Ascultă Radio Timișoara Live

Cârnaţii din carne de capră ca la Soceni, al cincilea produs tradițional atestat în Caraș-Severin

Foto: caon.ro

Cârnaţii din carne de capră ca la Soceni, al cincilea produs tradițional atestat în Caraș-Severin
Foto: Foto: caon.ro

Articol de Radio Timișoara, 16 august 2019, 14:35

Un nou produs tradiţional a fost atestat în judeţul Caraş-Severin, numărul total al produselor ajungând acum la cinci.

Este vorba despre “cârnaţii din carne de capră ca la Soceni”, care conţin carne proaspătă de capră din rasa “Alba de Banat” şi pulpă de porc din gospodăria producătorului, fiind afumaţi la fum natural.

Produsul a fost înscris în Registrul Naţional al produselor tradiţionale. Producătorul Ioan Păun din Soceni, comuna Ezeriş, a reuşit să demonstreze că produsul său are un istoric aparte şi este produs după aceeaşi reţetă veche, dar şi că pentru a-i produce, foloseşte aceleaşi mijloace ca în trecut.

Celelalte patru produse atestate în Caraș-Severin vin toate de la Bocșa și sunt sortimente pe bază de ciuperci, de fasole, de vinete şi o salată mixtă bănăţeană de ciuperci şi legume.

De asemenea, în judeţul Caraş-Severin, sunt şi 11 produse au obţinut certificatul de produs montan. Este vorba de sucuri de fructe, brânză şi produse apicole.

Etichete:
Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”
Agricultură sâmbătă, 11 mai 2024, 17:47

Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”

Food Intel Forum AQUA Carpatica s-a desfășurat în două locații de excepție, respectiv Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină...

Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”
“Din grădina Dorobanțiului”, proiect de relansare a legumiculturii din Arad
Agricultură luni, 22 aprilie 2024, 14:49

“Din grădina Dorobanțiului”, proiect de relansare a legumiculturii din Arad

Comuna Dorobanți, din județul Arad, a fost renumită, pe vremuri, pentru legumele de bună calitate cu care venea pe piețele din vestul țării...

“Din grădina Dorobanțiului”, proiect de relansare a legumiculturii din Arad
Seceta și temperaturile ridicate, motive de îngrijorare pentru agricultorii arădeni
Agricultură marți, 9 aprilie 2024, 08:56

Seceta și temperaturile ridicate, motive de îngrijorare pentru agricultorii arădeni

Agricultorii din Arad atrag atenția că plantele din culturile de toamnă s-au maturizat prematur. Din cauza secetei, grâul, orzul și rapița sunt...

Seceta și temperaturile ridicate, motive de îngrijorare pentru agricultorii arădeni
Peste 17.500 de fermieri hunedoreni, pot depune cereri de plată la APIA
Agricultură sâmbătă, 6 aprilie 2024, 12:26

Peste 17.500 de fermieri hunedoreni, pot depune cereri de plată la APIA

Peste 17.500 de fermieri din județul Hunedoara sunt aşteptaţi să depună cereri de plată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în...

Peste 17.500 de fermieri hunedoreni, pot depune cereri de plată la APIA
Agricultură vineri, 5 aprilie 2024, 07:15

Rapița a înflorit cu aproape o lună mai devreme în Timiș. Fermierii, îngrijorați de schimbările climatice

Sezonul fotografiilor în lanurile cu rapiță s-a deschis deja în județul Timiș. Vremea caldă din februarie și din luna martie a dus la o...

Rapița a înflorit cu aproape o lună mai devreme în Timiș. Fermierii, îngrijorați de schimbările climatice
Agricultură joi, 28 martie 2024, 19:32

Soluția propusă e ministrul Agriculturii pentru sectorul suinelor afectat de pesta porcină

Aceasta este soluția ministrului Agricuturii pentru salvarea sectorului atât de afectat de pesta porcină africană. Prezent, astăzi, la Arad,...

Soluția propusă e ministrul Agriculturii pentru sectorul suinelor afectat de pesta porcină
Agricultură sâmbătă, 23 martie 2024, 21:25

“Diminețile satului”, incursiune la Curtici și Recaș

Invitații emisiunii “Diminețile satului” vor fi directorul general al Cominatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, și directorul...

“Diminețile satului”, incursiune la Curtici și Recaș
Agricultură joi, 14 martie 2024, 19:40

Întreprinzătorii din mediul rural, prea puțin interesați de proiecte de școlarizare

Tot mai mulți oameni de afaceri din mediul rural doresc să își deschidă silozuri sau linii de fabricare a berii artizanale. Reprezentanții...

Întreprinzătorii din mediul rural, prea puțin interesați de proiecte de școlarizare