Administaţie, instituţii publice
Altele din Administrație & politică:
Primăria Timișoara a primit trei oferte la licitația pentru achiziția a 30 de autobuze electrice de 10 metri, proiect finanțat prin PNRR.
Majorarea cotei reduse de TVA la energia termică va afecta buzunarul timișorenilor începând cu sezonul rece. Administratorul special al Colterm explică faptul că persoanele fizice vor resimți direct impactul în facturi, în timp ce companiile vor fi afectate doar la nivel de cashflow.
Timișoara face un pas important pentru conservarea memoriei Revoluției din 1989.
Taberele școlare nu vor putea fi folosite din cauza întârzierilor cauzate de reorganizarea Agenției Naționale pentru Sport. Singura excepție este tabăra de la Nădrag, care a fost preluată și va beneficia de investiții cu fonduri europene.
Premierul Bolojan a declarat că dacă nu ar fi luate măsurile pentru reducerea deficitului bugetar, România ar putea intra într-o recesiune brutală.
Noile facilități, realizate cu fonduri PNRR, vor reduce depozitarea ilegală a deșeurilor și vor îmbunătăți curățenia în oraș.
Primăria Timișoara a început lucrările de reparații capitale pe bd. Liviu Rebreanu, una dintre cele mai intens circulate ale orașului.
Pasajul va conecta Calea Bogdăneștilor de strada Gării și va include linie de tramvai, piste de biciclete și trotuare.
Serviciul de administrare a apei din Lugoj a fost preluat în regim de urgență de societatea Aquatim.
ABA Banat precizează că monitorizează constant situația și asigură alimentarea cu apă a localităților urbane, chiar și în condiții de caniculă și ploi puține.
Alfred Simonis îi recomandă premierului să țină cont de contribuția județului la bugetul de stat.
Consiliul Județean Arad a preluat oficial în patrimoniul public drumul județean Petriș–Obârșia, modernizat recent printr-o investiție de 13 milioane de lei, finanțată de Compania Națională de Investiții.
Arena construită de primărie va avea tribunele acoperite integral până la sfârșitul acestui an, după ce structura de susținere a fost finalizată.
Primăria Petroşani a decis să scoată la concesiune suprafaţa de teren necesară, iar costurile de realizare vor fi suportate de viitorul investitor în acest proiect.
Ruben Lațcău consideră că primăriile pot gestiona mai eficient atribuții precum disciplina în construcții, ordinea publică sau protecția mediului, înlocuind structuri considerate ineficiente.
Membrii cabinetului au adoptat proiectul de lege care va abilita guvernul condus de Ilie Bolojan să emită ordonanţe pe perioada vacanței parlamentare.
Președintele CJ, Alfred Simonis, afirmă că fără infrastructură, zone turistice precum Surduc nu pot atrage investiții private.
Directorul STPT recunoaște că ținta este dificilă, dar necesară pentru a reduce povara subvențiilor pe bugetul local.
Proiectul urmărește reconfigurarea și modernizarea spațiilor publice din această zonă a orașului.
Flota de transport școlar din Timiș a fost mărită cu 29 de microbuze electrice achiziționate cu fonduri din PNRR.
Procesul de reorganizare demarat de CJ Timiș duce la desființarea a 600 de posturi și externizarea altor 130. Până în septembrie, alți 300 de angajați vor fi disponibilizați, în încercarea administrației județene de a eficientiza cheltuielile.
Mutarea pacienților de la Clinica de Psihatrie în noul imobil de la Moșnița Nouă presupune noi investiții din partea Consiliului Județean Timiș.
Proiectul Green Path alocă aproape 2 milioane de euro pentru revigorarea atât a zonei umede Satchinez cât și a unei arii protejate similare din zona Biserica Albă – Serbia, zona Karaș-Nera.
Primăria Arad a amenjat 220 de stații prevăzute cu 330 de biciclete.
Clinica de Psihiatrie a Spitalului Județean din Timișoara funcționează într-o clădire de pe strada Văcărescu, pentru care Consiliul Județean plătește o chirie de 10.000 de euro pe lună.
Un lac gratuit pentru agrement și un ștrand modern funcțional tot timpul anului reprezintă începutul unei strategii menite să atragă turiștii români care până acum preferau stațiunile din Ungaria.
DJ 684 are ca obiectiv dezvoltarea turistică a uneia dintre cele mai pitorești zone din estul județului Timiș.
Tronsonul va lega zona Giroc de malul canalului Bega și centrul orașului, facilitând mobilitatea urbană sustenabilă.
În contextul unui nou proiect de lege care ar permite accesul extins al poliției la aceste sisteme, edilul susține că autoritățile locale sunt deja pregătite pentru aplicarea automată a amenzilor.
Terasele înierbate vor fi deschise publicului, iar piațeta bastionului va fi regândită, anunță administrația județeană.
Motivul a fost acela că beneficiarii celor două imobile nu și-au îndeplinit angajamentele asumate,
Proiectul este estimat la aproximativ 60 de milioane de lei și include reabilitarea energetică, amenajări interioare și construirea unui lift special pentru dosare.
Societatea Colterm se va ocupa în continuare de producția și furnizarea agentului termic în Timișoara, potrivit hotărârii adoptate de aleșii locali. În aceeași ședință, CL Timișoara a aprobat reorganizarea Centrului de Proiecte.
Directorul STPT, Florin Petolea, își propune creșterea veniturilor proprii în următorii ani pentru a reduce dependența de bugetul local.
Dacă achiziția va reuși, primăria intenționeazaă să introducă aceste clădiri în circuitul public al orașului.
Consiliul Județean Timiș explorează potențialul turistic al Țării Făgetului, cu obiectivul de a contura o strategie clară pentru promovarea zonei. Președintele CJ Timiș, Alfred Simonis, anunță investiții în infrastructura turistică, valorificarea gastronomiei locale, a peisajelor și a patrimoniului cultural, în special a bisericilor de lemn.
La un an de la obținerea celui de-al doilea mandat de primar al Timișoarei, Dominic Fritz reamintește drumul european al orașului.
Cartea electronică de identitate este gratuită pentru persoanele peste 14 ani, în limita fondurilor din PNRR, iar părinții pot opta pentru eliberarea acestui document și pentru copii sub 14 ani, contra cost.
Este vorba despre aproximativ 10 km ai acestui nou sector de drum naţional construit la profil de patru benzi.
Investiția, în valoare de aproape 15 milioane de lei, este finanțată de Consiliul Județean Timiș, iar recepția finală este estimată înainte de începerea anului școlar.
Proiectul are o valoare de peste 3,5 milioane de lei și reprezintă primul pas concret pentru modernizarea acestei rute esențiale pentru traficul din vestul țării.
Președintele CJ Timiș a reacționat după apariția unor informații potrivit cărora stadionul din Timișoara ar urma să fie scos de pe lista obiectivelor finanțat, în vederea reducerii cheltuielilor bugetare.
Reprezentanții Colterm transmit că debranșările generează probleme și mai mari în sistem.
Un raport al Corpului de Control a scos la iveală nereguli grave în gestionarea banilor încasați din închirierea spațiilor la Colegiul Tehnic de Vest.
30 de persoane adulte cu dizabilități din Timiș au o șansă în plus la integrarea în comunitate.
Este primul troleibuz nou după 15 ani de la ultima achiziție pentru parcul auto al Timișoarei.
Institutul Regional Oncologic Timișoara fi cea mai mare unitate medicală pe energie verde din vestul țării.
O construcție ridicată fără autorizație pe domeniul public al Municipiului Timișoara este demolată, potrivit unei dispoziții semnate de primarul Dominic Fritz.