Etichetele produselor care conțin zeci de ingrediente ar trebui să ridice anumite semne de întrebare, avertizează nutriționiștii.
Alegerea unor alimente cât mai puțin procesate și evitarea produselor junk food sau a celor cu mulți aditivi în compozitie, este primul pas pe calea spre o alimentație sănătoasă.
Acest lucru este valabil mai ales în cazul copiilor și al persoanelor care suferă de diabet, obezitate sau probleme cardiace, spune specialistul în dietă și nutriție Maria Varga.
“Marea majoritate a oamenilor nu sunt atenți cu adevărat la ceea ce mănâncă, nici la ceea ce cumpără. Foarte important este să aleagă alimentele cât mai simple, simplitate întotdeauna a fost câștigătoare. De foarte multe ori, din păcate, oamenii nu știu ce înseamnă procesat. E vorba de a adăuga multe alte substanțe față de ce era inițial, momentul. În care citim noi etichete, care are 20, 30, 40 de ingrediente, când noi știm că, în mod natural, ar trebui să aibă câteva, deja e un semn de întrebare”, spune Maria Varga
Specialistul în nutriție mai spune că în cazul copiilor este esențială educația de la cea mai fragedă vârstă în ceea ce înseamnă alimentația sănătoasă, obiceiurile alimentare bune păstrându-se mai apoi pe parcursul întregii vieți.
Firme din România, Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, discută astăzi și mâine,…
Documentația va fi realizată de Caius Ovidiu Merșa, antropolog culinar și expert în artele culinare,…
Specialiştii Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului au montat 120 de cuiburi artificiale de păsări pentru…
Primele trei runde au lăsat urme în lot. Antrenorii Mugur Preda și Valentin Popârlan au…
Mai multe opere rare ale pictorului Nicolae Grigorescu vor fi expuse timp de o lună…
Timișenii au nevoie de victorie sau chiar egal pentru a se salva. Timișenii au 26…