24 de echipe din lume, dintre care cinci din România, au participat la IKA/Culinary Olympics din Stuttgart.
Echipa Kolping Timișoara a obţinut mențiune la Olimpiada de Gastronomie organizată la Stuttgart.
Bucătarii timișoreni au avut de prezentat în fața juriului 30 de preparate diferite, de la finger food, starters, five-course fine dining și deserturi pe o masă de nouă metri pătrați.
“Ne-am străduit din răsputeri, am reușit, am și gresit dar mai presus de toate, am învățat. În ziua competiției, am reusit să obținem o mențiune, iar pentru noi, o echipa de tineri pasionați, această mențiune este cel mai frumos rezultat pe care îl putem împărtăși cu voi”, se arată pe pagina Casa Calfelor Kolping Timisoara.
Echipa Kolping Timișoara, coordonată de Florin Kiss, este formată din tineri cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani.
Echipa, formată din șapte elevi la profile alimentare și gastronomice și un student, a început pregătirile încă din luna martie a anului trecut.
IKA/Culinary Olympics a reunit peste 1.200 de bucătari și patiseri din 55 de țări și 500 de bucătari profesioniști participanți la probe individuale.
Casa Calfelor Kolping intenționează să înceapă construcția unei școli profesionale de gastronomie.
Firme din România, Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, discută astăzi și mâine,…
Documentația va fi realizată de Caius Ovidiu Merșa, antropolog culinar și expert în artele culinare,…
Specialiştii Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului au montat 120 de cuiburi artificiale de păsări pentru…
Primele trei runde au lăsat urme în lot. Antrenorii Mugur Preda și Valentin Popârlan au…
Mai multe opere rare ale pictorului Nicolae Grigorescu vor fi expuse timp de o lună…
Timișenii au nevoie de victorie sau chiar egal pentru a se salva. Timișenii au 26…