Tripletă victorioasă la tenis de câmp; triumfuri și la tenis de masă!

Mihaela Buzărnescu a învins-o pe americanca Alison Riske, cu 6-7, 7-5, 6-4, în încheierea primei zile a turneului olimpic de tenis de câmp, de la Tokyo, informează Agerpres.

(Photo by Paul CROCK / AFP)

Buzărnescu (33 ani, 168 WTA), calificată in extremis la Jocurile Olimpice în urma retragerii multor jucătoare, a reuşit să obţină victoria la capătul unui meci foarte disputat, care a durat aproape trei ore (2 h 53 min). A condus cu 3-1 în primul set, dar a fost egalată, 3-3, iar cele două jucătoare au mers cap la cap, însă în tiebreak românca nu a luat niciun punct. În actul secund, cele două au mers cu serviciul până la 5-5, când Mihaela a reuşit un break care s-a dovedit a fi decisiv (7-5). În setul al treilea, Buzărnescu a început foarte bine, a avut 2-0, Riske e egalat, 2-2, dar Mihaela a făcut un nou break, iar acesta a făcut diferenţa în cele din urmă (6-4).

Pe tabloul olimpic de dublu, perechea Monica Niculescu/Raluca Olaru a debutat cu o victorie spectaculoasă, 7-5, 1-6, 10-6 cu taiwanezele Hao-Ching Chan/Latisha Chan. Niculescu şi Olaru au reuşit să le învingă neaşteptat pe favoritele numărul cinci ale probei după aproape două ore de joc (1 h 58 min).

 

Victorii şi la tenis de masă pentru români

Compatrioții noștri au obţinut două victorii azi și la tenis de masă. La dublu mixt, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs s-a calificat în sferturile de finală după ce au întrecut în primul tur cuplul slovac Lubomir Pistej/Barbora Balazova cu scorul de 4-1 (11-8, 11-8, 12-14, 11-4, 11-9), în 35 de minute. Mâine, în sferturi, Ionescu şi Szocs vor înfrunta chinezii Xin Xu/Shiwen Liu, campionii mondiali din 2019 şi principalii favoriţi la medalii la Tokyo.

La simplu masculin, Ovidiu Ionescu a trecut în primul tur de Xin Yan (Australia), cu 4-1 (11-7, 13-11, 7-11, 11-8, 11-6), în 34 de minute. În turul secund, Ionescu îl va înfrunta, mâine, pe brazilianul Gustavo Tsuboi. La Tokyo, România participă cu echipa feminină (Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs, Elizabeta Samara), cu Bernadette Szocs (simplu, dublu mixt), Elizabeta Samara (simplu) şi Ovidiu Ionescu (simplu, dublu mixt).

Articole asemănătoare

„Nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară”

Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…

7 ore ago

„Oamenii aceia imenși au făcut atâtea pentru Hunedoara și cumva ne-au purtat și pe noi spre acest triumf” | AUDIO

Corvinul Hunedoara a devenit doar a cincea divizionară secundă de fotbal care câștigă Cupa României.…

7 ore ago

Raliu feminin și paradă pe motoare. Restricții de circulație în Timișoara

Parcarea de la Modex va fi închisă până vineri seară la ora 21.00 pentru desfășurarea…

8 ore ago

Proiectul unui nou Spital Municipal la Timișoara intră într-o altă etapă

O delegație a IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, a fost prezentă la Timișoara…

8 ore ago

Trei zile de festivalul „FlorAr“ la Arad

Festivalul „FlorAr“ începe vineri la Arad şi se încheie duminică, iar artiști floriști, ajutați de…

8 ore ago

Proiect pentru un skatepark de 3 milioane de lei în Parcul Central din Timișoara

Studiului de fezabilitate al skateparkului  a fost realizat de o firmă privată în urma consultărilor…

8 ore ago