Ascultă Radio Timișoara Live

Producătorul de vin Cramele Recaș consideră că anul acesta va fi de referință pentru calitatea vinurilor

Calitatea vinului produs anul acesta din strugurii de pe dealurile Recaşului va fi de referinţă, spune directorul Cramelor, Gheorghe Iova. Acesta subliniează că atât vremea, cât şi tehnologia folosită au venit în sprijinul calităţii.

Producătorul de vin Cramele Recaș consideră că anul acesta va fi de referință pentru calitatea vinurilor

Articol de Radio Timișoara, 2 octombrie 2015, 16:57

Avem recoltată întreaga suprafață, mai puțin Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. Premisele pentru vin sunt extraordinare. Tehnologul nostrum australian spunea că ‘Sunt de 15 ani la voi, dar o toamnă atât de favorabilă, mai cu seamă pentru producerea vinurilor roșii, n-am întâlnit. O Fetească neagră cum am făcut anul acesta cu siguranță nu am avut niciodată până acum. Asta ținând cont de ceea ce a fost din punct de vedere al condițiilor climatice și al tehnologiei pe care am aplicat-o în ceea ce privește materia primă. Avem speranțe că 15 va fi un an de referință în ceea ce privește calitatea vinurilor.

Domeniul viticol de la Recaș va asigura anul acesta şi cantitativ produsul pe piaţă, dă asigurări directorul cramelor.

 

 

Situația culturilor agricole din Timiș după valul de caniculă
Economie sâmbătă, 20 iulie 2024, 15:02

Situația culturilor agricole din Timiș după valul de caniculă

Porumbul, floarea-soarelui și soia sunt în plină vegetație. În aceste condiții, se simte nevoia precipitațiilor după perioada caniculară,...

Situația culturilor agricole din Timiș după valul de caniculă
Lubenițele de Banat, în plin sezon
Economie joi, 18 iulie 2024, 09:57

Lubenițele de Banat, în plin sezon

Cu toate că tarabele comercianților sunt pline cu lubeniță de Gottlob, fructele zemoase s-au copt și în alte localități timișene. La...

Lubenițele de Banat, în plin sezon
Schimbările climatice inlfuențează viaţa albinelor. Apicultor: Va trebuie să ne obișnuim
Economie marți, 9 iulie 2024, 11:07

Schimbările climatice inlfuențează viaţa albinelor. Apicultor: Va trebuie să ne obișnuim

După o perioadă în care culesul de primăvară a dat emoții mari a picultorilor din județul Hunedoara, în acest an lucrurile s-au schimbat în...

Schimbările climatice inlfuențează viaţa albinelor. Apicultor: Va trebuie să ne obișnuim
Program de formare finanțat prin PNRR și derulat de Aquatim cu universitățile timișorene
Economie joi, 4 iulie 2024, 18:45

Program de formare finanțat prin PNRR și derulat de Aquatim cu universitățile timișorene

Societatea Aquatim în colaborare cu cele patru universități de stat din Timișoara derulează un proiect european care urmărește formarea de...

Program de formare finanțat prin PNRR și derulat de Aquatim cu universitățile timișorene
Economie miercuri, 3 iulie 2024, 06:30

Timișoara, oraș accesibil pentru chiriași și profitabil pentru investiții imobiliare

Timișoara este cel mai accesibil oraș pentru chiriași, este concluzia portalului Imobiliare.ro. După analizarea datelor din marile centre...

Timișoara, oraș accesibil pentru chiriași și profitabil pentru investiții imobiliare
Economie luni, 1 iulie 2024, 07:20

Mierea contrafăcută, tot mai greu de detectat. Asociația Crescătorilor de Albine: Nu se justifică importurile

Chiar dacă românii nu se situează în topul marilor consumatori de miere, se plasează Top 3 al producătorilor de miere la nivelul Uniunii...

Mierea contrafăcută, tot mai greu de detectat. Asociația Crescătorilor de Albine: Nu se justifică importurile
Economie vineri, 28 iunie 2024, 10:31

Canicula grăbește recoltarea grâului pe lanurile din Arad

Recoltarea grâului a început cu aproximativ trei săptămâni mai devreme în judeţul Arad, faţă de anii anteriori. Lucrările agricole vin pe...

Canicula grăbește recoltarea grâului pe lanurile din Arad
Economie miercuri, 26 iunie 2024, 12:42

Gastronomia locală, secretul succesului pentru afacerile din zona rurală

De multă vreme economia locală din mediul rural nu se mai bazează doar pe agricultură. Au început să funcționeze cu succes și alt gen de...

Gastronomia locală, secretul succesului pentru afacerile din zona rurală