Un nou produs tradiţional a fost atestat în judeţul Caraş-Severin, numărul total al produselor ajungând acum la cinci.
Este vorba despre “cârnaţii din carne de capră ca la Soceni”, care conţin carne proaspătă de capră din rasa “Alba de Banat” şi pulpă de porc din gospodăria producătorului, fiind afumaţi la fum natural.
Produsul a fost înscris în Registrul Naţional al produselor tradiţionale. Producătorul Ioan Păun din Soceni, comuna Ezeriş, a reuşit să demonstreze că produsul său are un istoric aparte şi este produs după aceeaşi reţetă veche, dar şi că pentru a-i produce, foloseşte aceleaşi mijloace ca în trecut.
Celelalte patru produse atestate în Caraș-Severin vin toate de la Bocșa și sunt sortimente pe bază de ciuperci, de fasole, de vinete şi o salată mixtă bănăţeană de ciuperci şi legume.
De asemenea, în judeţul Caraş-Severin, sunt şi 11 produse au obţinut certificatul de produs montan. Este vorba de sucuri de fructe, brânză şi produse apicole.
Comisia de Sistematizare a Circulației a aprobat închiderea circulației pe strada Căpitan Ignat, din 21…
Muzeul Naţional de Artă Timişoara deschide “Bufetul Simţurilor@Galeria Arcada”, un proiect iniţiat în anul TM2023.…
Juergen Klopp și-a condus elevii pentru ultima dată în acest mandat și a câştigat cu…
Creația în bronz a sculptorului Péter Jecza, realizată cu ani în urmă, îl înfățișează pe…
2 milioane de euro este suma pe care Grupurile de Acțiune Locală Timișoara și Colinele…
Componenții CSU Universitatea de Vest au terminat în urma câștigătoarei CSC Berceni, o echipă, care…