Lansare de carte la Moldova Nouă: „Încă un pas – antologie de versuri de la autori din Clisura Dunării”
21 martie 2023 @ 17:00 –
Volumul prezintă 227 de creații, realizate în perioada 1 aprilie 2022 – 26 februarie 2023, de 18 de autori originari din Clisura Dunării, unii dintre ei aflați la debut.
Articol de Dana Florea, 21 martie 2023, 17:00

După „Ecourile au prins viață” și „Incandescența zborului”, Casa de Cultură Moldova Nouă continuă seria antologiei de versuri de la autori din Clisura Dunării cu volumul „Încă un pas”. Acest al treilea volum, special dedicat Zilei Internaționale a Poeziei la Moldova Nouă, va fi lansat marți, 21 martie 2023, începând cu ora 17:00, exact de Ziua Internațională a Poeziei.
Această nouă antologie prezintă 227 de creații, realizate în perioada 1 aprilie 2022 – 26 februarie 2023, de 18 de autori, originari din Moldova Nouă, Moldova Veche, Șușca, Padina Matei, Sichevița, Gornea, Berzasca, Liubcova, Radimna și Pojejena, fie că s-au aflat la debut, fie că nu. Creațiile lor au abordat diferite teme și nu au mai fost prezentate în alte proiecte editoriale tipărite până la momentul editării acestei antologii.
„Printre aceștia, am ținut să fie inclus și bunul nostru prieten, regretatul poet Mihai Leonte, de la care nu puține volume ne-au rămas – o persoană simplă, modestă, un adevărat promotor al poeziei în Clisura Dunării și un susținător mereu prezent al celor aflați la început de drum.”, menționează coordonatorul antologiei, Dorin Tismănariu.
Pe lângă Mihai Leonte, ceilalți autori care ni s-au alăturat proiectului și au fost antologați în volumul „Încă un pas” sunt: Mariana Pezzolo, Maricica Miloievici, Gherghina-Maria Putnic, Laura Luisa Alina Sporea, Emanuela Ionela Jurca, George Rez, Alexandra Alina Teoran, Antonia-Maria Moraru, Raluca Constantinovici, Amalia Neșici, Antonia Teodora Jurca, Andreea Alexandra Nagy, Aydan Cristian Honceriu, Ionela Otilia Damian, Ana-Maria Alexandra Dumitrovici, Patricia Maia Dobroica și Natașa Mutașcu.
Antologia a fost tipărită prin sprijinul financiar oferit de Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă și aduce în plus un cuvânt introductiv semnat de cercetătoarea Viviana Milivoievici, originară din Moldova Nouă, respectiv o notă semnată de coordonatorul Dorin Tismănariu.
Intrarea este liberă.