Un zbor umanitar TAROM pentru repatrierea românilor din Istanbul este programat la noapte, la ora 2:15, anunță Ministerul Afacerilor Externe.
Acesta este cel de-al doilea zbor umanitar care va aduce românii aflați în Istanbul. Primul, RO264, a fost programat la ora locală 18:35 de la Istanbul spre București și aduce 131 de români.
Restul cetățenilor români care nu vor putea fi îmbarcați cu zborul numărul RO264 vor putea fi preluați cu zborul umanitar al companiei TAROM RO2264. Acesta va prelua alți maximum 131 de români și va decola începând cu ora 02:15 (oră pentru care a fost acordat culoarul de zbor de către autoritățile locale turce).
Echipele mobile ale Consulatului General al României la Istanbul se află în continuare în Aeroportul Internațional Ataturk împreună cu reprezentanții TAROM Istanbul și oferă asistență cetățenilor români aflați în incinta acestuia.
Punctele de întâlnire pentru cetățenii români au fost stabilite în două locații — zona de check-in la poarta G17, iar în zona de tranzit — în proximitatea ghișeului central de informații, lângă Cafe Nero și Magazinul Old Bazaar.
MAE a pus la dispoziția cetățenilor interesați în mod suplimentar și linia telefonică TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum și adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. Cetățenii români aflați în Turcia au în continuare la dispoziție numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.
De la ora 11:00 se vor juca cele șase meciuri din play-out, din etapa a…
Accidentul s-a produs, în această dimineață, pe strada Andrei Șaguna din Timișoara. „Un bărbat de…
Până în data de 14 mai, hunedorenii pot depozita deșeurile voluminoase lângă punctele de colectare…
Astăzi, temperaturile vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. Cerul va fi variabil,…
Firme din România, Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, discută astăzi și mâine,…
Documentația va fi realizată de Caius Ovidiu Merșa, antropolog culinar și expert în artele culinare,…