderului Sportul Snagov. Partida de la Ghermănești s-a încheiat fără gol, scor 0-0, deși bănățenii au evoluat din minutul 56 cu un om în minus, după eliminarea lui Dorin Codrea.

Foto: Emanuel Titus Ilieși

Snagovul a controlat cu autoritate jocul, și-a creat mai multe situații de gol și a irosit și un penalti, în minutul 83, prin ex-utistul Cristian Dănălache. Un merit important pentru acest punct îl are portarul lui ACS Poli, Dinu Moldovan, care pe lângă pararea execuției de la punctul cu var a intervenit salutar și la alte ocazii ale ilfovenilor.

ACS Poli acumulează 15 puncte, la fel ca Dacia Unirea Brăila, pe care o depășește în clasament grație golaverajului. E abia al treilea meci fără eșec în deplasare pentru alb-violeți, după 3-2 cu Ripensia și 1-1 la Mioveni. De partea cealaltă, Snagovul pune punct unui șir de cinci victorii consecutive în Liga a II-a.

Antrenorul timișorenilor, Valeriu Răchită, a abordat jocul în alcătuirea D. Moldovan – Bilia, Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu – Rogoveanu (Ţîgîrlaş 28′), D. Munteanu, D. Codrea – Buzan (Stere 89′), Bădăuţă (Ghidurea 81′), Sidorenco

Antrenorul alb-violeților, Valeriu Răchită, a tras concluziile jocului, în dialog cu corespondentul nostru, Călin Vegheș:

Tehnicianul gazdelor, Eugen Trică, consideră că ACS Poli nu e o echipă de ultimele locuri:

De dimineață, în Valea Jiului, Energeticianul Petroșani și CS Mioveni au încheiat la egalitate, 0-0. Un meci cu un ritm scăzut, cu puține faze de poartă, și urmărit de foarte puțini spectatori, sub 100.

Antrenorul gazdelor, George Zima, a utilizat formula Axinte – Rob. Petre, Guitti, D. Lung (cpt.), Andr. Dragu – Iovu (Al. Neacşa 70′), Cl. Petruş, Cenaj, Maxin – Al. Popescu (C. Ionică 62′), Al. Petruş (Vl. Rusu 46′).

Runda continuă astăzi, cu ultimele trei jocuri: Chindia Târgoviște – Daco-Getica București (15.30), ASU Politehnica – Petrolul Ploiești (18.00 – „Dan Păltinișanu”) și „U” Cluj – FC Argeș (20.00). Apropo de gruparea piteșteană, să spunem că antrenorul Emil Săndoi și-a anunțat ieri demisia, echipa urmând să fie condusă la Cluj de secundul Valentin Năstase.

Articole asemănătoare

Festivalul PreHistoria, o incursiune în neoliticul Sanctuarului de la Parţa

Festivalul de arheologie experimentală PreHistoria va avea loc în zilele de 25 și 26 mai…

2 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Meteorologii anunță că arii relativ extinse în Crișana, local în Banat, vor fi averse și…

4 ore ago

„Nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară”

Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…

12 ore ago

„Oamenii aceia imenși au făcut atâtea pentru Hunedoara și cumva ne-au purtat și pe noi spre acest triumf” | AUDIO

Corvinul Hunedoara a devenit doar a cincea divizionară secundă de fotbal care câștigă Cupa României.…

13 ore ago

Raliu feminin și paradă pe motoare. Restricții de circulație în Timișoara

Parcarea de la Modex va fi închisă până vineri seară la ora 21.00 pentru desfășurarea…

13 ore ago

Proiectul unui nou Spital Municipal la Timișoara intră într-o altă etapă

O delegație a IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, a fost prezentă la Timișoara…

13 ore ago