Ascultă Radio Timișoara Live

Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”, ediția 48. Revelații sonore și măiestrie interpretativă

Interviuri cu managerii instituțiilor organizatoare.

Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”, ediția 48. Revelații sonore și măiestrie interpretativă

Articol de Simona Stoița, 25 aprilie 2024, 14:20 / actualizat: 1 mai 2024, 15:29

Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”, organizat de Filarmonica „Banatul” și Opera Națională Română din Timișoara, se va desfășura în perioada 26 aprilie – 31 mai 2024.

În actuala ediție, cea cu numărul 48, sunt programate 19 evenimente muzical-artistice.

Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”, aflat acum la cea de-a XLVIII-a ediție, reprezintă una dintre cele mai longevive și reprezentative manifestări de gen, fiind înființat, în stagiunea 1968/1969, la inițiativa marilor muzicieni Nicolae Boboc și Ion Românu, dirijori și directori ai Operei, respectiv ai Filarmonicii timișorene.

EXCLUSIVITATE: Ovidiu Florian Andriș, manager Filarmonica „Banatul” Timișoara

„Filarmonica „Banatul” și Opera Națională Română din Timișoara oferă publicului o varietate de evenimente culturale, potrivite pentru toate vârstele și toate gusturile.

Filarmonica „Banatul” are 14 evenimente, programate în cadrul Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”, incluzând concerte simfonice, vocal-simfonice, corale, recitaluri instrumentale și camerale, precum și recitaluri educative, prin care dorim să oferim publicului nostru oportunitatea de a experimenta muzica clasică în toate dimensiunile ei.

veți contribui la susținerea și promovarea culturii și artei

Suntem onorați să continuăm, împreună cu Opera Națională Română din Timișoara, această tradiție extraordinară a Festivalului „Timișoara Muzicală” care este, anul acesta, la cea de-a 48-a ediție.

Acest festival face parte din identitatea Timișoarei, ca centru cultural, formând împreună cu celelalte festivaluri și alte evenimente culturale o selecție bogată și variată de evenimente pentru iubitorii de artă din Timișoara, și nu numai. 

Venind la Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”, veți experimenta nu doar bucuria și încântarea oferite de performanțele muzicale de excepție, dar veți contribui la susținerea și promovarea culturii și artei, în comunitatea noastră. 

Haideți, să ne întâlnim în număr cât mai mare! Să celebrăm împreună puterea și frumusețea muzicii, într-un cadru unic și inspirat.

Vă așteptăm, să vă alăturați nouă în această călătorie muzicală unică în care vom explora, împreună cu frumusețea și profunzimea artei sonore, fiecare eveniment. 

Este o oportunitate de a ne conecta cu emoțiile și sensibilitatea exprimată prin muzică.

Suntem nerăbdători să împărtășim aceste momente magice cu voi!” (Ovidiu Florian Andriș, manager Filarmonica „Banatul” Timișoara)

EXCLUSIVITATE: Cristian Rudic, manager Opera Națională Română din Timișoara

„Împreună cu Ovidiu Andriș, am hotărât să ducem mai departe visul maestrului Ion Românu și al maestrului Nicolae Boboc. 

Despre conducerea acestei Opere de către maestrul Nicolae Boboc, am afirmat întotdeauna că a fost „perioada lui Pericle”. În acea vreme, Opera a avut un repertoriu la care astăzi putem doar visa.

Au făcut foarte multe premiere cu muzică contemporană. S-a pus, de exemplu, „Telefonul”, de Gian Carlo Menotti, “Die Kluge”, de Carl Orff.

S-a cântat “Boris Godunov”, repertoriu rus, german, italian, multă operetă, cvasi-tot ce se putea imagina, pe vremea aceea, într-un teatru ca acesta, și nu numai, chiar „forțând” granițele și limitele acustice ale acestui teatru. 

Să nu uităm două titluri wagneriene, „Vasul fantomă” și “Lohengrin”. 

De-a lungul vremii, apele s-au despărțit… Festivalul a trecut și prin crize…

încercăm să ne „seducem” publicul

Cum spuneam, continuând visul celor doi înaintași, anume, un festival muzical, un festival – „Timișoara Muzicală”, așa cum l-au visat ei, încercăm să-l ducem mai departe.

Nădăjduim că apele s-au reîntâlnit, pour toujours, încât, iată, anul acesta, din punct de vedere al Operei, încercăm să ne „seducem” publicul, cu titluri, precum “Turandot”, „Bal la Savoy”, “Tosca”, “Otello” și “Opera Gala”.

Am amintit de cei doi „plămâni muzicali” ai acestui oraș, fiind vorba despre Opera Națională Română din Timișoara și Filarmonica „Banatul”, neuitând și de ceilalți participanți la festival. Este vorba despre Liceul de Artă „Ion Vidu” și Facultatea de Muzică și Teatru, instituțiile care ne furnizează materialul uman care va compune mai târziu ansamblurile noastre artistice. E foarte importantă această colaborare. Meritul de a fi cooptat aceste instituții, în festivalul din acest an, este al lui Ovidiu Andriș.

Le doresc tuturor succes, o stare de spirit care să fie creativă și care să provoace o emulație în acest oraș atât de muzical.

De-a lungul festivalului, acest oraș să respire cu adevărat Muzica!

Doresc succes tuturor celor care au pus umărul la acest festival în spiritul respectului pentru înaintași, sperând într-un viitor cât mai îndelung al acestui festival, Filarmonicii Banatul, și nu în ultimul rând, Liceului de Artă „Ion Vidu” și Facultății de Muzică și Teatru, parteneri și ei, în acest amplu proiect. 

Doresc baftă, soliștilor, mulțumesc tuturor celor care sunt în spatele soliștilor și nu se văd pe scenă. Baftă tuturor!

Vă așteptăm la festival, Timișoara cu cei doi „plămâni muzicali”, ajutați de instituțiile care cu adevărat ne furnizează resursa umană. 

Probabil, resursa cea mai valoroasă este artistul.

Sperăm că artiștii vor duce mai departe acest nobil gând, al Festivalului „Timișoara Muzicală”.” (Cristian Rudic, manager Opera Națională Română din Timișoara)

Din programul Festivalului „Timișoara Muzicală” (2024),  ediția 48

“Turandot” – Giacomo Puccini, spectacol de operă (26 aprilie 2024), în deschiderea festivalului

Cristian Rudic“Turandot” este ultima operă a lui Puccini.

Cu această capodoperă vrem să marcăm 77 de ani de la înființarea Operei. 

Sigur, spectacolul inaugural a fost “Aida”, dar în acest an, fiind centenar Puccini, am „forțat” destinul puțin, “aiutavo la sorte”, cum se zice așa de frumos în „Boema”.

Am „ajutat” soarta, și am programat “Turandot”, în data de 26 aprilie, conducerea muzicală fiind preluată de maestrul Guido Mancusi, în regia artistică a lui Corneliu Murgu, regretatul director al Operei Naționale Române din Timișoara. 

În distribuție, Dragana Radaković, Bogdan Zahariea (Calaf) și Mihaela Marcu e Liu (debut).

“Turandot” marchează începutul festivalului din acest an.

“Turandot” este meritoriu pentru Opera Națională Română din Timișoara, îl va transporta la București, în Bucharest Opera Festival, în data de 12 iunie, în aceeași distribuție.

Ne bucurăm să putem și „exporta” acest mare eveniment care va deschide Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”!

Concert vocal-simfonic (2 mai  2024)

Ovidiu Florian AndrișDeschiderea Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”, la Filarmonica „Banatul”, va avea loc pe data de 2 mai, ora 19:00, la Sala „Capitol”, cu un Concert vocal-simfonic, medalion, dedicat lui Ludwig van Beethoven, susținut de Orchestra simfonică „Remus Georgescu”, avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul RADU POPA, împreună cu Corul „Ion Românu”, dirijat de maestrul IOSIF TODEA.

Soliști: DANIEL CIOBANU – pian, LUIZA FATYOL – soprană, OVIDIU PURCEL – tenor, MIHAI DAMIAN – bariton.

În prima parte, vom asculta Concertul pentru pian și orchestră nr. 4 în sol major, op. 58, compus de Ludwig van Beethoven, iar în partea a doua, Oratoriul „Iisus pe Muntele Măslinilor” op. 85, singurul oratoriu compus de Ludwig van Beethoven.

Bal la Savoy – Paul Abraham, spectacol de operetă (8 mai 2024)

Cristian Rudic: Opereta are o tradiție cu adevărat lungă, la Timișoara.

Putem spune că de când Majestatea Sa, Mihai I a semnat Decretul de înființare a instituției noastre dragi, opereta a fost în gândirea primei directoare, Aca de Barbu, care chiar de la început a adus, împreună cu Rudolf Schatti, de la Viena, un bun cultural care se numește „Liliacul”, și tradiția vieneză de a da „Liliacul”, în data de 31 decembrie, seara.

Iată tradiție neîntreruptă de atunci decât  o dată, în 1989, e clar de ce, și de-a lungul pandemiei, evident nu s-a putut da „Liliacul” de Anul Nou, de două ori la rând. 

Opereta nu a fost niciodată tratată, la Timișoara, precum o „Cenușăreasă a operei”.  

Opereta e un gen pretențios. Cere foarte mult de la artist. Este “demanding”, din acest punct de vedere. Cere să fii actor, dansator, cântăreț, să creezi bună dispoziție, permanent, bineînțeles, având și un happy-end, în general. 

Este un gen care poate să deschidă porțile Operei, pentru cei care calcă prima dată la un spectacol de teatru liric, balet, operă, sau de musical.

 Această tradiție a fost consolidată de-a lungul deceniilor, de la începutul Operei din Timișoara până astăzi.

 Ultima premieră a genului, cea mai proaspătă, este „Bal la Savoy”. Cu adevărat proaspătă, din toate punctele de vedere.

 La pupitru – Mihnea Ignat, regia și coregrafia inegalabilului Răzvan Mazilu, care știe să aplice „vraja” sa oricărui spectacol, a cărei regie o semnează, decorurile și costumele marelui Dragoș Buhagiar.

 În distribuție, Bogdan Zahariea, Mihaela Marcu, Cristina Vlaicu, Octavian Vlaicu. 

Un festin pentru ochi și urechi, sperăm, la care vă invităm, dragi timișoreni, și nu numai timișoreni. Urbi et orbi facem această invitație.

 Este un spectacol care în secunda când se pune în vânzare, deja se și vinde. E un mare succes de public. Venisti.Vidisti.Avdisti

Recital Percuție, de Ziua Europei (9 mai 2024)

Ovidiu Florian AndrișVom avea parte de un Recital de percuție, dedicat Zilei Europei, în data de 9 mai, alături de SANTANGELO PERCUSSION ENSEMBLE, solist fiind chiar Claudio Santangelo, cu participarea studenților săi: Viviana Garbetta, Giorgia D’Angelo, Lorenzo Armagno, Giuseppe Corsaro, Lorenzo Spadaccini.

Este invitat Ansamblul PERCUTISSIMO, condus de profesorul DORU ROMAN, alături de percuționiștii: MICHAEL BLESCUN, BOGDAN BUICĂ, GIULIA SZUROMI și DAVID CSERMAK.

Concerte simfonice

Ovidiu Florian AndrișConcertele simfonice vor fi momentele de vârf ale festivalului.

Trei reprezentații majore, pe 10, 24 și 31 mai, acesta din urmă marcând închiderea festivalului într-un mod grandios.

Vineri, 10 mai, Concert simfonic, alături de Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii „Banatul” Timișoara, dirijor ALEXANDER SINAN BINDER, solistă fiind SARAH NEMȚANU, concertmaestru al Orchestrei Naționale a Franței, pe care am văzut-o și anul trecut în Timișoara. Ea va interpreta concertul de vioară de Sibelius în re minor op. 47, iar în partea a doua vom asculta superba Simfonie nr. 5, de P. I. Ceaikovski. 

Un nou concert simfonic, de neratat, va fi pe 24 mai, de la ora 19:00, la Sala „Capitol”, susținut de Orchestra Filarmonicii „Banatul”, sub bagheta dirijorului RÓBERT FARKAS. Solistul concertului va fi contrabasistul Wies de Boevé.

În program: 

  • SCHNITTKE – Moz-Art à la Haydn 
  • BOTTESINI – Concertul pentru contrabas și orchestră nr. 2, în si minor, BOT. 29
  • W. A. MOZART – Simfonia nr. 41, în do major, KV 551 – Jupiter

Tosca – Giacomo Puccini, spectacol de operă (15 mai 2024)

Cristian RudicUrmează Tosca, capodopera pucciniană. 

Iată al doilea titlu de Giacomo Puccini, în acest festival, fiind și centenarul Puccini.

Tosca, în conducerea muzicală a lui Ciprian Teodorașcu, regia artistică a lui Ognian Draganoff, avându-i în distribuție pe Lăcrimioara Cristescu, Remus Alăzăroae și George Proca. 

Suntem cu adevărat mândri că Opera Națională Română din Timișoara oferă acest spectacol cu distribuția casei, care este, se pare, cea mai dorită de publicul timișorean.

Concert vocal-simfonic (17 mai 2024)

Ovidiu Florian Andriș: Filarmonica „Banatul” Timișoara este gazda evenimentului spectaculos, din 17 mai, la care este invitat Corul Academic al Filarmonicii din Arad, care va urca pe scenă alături de Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii „Banatul”. La pupitrul dirijoral se va afla GEORGE JACKSON.

Corul „Ion Românu” al Filarmonicii „Banatul” Timișoara va fi pregătit de către maestrul IOSIF TODEA, iar Corul Academic al Filarmonicii Arad, de către maestrul ROBERT-DANIEL RĂDOIAȘ.

Soliști: BOGDAN BACIU – bariton, RYSZARD GROBLEWSKI – violă.

În program:

  • ELGAR – Uvertura de concert „In the South”, op. 50
  • VAUGHAN WILLIAMS – Flos Campi, pentru violă, cor și orchestră
  • WILLIAM WALTON – Cantata „Belshazzar’s Feast”

“Otello” – Giuseppe Verdi, spectacol de operă (19 mai 2024)

Cristian Rudic“Otello” are, în cazul meu, și conotații nostalgice. Premiera acestei opere a avut loc în 10 mai 2001.

Am avut onoarea, plăcerea și marea răspundere de a debuta, în rolul lui Jago, alături de marele Otello al lumii, care a fost Corneliu Murgu, regretatul Corneliu Murgu. 

Acel spectacol, mie însumi, mi-a marcat viața artistică, dar a marcat și viața artistică a întregii regiuni, pentru că “Otello”, această capodoperă verdiană, pe la sfârșitul creației marelui compozitor, a fost cu adevărat o mare provocare, la vremea aceea, în 2001.

Cunosc toată munca depusă atunci și o rememorez, cum spuneam, cu nostalgie.

Acel “Otello” un timp nu s-a jucat, apoi a mai venit și pandemia peste noi, și după o pauză atât de îndelungată, am zis că un titlu atât de important al literaturii universale merită repus în scenă.

Și după atâta pauză, evident, Claudia Machedon de la București a dat o tușă de actualizare a acestui spectacol, într-o distribuție de care suntem mândri.

Acest spectacol a avut succesul mai mare decât ni l-am dorit deja atunci.

Am considerat că e mai mult decât potrivit și își are loc într-un festival.

Regia inițială a fost a doamnei Carmen Dobrescu. Claudia Machedon a făcut adaptarea regizonală ultimă, în scenografia lui Grigore Gorduz, care scenografie a fost readaptată de neprețuita prietenă a casei, Geta Medinschi, un artist absolut îndrăgit.

În distribuție îl avem ca Otello pe Teodor Ilincăi, ca Jago pe George Proca, Paula Iancic e Desdemona, Cristian Mogoșan, invitat de la Cluj, îl va cânta pe Cassio.

Recitaluri instrumentale și camerale

Ovidiu Florian Andriș: Recitalurile aduc în prim plan virtuozitatea și talentul unor muzicieni remarcabili, dintre care îi amintim pe Ioan Mihăilescu – la pian (16 mai, la Sinagoga din Cetate), Ansamblul GIOVENTÙ ARMONIOSA (20 mai, la Sala „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu”), Daniel Ciobanu (28 mai), într-un eveniment sincretic ce va include și dansatori.

Recitaluri educative

Ovidiu Florian Andriș: Recitalurile educative aduc o nouă dimensiune festivalului, oferind oportunitatea de a învăța și de a descoperi mai multe despre muzică, alături de Cvartetul GENTIS și ansamblul coral. 

În data de 15 mai, vom avea parte de un Recital educativ – „Destinații muzicale”, alături de Cvartetul GENTIS, format din LENUȚA ROMAN – clarinet, LAURA RISTIĆ ROMAN – vioară, MARKO RISTIĆ – acordeon și DORU ROMAN – percuție.

Miercuri, 29 mai, copiii sunt așteptați la un Recital educativ „COLOANE SONORE DIN FILME CELEBRE”. 

Fragmente celebre vor fi interpretate de Corul „Ion Românu” al Filarmonicii „Banatul” Timișoara, alături de soliștii ANA KUI – mezzosoprană, ALEXANDRU ȘUCA – bariton, ANTONIU MARC – bariton.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul IOSIF TODEA, iar evenimentul va fi prezentat de actorul ADRIAN JIVAN.

Concerte cu tineri artiști în devenire

Ovidiu Florian Andriș: Și nu în ultimul rând, festivalul oferă o platformă pentru tinerii talentați să-și prezinte abilitățile, prin concerte, demonstrând astfel viitorul promițător al scenei muzicale locale.

Orchestra simfonică a Facultății de Muzică și Teatru Timișoara, sub bagheta dirijorului SEBASTIAN FELEA, invită publicul la un concert simfonic alături de MAKSYM BORINOV, la trompetă, și DANIEL MARINĂU, la pian.

Evenimentul are loc marți, 21 mai 2024, de la ora 19:00, la Sala Capitol.

 În program:

  • Simfonia nr. 4, de P. I. CEAIKOVSKI
  • Concertul pentru trompetă și orchestră, compus de A. GOEDIKE
  • Concertul pentru pian și orchestră în la minor, de E. GRIEG

Filarmonica „Banatul” Timișoara invită publicul la concertul simfonic susținut de Orchestra simfonică a Liceului de Artă „Ion Vidu”, joi, 23 mai 2024, de la ora 19:00, la Sala „Capitol”.

La pupitrul dirijoral se va afla COSMIN TEODOR HĂRȘIAN.

Soliști: LOIS MUNTEAN – vioară, SERENA ȘCHIOPU – flaut.

 În program: 

  • A. MOZART – Uvertura la opera „Don Giovanni”
  • MERCADANTE – Concertul pentru flaut și orchestră în mi minor, partea I
  • A. MOZART – Concertul pentru vioară și orchestră nr. 5 în la  major, partea I
  • L. van BEETHOVEN – Simfonia nr. 1.

Joi, 30 mai 2024, de la ora 19:00, Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu”, dirijat de prof. dr. Maria Gyuris, invită publicul la un concert găzduit în Sala „Mihai Perian”.

Programul va include fragmente muzicale compuse de Dan Buciu (după „Dorința” de Mihai Eminescu), Remus Georgescu (după „Cavalcada” de Radu Stanca), Diana Dembinski Vodă (De Sânziene), Knut Nystedt (Sancta Maria) și Brian T. Field (O magnum mysterium).

Opera Gala 2024 (22 mai 2024)

Cristian Rudic: Last but not least, este Opera Gala, continuarea unei tradiții începute anul trecut.

Opera Națională Română din Timișoara a depus un efort îndrăzneț la ora aceea de a se deplasa la Amsterdam, în meritoria și splendida sală Royal Concertgebouw.

La Royal Concertgebouw am cântat trei gale, în două zile, anul trecut, cu un succes răsunător, cu trei săli umplute în două zile, cu o Gală de operă.

Greul l-au dus artiștii, orchestra, corul și soliștii Operei Naționale Române din Timișoara, anul trecut, Paula Iancic, Remus Alăzăroae și George Proca.

Anul acesta, Șerban Vasile, Remus Alăzăroae și Paula Iancic. La pupitru va fi Raymond Janssen.

Înainte de a pleca la Amsterdam, din nou, anul acesta, vom da această gală cu bucurie la Timișoara, în data de 22 mai.

Concert simfonic (31 mai 2024), în închiderea festivalului

Ovidiu Florian Andriș: Cea de-a XLVIII-a ediție a prestigiosului Festival „Timișoara Muzicală”, unul dintre evenimentele culturale de tradiție ale orașului, se încheie cu un concert simfonic susținut de Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii „Banatul” Timișoara, care se va bucura de prezența maestrului DAVID NIEMANN.

 Solista concertului de vineri, 31 mai 2024, va fi talentata pianistă ALEXANDRA DARIESCU.

Evenimentul are loc de la ora 19:00, la Sala Capitol.

 În program:

  • Concertul pentru pian și orchestră nr. 1, op 23, de P. I. Ceaikovski
  • Dansurile simfonice, op. 45, de S. Rachmaninov.

(Foto/afișe/info: Filarmonica „Banatul” Timișoara, Opera Națională Română din Timișoara. Foto/autor Dana Moica)

Invenţii antice şi arme din Imperiul Roman, prezentate într-o expoziţie la muzeul din Arad
Cultură marți, 23 aprilie 2024, 10:53

Invenţii antice şi arme din Imperiul Roman, prezentate într-o expoziţie la muzeul din Arad

Expoziția “Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” va fi deschisă în perioada 24 aprilie – 24 iunie la Palatul Cultural din Arad....

Invenţii antice şi arme din Imperiul Roman, prezentate într-o expoziţie la muzeul din Arad
Scriitorul Răsvan Popescu lansează la Timișoara “Omul orchestră. Un jurnal altfel”
Cultură luni, 22 aprilie 2024, 12:49

Scriitorul Răsvan Popescu lansează la Timișoara “Omul orchestră. Un jurnal altfel”

Cartea lui Răsvan Popescu, “Omul orchestră. Un jurnal altfel”, este publicată de Editura Cartea Românească Educațional. Volumul îl poartă...

Scriitorul Răsvan Popescu lansează la Timișoara “Omul orchestră. Un jurnal altfel”
Muzeul Banatului pregătește o nouă expoziție cu obiecte de patrimoniu
Cultură duminică, 21 aprilie 2024, 17:14

Muzeul Banatului pregătește o nouă expoziție cu obiecte de patrimoniu

Expoziția va fi deschisă la Muzeul Național al Banatului din Timișoara în prima săptămână a lunii mai. Expoziția va prezenta obiecte...

Muzeul Banatului pregătește o nouă expoziție cu obiecte de patrimoniu
Expoziţia dedicată Conacului Mocioni revine la Timişoara, după ce a fost prezentată în Islanda
Cultură joi, 18 aprilie 2024, 10:26

Expoziţia dedicată Conacului Mocioni revine la Timişoara, după ce a fost prezentată în Islanda

Expoziția-eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei. Expoziţia despre...

Expoziţia dedicată Conacului Mocioni revine la Timişoara, după ce a fost prezentată în Islanda
Cultură miercuri, 17 aprilie 2024, 08:41

“Biserici de lemn din România”, proiecție la Cinema Victoria

Documentarul “Biserici de lemn din România” este regizat de Cristian Vasilescu. Filmul este o incursiune în arhitectura lăcașelor de cult,...

“Biserici de lemn din România”, proiecție la Cinema Victoria
Cultură duminică, 14 aprilie 2024, 21:58

BODIES & EMOTIONS, premieră, la Opera Națională Română din Timișoara

„Bodies & Emotions” este „un spectacol de balet care explorează conexiunea profundă între corp și emoție, prin intermediul...

BODIES & EMOTIONS, premieră, la Opera Națională Română din Timișoara
Cultură marți, 9 aprilie 2024, 19:01

Încep lucrările de conservare a sitului arheologic Tibiscum

Proiectul de conservare a sitului arheologic Tibiscum a obținut finanțare de la Institutul Național al Patrimoniului. Fondurile vor fi folosite...

Încep lucrările de conservare a sitului arheologic Tibiscum
Cultură vineri, 5 aprilie 2024, 10:26

„riTM în Banat” cu Ansamblul PERCUTISSIMO, periplu muzical în premieră

„riTM în Banat” este un periplu muzical, în premieră, de promovare a apropiatei ediții, cea cu numărul 48, a Festivalului Internațional...

„riTM în Banat” cu Ansamblul PERCUTISSIMO, periplu muzical în premieră