Social

Protest la Palatul Poștei din Timișoara

Protestatarii au vrut să atragă asupra inechităților salariale și a lipsei de susținere din partea conducerii instituției.

Angajații Poștei din Timișoara spun că salariile nu reflectă gradul de dificultate al activității lor și că nu este corect să fie ignorați de conducere.

“Principalul motiv este că nici la ora actuală nu avem un contract colectiv de muncă. E făcut <pe burtă> cu un alt sindicat, apărut peste noapte între foștii directori, din care au fost eliminate toate sporurile, mai ales pensie mai în vârstă, care sunt în pragul pensionării, au fost scoase practic toate drepturile care le-au câștigat timp de zeci de ani”, spune un protestatar.

Suntem nemulțumiți de condițiile de muncă, de salarizare, de foarte multe s-au adunat. Avem atâția zeci de ani de Poștă în spate. Noi am ajuns să lucrăm pe salariul minim pe economie”, spune o participantă la protest.

Revendicările protestatarilor

Sindicaliștii Lucrătorilor din Poșta Română au trei revendicări principale asupra cărora speră să obțină un acord cu decidenții din București

Semnarea noi contract colectiv de muncă, majorarea salariului cu 400 de lei și sporurile de loialitate la maxim, cum au fost prevăzut în vechiul CCM. Lucrăm pe ploaie, pe arșiță, pe ninsori, pe căldură. Sunt colegi de-ai noștri care circulă cu geanta în spate, prin sate, cu câini, cu păduri, cu de toate. Vă dați seama că nu este o meserie ușoară. Avem calificări, suntem agenți procedurali, suntem pasibili de amenzi și nu prea e normal să fim plătiți cu acest salariu de mizerie”, spune reprezentantul sindical din Timișoara, Lucian Someșan.

Angajații Poștei așteaptă o sesiune de negocieri la București pentru a ajunge la un consens, altfel, aceștia amenință că vor intra în grevă generală.

Conducerea Poștei Române a reacționat la manifestările din stradă ale angajaților instituției. Un comunicat oficial transmite că majoritatea salariaților nu a intrat în grevă de avertisment. De asemenea, CNPR a precizat că a fost instituită o comisie cu rolul de a realiza situația din fiecare județ privind participarea la grevă.

Reporter: Ioana Sapianu

 

Articole asemănătoare

Campanie de ridicare a deșurilor voluminoase la Hunedoara

Până în data de 14 mai, hunedorenii pot depozita deșeurile voluminoase lângă punctele de colectare…

2 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, temperaturile vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. Cerul va fi variabil,…

3 ore ago

Forum internațional de afaceri cu sute de participanți la Timișoara

Firme din România, Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, discută astăzi și mâine,…

13 ore ago

Timișul pregătește candidatura la titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2028

Documentația va fi realizată de Caius Ovidiu Merșa, antropolog culinar și expert în artele culinare,…

13 ore ago

Cuiburi artificiale pentru păsări, montate în Parcul Natural Lunca Mureşului

Specialiştii Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului au montat 120 de cuiburi artificiale de păsări pentru…

13 ore ago

Rugby | SCM Timişoara, deplasare pe terenul Ştiinţei Baia Mare

Primele trei runde au lăsat urme în lot. Antrenorii Mugur Preda și Valentin Popârlan au…

14 ore ago